USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинської міліції нові машини – подарунок Європи

2 Вересня 2015 17:24
Волинські правоохоронці отримали майже 4 десятки нових машин, які оснащені сучасним обладнанням.

Урочиста передача автомобілів з Євросоюзу для УМВС України у Волинській області відбулася сьогодні, 2-го вересня, на Замковій площі у Луцьку.

Захід розпочався з хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам’ять загиблих під Верховною Радою України.

Далі відбулося офіційне відкриття воріт Луцького замку, й волинська Княжна винесла високопоставленим іноземним гостям хліб із сіллю, вітаючи їх.

Зауважимо, що автівки передали в рамках проекту «Разом заради безпеки Люблінського воєводства і Волинської області» по програмі «Транскордонного співробітництва: Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Привітав високоповажних гостей та запевнив, що тепер міліція буде більш оперативною, начальник Управління МВС України в області Петро Шпига.
«Відсьогодні автопарк волинської міліції поповнився 38 позашляховиками, які візьмуть собі на озброєння працівники оперативних підрозділів та чергових частин міськрайвідділів області. Їх використовуватимуть для патрулювання, переслідування, конвоювання», - розповів головний міліціонер області.

Завітав на урочистість комендант Воєводської комендатури поліції в Любліні Даріуш Дзяло, який розповів про «начинку» машин.

«Я дуже задоволений, що нам вдалося реалізувати цей проект. Автівки, які ми передаємо, мають спеціалізоване обладнання, вартість усього цього більше 1,6 мільйона євро. Машини мають цифрову відеокамеру, тепловізори, фотоапарат, криміналістичну валізу», - розповів іноземний гість.
Зі слів заступника Міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тіграна Авакяна, співпраця між українцями і поляками повинна продовжуватися, і тепер потрібно вибудувати механізм спільної роботи правоохоронців двох судніх держав.

«Співпраця із Польщею – найпродуктивніша співпраця, адже відкриває чимало перспектив. Наступними етапами, на мій погляд, має стати відпрацювання конкретних механізмів, аби правоохоронці суміжних регіонів могли тісно співпрацювати у боротьбі із міжнародною організованою злочинністю, контрабандою, торгівлею людьми.», - сказав Тігран.
Заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Польща – Державний секретар Ґжеґож Карпінські - запевнив, що на цьому спільна робота не завершується, і Європейський Союз зараз ухвалює новий кошторис для подальшої роботи.

«Сьогоднішній захід показує про результативність нашої співпраці. Мені тут особливо приємно бути, адже моє рідне місто - Торунь – є містом-партнером Луцька. І щоразу, коли ми відзначаємо у себе день населеного пункту, а також стежачи за подіями в Україні, ми завжди хвилюємося за вас з теплом в грудях. Одним з головних принципів у нашій роботі є й те, що між людьми встановлюються дружні стосунки, а ваш європейський вибір ми завжди будемо підтримувати. На продовження нашої співпраці скажу про те, що зараз ми чекаємо затвердження від Європейської комісії продовження фінансування програми транскордонного співробітництва у сумі 55 мільйонів євро», - поінформував Карпінські.
Після цього духівники освятили автотранспорт - окропили і машини, і міліціонерів, які їх отримали. Тоді волинянам вручили ключ, й ті парадом виїхали із Замкової площі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
??? Показати IP 2 Вересня 2015 17:31
міліції чи поліції??
Луцьк Показати IP 2 Вересня 2015 17:36
Аж не віриться що це в Луцьку! Може й ми будем в Європі?
Волинянин Показати IP 2 Вересня 2015 17:37
Молодці волинські мєнти, гарно організували. Хоть якась користь від них.
Треба Показати IP 2 Вересня 2015 17:39
Як хочеться поближче до Польші і подальше від Раши!!!
Міськрада Показати IP 2 Вересня 2015 17:41
Волинські мєнти організували церемонію передачі автомобілей справді по європейськи!!!
тіна Показати IP 2 Вересня 2015 17:42
На шару отримали непогані тачки.
Да уж Показати IP 2 Вересня 2015 17:45
Приємно що щось і волинякам перепадає!!!
не пацик Показати IP 2 Вересня 2015 17:47
дуже добре !
12 Показати IP 2 Вересня 2015 19:13
тепер і хабарі будуть європейські-так смішно дивитись на це-іде війна-а тут нов машини-не розумію!!
Лучанин до 12 Показати IP 2 Вересня 2015 19:21
Не зрозумієш.Може ці машини було путіну віддати а не волинякам?
123 до 12 Показати IP 3 Вересня 2015 10:40
Ти чи тормоз чи так прикидаєшся? Якщо іде війна то що тепер на зламках їздити які вже по 3 разу мають списатися!!!
Лаціо Показати IP 2 Вересня 2015 19:22
Волиняки вперед!!!
небайдужий Показати IP 2 Вересня 2015 20:31
а можливо до тих авто замовляти і персонал европейський. Самим мудро розпорядитись і використовувати розуму не хватить. Смішно це все. Як діти радується. Скільки будете з самих себе бідуїнів робити? А деж багата Україна про яку лепечуть з високих трибун? Жах!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Опа Показати IP 2 Вересня 2015 20:56
Доволі дивно читати подібні коментарі. Таке враження що всі або тільки на світ народилися, або проспали декілька років. Ну отримали машини, ну показали гарну виставу. А далі що? Невже з кожної машини виросте мілі... поліцейський (милі лиця чи якісь інші в даному випадку ролі не грає)? Що, від цього щось в світі змінилося? Хто з них зможе прочитати що в тому чемоданчику лежить і скористатися його вмістом, як там все на польській мові. І сміх і гріх, чесне слово. Як може бути в одній людині стільки агресії і разом з тим стільки ж наївності?!
Такс Показати IP 2 Вересня 2015 21:04
Кацапи мабуть нервують?
CаньОК Показати IP 2 Вересня 2015 21:19
Скоро без попа і хліба не купиш.
громадянська війна Показати IP 2 Вересня 2015 21:20
буде тривати вічно до останнего патриота.там на соді нічого не потрібно.третій день добивають пьяних шахтерів як казав півтора року тому гарант.а вот ментярам у луцьку джипи та тепловізори для захисту своеі недоторканості дуже потрібни.особливо якщо раб зховается у підвалі.так не видно а за допомогою тепловізора всіх відловлять
starec Показати IP 2 Вересня 2015 22:39
головне побачив інтелект на писках. на скільки памятаю вік до 35....
сапер Показати IP 3 Вересня 2015 00:41
Машини нові а мінти старі і такіж корупційні. Далиб нові машини новій ПОЛІЦІІ на яку багато надій!!!
хех Показати IP 3 Вересня 2015 08:32
коментар було видалено
інкогніто до хех Показати IP 4 Вересня 2015 13:09
Поліція і буде складатися з старих міліціонерів) а нові патрульні це тільки патруль, п'ють пиво і сімейні) люди ви що в космосі живете)
СБУ Показати IP 3 Вересня 2015 09:01
Ніколи не повірю, що це подарок з Європи, куплені за народні гроші, ПОП зміцнює свою владу, боїться третього майдану. Краще купили б для наших шкіл пару автобусів,а ще краще пару броньованих джипів для наших хлопців на фронт.Ви тільки подивітЬся, Кугуари, майже всі йдуть для нацгвардії, подарунок від Американців їхні ХАНЕРИ , жодного не бачив на передовій , всі в СБУ.
не пацик до СБУ Показати IP 3 Вересня 2015 12:05
Все це бутафорія ніякого відношення до реальноі боротьби із злочиністью немае !Тому що це не структурованні зміни системи а селфі як і мальваний ментохенерал Ш-га :
13 Показати IP 3 Вересня 2015 09:36
А в АТО хлопцям нових машин значить не треба. Тільки мєнтам, щоб зручніше п'яними ганяти
жовчним Показати IP 3 Вересня 2015 10:22
Люди добрі, Вам не догодиш: нічого не робиться - погано, реформи відбуваються- погано, під реформи оснащують міліцію-поліцію - погано...розберіться, що вам треба..Міліція з собою ті машини не забере,вони автоматом перейдуть в поліцію, і назва на автомобілях така ж :ПОЛІЦІЯ...щодо подарунку: читайте вище- програма співпраці діє з 2007 року!!!І автомобілі на Волинь Європа в рамках цієї програми надавала і до горезвісних подій в Україні. Всі вони функціонуютьдотепер,і виїжджають на ДТП в тому числі...На рахунок комплектації тепловізороми та іншим: це АДРЕСНА допомога і комплектація конкретних машин.. Європа, знаючи наш український менталітет, в будь-який момент перевірить наявність самих автомобілів та його комплектації...Тільки з дозволу Європейської організації, яка надала ці авто, їх комплект можна використати не за призначенням: наприклад,не в поліції, а віддати на фронт... Можливо, згодом так і буде...А на рахунок нових облич: "Дайош домогосподарок та сантехніків в слідство та карний розшук за 2-3 тис. грн. в місяць!!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus