USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку дарували книги

15 Лютого 2017 13:43
До Міжнародного дня дарування книги громадська організація «Інститут волонтерства та громадської співпраці» спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради організували акцію «Подаруй дитині книгу» для підлітків, чиї батьки захищали чи досі захищають Україну на сході, повідомляють організатори.

Нагадаємо, 14 лютого у всьому світі відзначають День дарування книг. Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек. Цього року до акції долучилися й лучани.

Книги обрали україномовні і такі, які б сприяли розвитку дітей, відповідно до віку читачів та їх мрій, вподобань і захоплень. Частину книг вже відправили дітям атошників з Маневиччини та вручили підліткам, які живуть та навчаються в Луцьку. Читачами-щасливчиками стали найактивніші учасники декількох тематичних проектів «Інституту волонтерства та громадської співпраці».

«Ми завжди підтримуємо розвиток молоді, а особливо такі акції, адже виховувати у дітей любов до справжніх українських книг, розвивати мислення за їх допомогою – це важливий крок до формування всебічно розвиненої особистості та здорового суспільства», – зазначає начальник відділу у справах сім’ї та молоді Олексій Веремійчик.

«Мені подобається, крім читання літератури за шкільною програмою, для власного розвитку ще читати й інші цікаві книги, обговорювати їх зміст з друзями. Не вірте тим, хто каже, що молодь не читає! Просто ми не завжди читаємо те, що є в навчальних програмах», - говорить донька волинського захисника України Мар’яна Березюк.

Організатори акції сподіваються, що вона стане щорічно, та до неї можна буде долучити більше меценатів та різну цільову аудиторію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus