USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

За вчинення ДТП волинського суддю покарають штрафом

17 Вересня 2014 12:28
Волинського суддю, винуватця ДТП поблизу Луцька, який на момент скоєння автопригоди виявився «злегка п’яний», притягнуть до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася 12 серпня у селі Маяки Луцького району.

Авто Toyota Camry, в якому їхав обранець громади Волині Сергій Слабенко, «наздогнало» Mitsubishi. Варто зауважити, що Сергій Слабенко сидів на пасажирському місці.

Згідно з інформацією, яку надав виконувач обов'язків начальника РВ Луцького району Максим Новицький, за кермом авто перебував Руслан Хитрик - заступник голови суду Рожищенського районного суду Волинської області.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що перед тим як сісти за кермо, заступник голови Рожищенського райсуду Руслан Хитрик випив грамів 200 cорокаградусного алкоголю. Цей факт підтвердили лікарі Волинського наркодиспансеру.

Як стверджували на місці аварії очевидці, винуватця ДТП швидше за все «відмажуть» від криміналу, бо Руслан Хитрик, мовляв, окрім суддівських, має й інші зв’язки, зокрема, є зятем екс-голови обласної ради Анатолія Грицюка.

У слідчому відділі прокуратури області розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом цієї дорожньо-транспортної пригоди. Досудовим розслідуванням встановили, що заступник голови Рожищенського районного суду Руслан Хитрик, який і перебував за кермом Toyota, того дня керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, а після скоєння ДТП спробував утекти з місця пригоди, однак був затриманий очевидцями події.

Зважаючи на те, що такі дії підривають авторитет правосуддя та порочать звання судді і є грубим порушенням правил суддівської етики, прокурором області до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України скерували скаргу щодо неналежної поведінки судді з вимогою притягнути заступника голови Рожищенського районного суду до дисциплінарної відповідальності.

Кримінальне провадження щодо судді наразі закрите у зв’язку з відсутністю в його діях ознак кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, адже встановили, що в результаті ДТП пасажир його автомобіля, а також водій і пасажири автомобіля, з яким зіткнулося його авто, отримали легкі тілесні ушкодження, а ця стаття Кодексу передбачає відповідальність за порушення водієм правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо воно спричинило постраждалому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Матеріали про вчинення суддею адміністративних правопорушень, ознаки яких наявні в його діях, скеровані прокуратурою в УДАІ УМВС України у Волинській області для вирішення питання щодо притягнення його до адміністративної відповідальності, - йдеться у повідомленні прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
..... Показати IP 17 Вересня 2014 12:51
коли вже тим суддям, прокурорам на голову впадуть важкі люстри....щоб трохи мізки вправили..це мабуть і буде люстрація..а жінці такого судді не соромно???? вона і далі його вважатиме мужчиною??? стидоття...не чоловік, а ганчірка..наробив біди, а відмазується тестем.........СТИДОТТЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГИДОТТЯ!!!!!!!!!!
Юрист Показати IP 17 Вересня 2014 13:00
Відповідно до законодавства - криміналу нема. Відповідно до суспільного резонансу - каструвати мало, щоби не розмножувалося. А взагалі ..... зверху правильно написав
волиняка Показати IP 17 Вересня 2014 13:13
та хитрик і сіліч в той день зі слабенком справу на 7 млн грн пропивали...так що грошей достатньо
Олег до волиняка Показати IP 17 Вересня 2014 13:27
Одного разу Сіліч Іван (голова Рожищенського суду) їдучи за мною позаду на своїй БМВ протяжно сигналив мені, коли я пропускав пішоходів, коли вони переходили дорогу на пішоходному переході!!! Рожищенському суду необхідна терміново люстрація, інакше які ще треба підстави???
Слабенко Показати IP 17 Вересня 2014 13:45
Не гоніть на Сіліча, його тоді з нами не було, ми з Хитриком тільки вдвох самогонку в "Рукавичці" пили
я слабенко до Слабенко Показати IP 17 Вересня 2014 14:42
саиогонку не п"ю...тільки віскі...не треба мене опускути
До всіх Показати IP 17 Вересня 2014 14:58
"є зятем екс-голови обласної ради Анатолія Грицюка", а також кандидатом в народні депутати по 22 округу (Луцьк).
Васильович до слабен Показати IP 17 Вересня 2014 22:03
А що вже хміль і страх пройшов?Віскі п/єш??? НУ-НУ!!!!!!!!!!!
до філюка Показати IP 18 Вересня 2014 09:06
розкажіть хлопцям "о вредє алкоголизма"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus