USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські лісівники відремонтували техніки на мільйон

7 Липня 2015 14:15
Близько 20-ти одиниць відремонтованої техніки продемонстрували водії Володимир-Волинський ДП держлісмисгоспу минулого тижня. Перевірити справність кожного автомобіля та особисто подякувати працівникам за їх працю завітав на виробничу базу автотранспортного цеху директор підприємства Дмитро Войтюк, - інформує «Слово Волині».

- Близько мільйона гривень виділили на відновлення техніки, - розповідає Дмитро Вікторович. – Враховуючи те, що деяким автомобілям більше двох десятків літ, приведення

їх у належний вигляд і справний стан обійшлося не тільки чималими коштами, а й величезними зусиллями наших ремонтників і самих водіїв. Робота останніх є важкою, адже керувати такою спецтехнікою у непростих умовах дуже складно.

«До нас приходили молоді хлопці, які хотіли працювати на машинах, але, спробувавши, розраховувались. Хоч заробітна плата у водіїв немала, як для нашого міста: від п’яти тисяч, а середня на підприємстві – 4300. Хоча деякі роботяги отримують і біля десяти. А якщо є премія, то до суми потрібно додати ще 50 відсотків», - розповідає пан Войтюк.

З його слів, приміром, водій ЗІЛу-131 Микола Клишук є «стахановцем» і його зарплатня сягає до десяти тисяч, плюс преміальні. Стаж роботи більшості керманичів перевищує двадцять-тридцять років.

Окрім того, у колективі працює Андрій Шандалко, який рік знаходився в АТО, де керував «Уралом». Пройшов Іловайськ та інші гарячі точки Донбасу, і поки він там перебував, за ним зберігалось не тільки робоче місце, а й виплачувалась заробітна плата. Сьогодні він знову водить ЗІЛ.

Окрім старої техніки, яку відремонтували власними силами, підприємство півтора року тому придбало МАЗ, що може вивозити біля 44 кубічних метрів лісу.

Дивлячись на увесь автопарк, особливо на свіжопофарбовані кабіни, складається враження, що ЗІЛи, МАЗи, трактори, пожежні машини ніби вчора зійшли з конвеєра. Лісники та інші працівники підприємства мали можливість переконатися у справності пожежної машини, а саме у гасінні умовної пожежі.

Виконану роботу Дмитро Войтюк оцінив на «відмінно», хоча стан автомобілів, зважаючи на їх вік, самі водії цінять на задовільно. Та працювати на них ще можна не один рік, потрібно лишень підтримувати у справному стані. Бо на нову техніку коштів немає, а роботи у лісі завжди вистачає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus