USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У 2017 році експортери українського меду до Європи платитимуть мито

13 Січня 2017 14:18
Квота на безмитний експорт меду в Європейський Союз вичерпана.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України, передає «Преса України».

Україна поступово стає провідним експортером меду в Європу, але на 2017 рік вже повністю вичерпана квота на безмитний експорт цього товару. Також використано квоту на постачання вітчизняного цукру (64%) та виноградних і яблучних соків (78%).

Заступник міністра Ольга Трофимцева завила, що «як і минулого року, українська аграрна продукція користується великим попитом серед європейських імпортерів. Про це свідчать показники використаних квот станом на 11 січня 2017 року. Наприклад, уже повністю використані обсяги тарифних квот для безмитного експорту українського меду».

У 2016 році було використано квоти на безмитний експорт меду, цукру, овес, ячмінну крупу та борошно, солод, кукурудзу, оброблені томати та інші продуктові групи. Також відомо, що Єврокомісія збільшить квоти на експорт деяких видів української продукції на європейський ринок (зернові, оброблені томати, мед, добрива, взуття, електронне обладнанні та певні види металопродукції). Таке рішення повинен затвердити Європарламент, адже мова йде про збільшення квот терміном на три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus