USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку працівник автосалону двічі взяв покататися авто і скоїв дві ДТП

22 Серпня 2014 11:47
Луцький міськрайонний суд визнав продавця-консультанта луцького автосалону «Хонда», який протягом року здійснив дві ДТП, винним у незаконному заволодінні транспортними засобами та підробці документів. Про це повідомляє «Четверта влада».

Як встановив суд, 4 жовтня 2012 року, близько 18:30, продавець-консультант Олександр автосалону «Хонда», що у Луцьку, незаконно взяв автомобіль «HONDA Civic» і, потрапивши у ДТП, пошкодив його. Завдану шкоду ТзОВ «Луцьк-Експо» оцінило у 54 164,74 гривні.

Молодого хлопця в компанії пошкодували і не стали звільняти, а лише винесли йому догану та зобов’язали відпрацювати кошти, які були витрачені на ремонт автівки.

Проте молодий хлопець не вгамувався і вже через кілька місяців – 8 серпня 2013 року – у стані алкогольного сп’яніння знову взяв покататися з автосалону автомобіль, цього разу уже марки «HONDA CR-V». На цьому ж автомобілі знову потрапив в аварію. Щоправда, цього разу розмір збитків був уже значно серйознішим – 274 тисячі 160 гривень.

Цього разу компанія вирішила звернутися до правоохоронців, аби відшкодувати завдані збитки.

Намагаючись уникнути покарання, Олександр з метою створення видимості законності користування автомобілем «HONDA Civic», надав завідомо підроблені доручення, видані на його ім`я ТзОВ «Луцьк-Експо», що він нібито має право отримувати, керувати та використовувати автомобіль, хоча в дійсності вказане доручення не оформлялось.

Таким чином, суд кваліфікував дії молодого хлопця за трьома статтями: 289, частини 2 (незаконне заволодіння транспортним засобом, що завдало значної матеріальної шкоди), 289 частини3 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, яке завдало великої матеріальної шкоди), 358 частини 4 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Обвинувачений своєї вини у суді не визнав і просив його виправдати.

Суд опитав більше 10 свідків і визнав винним 22-річного продавця-консультанта луцького автосалону у вчиненні інкримінованих порушень і призначив покарання у вигляді семи років шести місяців позбавлення волі. Також суд постановив стягнути з обвинуваченого на користь ТзОВ «Луцьк-Експо» завдану матеріальну шкоду в сумі 328 324,74 гривні та понад 5 тисяч гривень судових витрат.

Коментувати свої дії журналістам обвинувачений відмовився.

Нині сторона захисту ще має можливість подати апеляцію.

На фото: приблизно такий автомобіль розтрощив у ДТП продавець-консультант луцького автосалону. Фото із wikimedia.org.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцький Показати IP 22 Серпня 2014 11:54
Лох - ето судьба!
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2014 12:07
Думаю,що 7 років навчать юного брехуна відповідальніше ставитися до життя і оточуючих.
Петя до Лучанин Показати IP 22 Серпня 2014 15:54
7 років.. трохи жорстко за кусок металу... Цікаво мені - скільки судді дадуть отому що з Слабенком п'яні як свині останні людей травмували у ДТП? Чи взагалі винним буде постраждалий? Я б на місці правосекторів та інших голосних взяв це діло на контроль. Бо якщо це залишиться непокараним, то мені соромно буде ходити і піднімати очі на стелу із зображенням Героїв Небесної Сотні..
Мішка Показати IP 26 Серпня 2014 15:47
Вийде покоцає і 3 авто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus