USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинський автомобілістам пояснили, як повернути вилучене посвідчення

31 Травня 2016 13:42
При позбавленні права на керування транспортними засобами для повернення свого посвідчення водіям слід звертатися до сервісного центру МВС за місцем проживання, де зберігаються вилучені водійські посвідчення.Для прикладу, якщо жителя Луцька притягнули до адміністративної відповідальності у Львові й суд прийняв рішення позбавити його права керування транспортними засобами, то посвідчення водія направлять на зберігання до територіального сервісного центру МВС в Луцьку.

Про це повідомили у прес-службі Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області.

Також для повернення зазначеного посвідчення обов`язковим є складання теоретичного та практичного іспиту. При цьому практичний іспит приймається екзаменаційною комісією на транспортному засобі тієї категорії, який був зазначений у рішенні суду про позбавлення права на керування транспортним засобом.

Зауважимо, якщо особа позбавлена права на керування транспортними засобами за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається лише після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду. Тобто, у цьому разі не обійтись без медичної довідки встановленого зразка, яка була отримана після закінчення строку позбавлення.

Порядок повернення посвідчень водія особам, позбавленим права на керування транспортними засобами, закріплений у пункті 20 Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року № 340.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus