USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Через відкриті люки у Луцьку травмуються люди

23 Жовтня 2013 18:51
Лучанка впала у відкритий каналізаційний колодязь та постраждала. Сім років їй обіцяють виплатити компенсацію, однак цього досі не зробили. У ЖКГ не реагують, а сам колодязь, до слова, відкритий досі.

Лучанка Галина Мельник у 2006-ому році року впала у відчинений каналізаційний колодязь. Жінка отримала серйозні травми! Суд визнав її потерпілою та призначив виплатити їй матеріальну та моральну компенсацію. Утім, ані виконати рішення суду, ані навести лад комунальники не можуть і досі, - повідомляє ТРК «Аверс».

«Там стояли хлопці на скутері. Засвітили очі мені, стали їхати, я хотіла перейти на другу сторону і падаю в люк. Врятувало тільки те, що я затрималася руками, зрозуміла, що лечу в люк, ще там такі були скоби, однією ногою зачепилася…», пригадує жінка.

При падінні в колодязь жінка серйозно травмувалась: «Забій нирки - такий, що в мене зараз є киста, поломані з правої сторони ребра і ліва нога, де я за скобу зачепилася, перелому не було, але розтяжка сильна… Ледь на бік стаю, досі кульгаю».

Два роки постраждала через суд вимагала відшкодувати їй витрачене на лікування та моральну шкоду. Розповіла, що після інциденту комунальники навіть заасфальтували каналізаційний люк. Тож коли приїхала судова комісія, лучанці довелося доводити, що шахта була відкрита.

Ще у 2008-ому році феміда визнала Галину Мельник постраждалою. Їй нарахували компенсацію - менше двох тисяч гривень. Та гроші жінці ніхто не виплатив і досі. Ані в департаменті житлово-комунального господарства, ані у виконавчій службі та навіть у міській раді не можуть сказати, коли ж жінка отримає компенсацію: «Пан Романюк мене завірив стопроцентно… Надати мені тих дві тисячі», - зауважила постраждала.

Утім гроші досі не виплатили. Сьогодні Луцький міський голова запевнив журналістів, що жінка травмувалася не за його каденції: «Я став міським головою у 2010-ому році, а в люк впали у 2006-му, вибачте, будь ласка».

Своєю чергою, в департаменті ЖКГ, який повинен сплатити компенсацію, вже другий тиждень ігнорують журналістів. Тим часом, на вулиці Софії Ковалевської і 7 років потому можна побачити відчинений каналізаційний колодязь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 24 Жовтня 2013 09:09
рік назад у своєму дворі я впала в люк ЗАЧИНЕНИЙ!!!! дерев'яна кришка просто прогнила .... вилізла сама, позвонила сусідам - вони провели до хати . підняла всіх: міськраду...комунальників.... довго мені перезвонювали з різних служб, шукаючи ЧИЙ це люк.... через травми я просто не могла ходити по кабінетах і добиватися правди... про компенсацію я навіть не мріяла, просто хотіла, щоб його закрили... як виявилося, моєю помилкою було те , що я вилізла і дойшла до квартири ( люк біля сусіднього будинку), а у травмпункт поїхала на таксі... ЯК МЕНІ ПОЯСНИЛИ: ТРЕБА БУЛО ЛЕЖАТИ ТАМ ( це зима!) і чекати приїзду швидкої ....БО ЯК Я ЗБИРАЮСЯ ДОВЕСТИ, ЩО МОЇ ТРАВМИ ЗВІДТИ?????? коли позвонила вкотре на гарячу лінію міського голови ( там дзвінки записуються на диктофон) і посавленим дикторським голосом повідомила, що після обіду запрошую телебачення, щоб прослідкувало за здійсненням ремонтних робіт =))))) лише після цього мені перезвонили... сказали: люк не наш, але ми його закрили брилою... А ЩЕ З ВІКНА БАЧИЛА, ЯК ПОДВІР'Я ПРИБИРАЮТЬ КІЛЬКА ЛЮДЕЙ В ОРАНЖЕВИХ КАМІЗЕЛЬКАХ=))))) такого в нашому дворі ше не було=))) так що судіть самі... які компенсації? тут не доб'єшся навіть по факту, щоб закрили... ніхто не знає , де чиї ті колодязі ... ДОБРЕ, ЩО ЗАМІСТЬ МЕНЕ ТУДИ НЕ ШУГОНУЛО ЯКЕСЬ ДИТЯ ЧИ ЛЮДИНА ПОХИЛОГО ВІКУ... виходу не бачу... ВИХОДИТЬ , НА К О Ж Н О М У КРОЦІ ЛУЧАН ЧЕКАЄ СМЕРТЕЛЬНА НЕБЕЗПЕКА, а не в "їхній " компетенції та не за "їхньої " каденції!!!!!!!!!!!!!! от так, бережіться, люди
Лариса Показати IP 24 Жовтня 2013 10:47
Люк на вулиці Софії Ковалевської відкритий ще й сьогодні. Ніхто його не збирається закривати. А на цій вулиці школа, два дитячих садочки. Так що можна чекати біди.
Фізик Показати IP 24 Жовтня 2013 12:23
Критична маса накопичується!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus