USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жителі Рокинь допомогли волонтерам зібрати посилки для бійців

18 Січня 2017 19:58
Сьогодні волонтери центру «Серце патріота» вирушили у свою 136 поїздку в зону АТО.

Активісти доставлять допомогу бійцям 14-ої бригади (Новий Айдар, Щастя, Станиця Луганська), 24-ої бригади (Попасне та Бахмут), 54-ої бригади (Троїцьке).

Керівник центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради (фракція «УКРОП») Сергій Балицький зазначив, що їдуть у багато напрямків, оскільки везуть чимало адресних посилок, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Родини із різних куточків Волині передають нами посилки. Цього разу адресних – 14. Хлопці служать у різних бригадах, тому маємо відвідати населені пункти і Донецької, і Луганської областей, – наголосив волонтер. – Також веземо те, що бійці замовляли раніше – запчастини, гуму, пральні машини, бойлери».

Серед вантажу речі першої необхідності – інструменти, продукти, теплий одяг, медикаменти. Санаторії «Сонячне Закарпаття» та «Квітка полонини» передали для хлопців на схід мінеральну воду.
Волонтери кажуть, що важливою складовою вантажу є дитячі малюнки і рукодільні вироби. Такі приємні подарунки для бійців підготували вихованці Волинського обласного еколого-натуралістичного центру та учні школи № 3. Традиційно бійцям везуть тактильні рукавиці, які виготовила Валентина Мазурик. До кожної пари рукавиць жінка додає папірець із віршем та інформацією про виріб.

Одним із партнерів «Серце патріота» є німецько-українська благодійна організація «Серце для України». Її керівник, голова Луцького районного осередку партії «УКРОП» Ігор Климчук розповів, що основна діяльність організації направлена на медичну допомогу, тому бійцям передали чай для шлунку та індивідуальні аптечки.
«Ми не лише постійно долучаємось до збору вантажу, але й завжди закликаємо робити це усіх охочих, - каже Ігор Климчук. – Цього разу я звернувся до жителів села Рокині. Організація «Дівчатка Сирничатка» зібрала чималу допомогу із овочів, консервацій та теплого одягу».

Долучився до формування вантажу також депутат Луцької міської ради (фракція «УКРОП»), підприємець Сергій Шкода, який передав на схід бойлер та адресну посилку. Чоловік розповів, що 51-ша бригада (тепер 14-та) для нього рідна, оскільки служив у ній багато років. Допомагати хлопцям, серед яких багато колишніх товаришів по службі, вважає своїм обов’язком, тому майже кожного разу щось передає.

Традиційно допомогу при закупівлі необхідних речей надав Волинський обласний осередок партії «УКРОП». Його голова, депутат обласної ради Вячеслав Рубльов наголошує, що укропівці щоразу долучаються до формування благодійного вантажу.

«Зазвичай волонтери кажуть, що потрібно закупити. На цей раз ми допомогли із придбанням запчастин та термобілизни, – зауважує Вячеслав Рубльов. – Кількість волонтерських організацій зменшується, оскільки часом на заваді їхньої роботи стає бюрократична система, інколи людська байдужість. Дуже важливо приєднуватись до цих акцій, адже така підтримка для бійців є надзвичайно важливою».

Допомогу волонтерам також надали ПАТ «Теремно Хліб», кафе «Фарт» та «Базилік», будівельна компанія «Маневичіагробуд», підприємство «Луцьк Експрес», КП «Луцьксвітло», підприємець Віталій Пернарівський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus