USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Родичам загиблих волинян все ще приносять повістки

29 Червня 2015 11:49
Волинські депутати звернулися до Верховної Ради із проханням внести доповнення до статті 18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», що передбачає звільнення від мобілізації членів сімей загиблих на сході.

Про це стало відомо під час засідання 35-ї сесії Волинської обласної ради.

«На сході й надалі йде війна, триває мобілізація. Але жорстоко мобілізовувати брата чи батька загиблого воїна, адже родина й так понесла нестерпний тягар втрат. Тому ми, матері і дружини загиблих у АТО волинян, просимо внести доповнення до статті 18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», передбачену звільнення від призиву на військову службу громадян, в яких батько мати чи рідний брат загинули на сході, або стали інвалідами під час проходження служби по мобілізації. Бо були випадки, коли приносили повістки членам сімей загиблих. Так було і в мене: один син загинув, іншого – демобілізували, а через деякий час після цього знову принесли повістку. На мою думку, це - дуже жорстоко», - каже мати загиблого воїна Артема Карабана Любов.

Нагадаємо, 21-річний лучанин, солдат в/ч А2331( Володимир-Волинський), Артем Карабан отримав тяжкі поранення під час боїв за Савур-Могилу. Йому терорист влучив у груди. Куля пройшла над захисною пластиною бронежилета. Довгий час пораненим не вдавалося покинути зони бойових дій, бо йшов обстріл. І лише згодом військовим автомобілем їх доправили до Амвросіївки, а пізніше гвинтокрилом до Запорізького, Дніпропетровського госпіталів. Для Артема Карабана ця дорога стала останньою. Його серце зупинилося на під’їзді до Амвросіївки. Дата загибелі - 7 серпня. Похований в селі Гаразджа Луцького району 14 серпня.

Свого часу, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що Олександр Карабан, який прибув у відпустку до Луцька, аби поховати рідного брата Артема, більше не повернувся у зону АТО. А для того, аби повернути його із передової, довелося звертатися до Міністра оборони.

Також видання інформувало й про те, що пенсії для родин загиблих воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні хочуть збільшити до 10-ти прожитковий мінімумів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
такот Показати IP 29 Червня 2015 12:29
Треба було ці повістки вручити призидії Вітру, Гунчику, Пирожику якщо лад не можуть навести!
Читач Показати IP 29 Червня 2015 12:39
В нас всі депутати кволі... всі комісовані.. і це в них сімейне.. і сини і брати... неможна їх бідних мобілізувати
Анонім Показати IP 29 Червня 2015 12:49
це все через те, що у військоматах сидять тупорилі працівники,які покупляли за гроші своі посади і після демобілізаціі повторно "мобілізувались" на ті ж самі теплі місця,у військові частини йти служити не хочуть,краще пиячити у військоматах ніж воювати з москалями...
СЕЛЯ до Анонім Показати IP 29 Червня 2015 19:39
Ти не прав, *******!!! Не всі там купляли свої посади.
в тому числі Показати IP 29 Червня 2015 14:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus