USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ДАІ влаштувала облаву в луцькому парку. ФОТО

27 Липня 2010 13:35
Працівники волинської Державтоінспекції спільно з Луцьким міськвідділом міліції заходилися наводити лад на алеях міського парку культури та відпочинку імені Лесі Українки – за кілька годин патрулі виловили десяток машин та оштрафували порушників.
Про це інформує прес-служба обласного управління МВС.
«Як відомо, зони відпочинку закриті для в'їзду автомобілів. Закон дозволяє в'їзд лише службового транспорту співробітників цих територій. Та у вихідні в місцевому парку культури та відпочинку можна було побачити зовсім іншу ситуацію, повністю протилежну чинному законодавству», - розповіли інспектори ДАІ.

Акція правоохоронців спричинена скаргами лучан, які неодноразово зверталися до міського голови з проханням навести «автомобільний» лад на території парку. Тож у вихідні правоохоронці вдалися до нового методу – виставили пости патрулювання при в'їзді до парку та штрафували недобросовісних водіїв за порушення ПДР.

Із перших хвилин несення служби інспектор ДПС зупиняє автомобіль, що заїжджає на територію.

Розгніваний водій, не розуміючи, на яких підставах його зупинено, починає агресивно поводитись. Коли ж правоохоронці пояснюють, що водій порушив правила дорожнього руху. А саме: проїхав на територію парку відпочинку, де при в’їзді стоїть знак «В’їзд заборонено», – все ж таки незадоволено погоджується на сплату штрафу.
Загалом же за день такого патрулювання працівниками ДАІ було складено 17 адмінпротоколів за порушення ПДР.

За словами директора парку, перекрити повністю в’їзд до території неможливо. Адже потрібно підвозити товари на торгівельні площадки, корми для тварин до зоопарку та й машина, що вивозить сміття, теж має якось заїжджати. Хоча їздити на територію парку офіційно заборонено, водії автівок кружляють алеями. Без проблем доставляють відпочиваючих до місць відпочинку.

Деякі заходи проти порушників співробітники парку вживають: виставляли переносні клумби, встановлювали шлагбауми. Але це суттєво не допомагає. Після нововведень від ДАІ дирекція парку надіється, що ситуація значно поліпшиться.

Заступник начальника Луцького міськвідділу – начальник міліції УГБ Валентин Шпак розповідає, що надалі правоохоронцями проводитиметься щоденне відпрацювання зони відпочинку місцевого парку з метою зберегти зелені зони міста та дисциплінувати водіїв щодо дотримання вимог правил дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Оксанка Лучанка Показати IP 27 Липня 2010 13:46
ще б на Лесі Українки порядок навели !
Вальдемар MokNat@L Показати IP 27 Липня 2010 15:09
Це все брєд! Ті кому "треба" всеодно заїдуть і працівники ДАІ ще й самі їм шлагбауми відкриють і честь віддадуть!
контра Показати IP 27 Липня 2010 23:08
Щоб честь віддавати -передусім,потрібно її (честь) мати. От де наповнення бюджету,а то лише фонди створюють в УМВС. Шибині адвокати -менти.
сімон Показати IP 28 Липня 2010 00:07
і не була б наша держава Файна Юкрайна,,,,,,
Soldier of fortune Показати IP 28 Липня 2010 00:17
Ну що за ідіотизм, приїхав з сім`єю подивитись левеня в зоопарк, дитині довелося винюхувати сморід нечищених вольєрів та споглядти закатованих недоглядом тварин. Машину поставити ніде, хіба на стоянці біля ОДА, а потім пішки до свинюшника, під назвою зоокуточок. Заїхав не туди - штраф ліплять - та це ж знущання якесь. Поїхав до ГАЇ - талонів на техогляд немає вже МІСЯЦЬ!!!, документи усі зроблені а інспектор каже "У вас штраф треба сплатити". Чи то день не вдалий, чи то сам не здалий. Сидимо увечері з кумом після усього за кухлем пива, а я йому й розповідаю сумні поневіряння. А кум сміється й каже: "Заскочив і я у парк - дав гаїшнику 50грн. - той відпустив, заїхав у ДАІ - дав "рішалі" 850грн. - завтра заберу талон техогляду. "Рішай і вирушай!!! Ха!" Може й справді варто дати тільки не гроші а по мармизі, тим людям, що створили оцю ідіотську систему адміністрування, занурити відповідальних за безлад у фекалії зубра на ім`я Богдан, чи Антон, точно не пам`ятаю, змусити гаїшників жити на одну зарплату та їздити тролейбусами, і на останок, оштрафувати міських чиновників, що порушують ПДР на території парку, та змусити їх паркувати свої авто на території Центрального ринку, після чого знову оштрафувати, що стали не там, і створили аварійнонебезпечну ситуацію, перевищивши швидкість зупинки у 6км за год. Що б там не казали - але це знущання.
Про гнилу корупційну систему у якій живемо Показати IP 28 Липня 2010 10:32
Теба оголосити місячник полювання за інспекторами ДАІ, що порушують ПДР з фото і виставляти в неті, з номерами авто, годинами і числом порушення. Щоб було справедливо, цікаво хоч когось оштафують на мінімум 280грн.? Думаю - НІ. Тому не героїзм це і не вчинення правосуддя з боку ДАІ це здирництво, прикрите корупційними діями сержантів та полковників. Це вибіркове застосування правосуддя. Для пересічних лучан - штраф, черга за талонами, а для своїх - могорич і відкат.
goodok Показати IP 28 Липня 2010 12:08
знак "в'їзд заборонено" видно тільки як повернеш в парк. А як повернеш, то вже без порушення ПДР назад виїхати не вийде. Тому до цього знаку, як мінімум, на вулиці Глушець мають бути знаки "поворот заборонено". А ще ДАІшники припарковуються не біля повороту, а ховаються в парку, тим самим сприяючи першочергово наповненню казни, а не відверненню правопорушень.
Zheniok Показати IP 28 Липня 2010 16:34
відать в місті вже нема до кого домахатись, вирішили хоч в парку шось заробити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus