USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Силовики «накрили» банду, яка реєструвала крадені авто в 11 областях

20 Лютого 2017 17:49
Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили масштабну схему незаконної легалізації автотранспорту в Україні. Правоохоронці викрили злочинну групу, яка щомісяця реєструвала від 100 до 150 крадених авто на території 11 областей, серед яких – Волинська.

Про це повідомили у департаменті комунікації Національної поліції України.

Як ідеться на сайті Нацполіції України, кілька десятків зловмисників діяли на території 11 регіонів України. Підпільні майстерні виготовляли підроблені документи на викрадені автомобілі, номерні знаки, «перебивали» номери на агрегатах авто, виготовляли технічні паспорти

Кільком затриманим вже повідомлено про підозру. Членів групи підозрюють у вчинені злочинів, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Крім того, члени групи здійснювали несанкціоноване втручання в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, таким чином отримуючи інформацію про зареєстровані в Україні транспортні засоби.

Пізніше вкрадена інформація використовувалася для виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

"Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України – від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ", – зазначив Сергій Князєв.

Кільком затриманим вже повідомлено про підозру.

Під час обшуків правоохоронці виявили і вилучили 55 автомобілів-"двійників" з підробленими документами про їх реєстрацію, бланкову продукцію, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для "перебивання" номерів агрегатів та вузлів, інші речові докази.

Як повідомляє СБУ, щомісяця ділки протиправно реєстрували від 100 до150 машин.

Правоохоронці встановили, що учасники угруповання надавали «послуги» з легалізації ввезених за кордону та викрадених автомобілів. Оперативники Управління СБУ в Одеській області задокументували, що зловмисники діяли у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській, Рівненській, Запорізькій, Луганській, Одеській та Полтавській областях.

Підпільні майстерні ділки організували в приватних будинках. На замовлення клієнтів вони виготовляли свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, водійські посвідчення, номерні знаки та довіреності, що дозволяло власникам авто ухилятися від сплати податків. Щомісяця ділки протиправно реєстрували від 100 до150 машин. За інформацією спецслужби, зловмисникам допомагали працівники регіональних сервісних центрів МВС України, які організовували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у приміщення Волинського обласного управління поліції сьогодні, 20 лютого, прибули слідчі Генпрокуратури та бійці КОРДу. Як пояснюють в управлінні, для роботи з документами.

Угруповання дотримувалося жорстких правил конспірації, більшість його учасників не знали спільників та спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.

Під час операції, проведеної одночасно у дев’яти областях України, правоохоронці виявили документацію, що підтверджує протиправну діяльність, значну кількість фальсифікованих документів, у тому числі посвідчення водіїв, техпаспорти на автомобілі, державні номери на транспортні засоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 19:19
без "посильної допомоги" працівників мрев такі махінації є неможливими , але нікого з них не те,що не посадять, а навіть не виженуть з насиджених місць
Тю Показати IP 20 Лютого 2017 22:31
Шо ви "тюльку травите"? За 300$ вам в МРЕВ зроблять техпаспорт на ваше не розмитнене авто, знайдуть в іншому регіоні таку ж машину, тільки вб'ють реальний ВАШ номер кузова.
Відвідувач МРЕВ до Тю Показати IP 21 Лютого 2017 20:51
Що ти за х,,,ню мелеш? Ти хоч поняття зелене маєш як проходить процес реєстрації авто? Чи на ніч водяри обжерся і такі "вумні мислі" на ранок з бодуна в твої дві мозгові ізвіліни як озарєніє приповзли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus