USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Депутати міськради не знають, що робити з кафе «Вогнем і мечем»

27 Червня 2013 11:11
Депутати Луцької міськради не вирішили, що робити із поданням прокурора щодо скасування рішення виконкому про розміщення літнього кафе «Вогнем і мечем» і притягнення до відповідальності головного художника Луцька Ярослава Матвіїва.
Про це стало відомо під час 2-ого засідання 42-ої сесії міськради 27 червня.
Підприємець Беата Серватович зауважила, що у Луцьку не багато закладів української національної кухні, яким є кафе «Вогнем і мечем». Мовляв, про високий рівень закладу свідчить те, що навіть міжнародні спостерігачі, які приїздили на минулорічні вибори до парламенту, замовляли там їжу.
«Давайте сьогодні закривати все, а потім думати, як будемо розвивати туристичну інфраструктуру Луцька», - підсумувала Серватович.
Щодо цього у телефонному режимі працівник прокуратури Луцька зауважив, що питання виникає не щодо роботи закладу, а в законності розміщення споруди, де знаходиться кафе, і порушення щодо використання земельної ділянки під нею.
Повернувшись до розгляду питання, Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що на розгляд подали два проекти рішення: від управління містобудування та архітектури та від комісії з питань земельних відносин. Так, в першому рекомендували відхилити подання прокурора про скасування рішення міськвиконкому щодо розміщення літнього кафе «Вогнем і мечем», а також притягнути до відповідальності головного художника Луцька Ярослава Матвіїва, який підписував дозвіл, в іншому – навпаки, підтримати.
Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв зазначив, що не розуміє, чому до відповідальності хочуть притягнути саме його. Адже справа стосується земельних відносин, а розміщення тимчасових споруд – літнього кафе - не передбачає виділення землі.
Окрім того, він додав, що у випадку, коли подання прокурора підтримають, може статися так, що всім підприємцям Луцька, які мають розміщенні тимчасові споруди на території міста, потрібно буде мати під ними земельні ділянки. А цього, за роз’ясненням з Мінрегіонбуду, робити не потрібно.
Його підтримала і заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська, зауваживши, що вона проти позиції прокуратури. «Вона незаконна», - додала віце-мер.
Утім, голова «земельної» комісії Володимир Никитюк зазначив, що розміщення інших тимчасових споруд це подання не стосується і ніяких проблем в майбутньому виникнути не повинно.
До того ж, присутні у залі пригадали, що це питання вирішують у суді.
Після жвавого обговорення питання, депутати так і не вирішили, що робити з поданням прокурора, не проголосувавши за жоден з варіантів проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
корупції-стоп Показати IP 27 Червня 2013 11:26
Получивши реальні гроші в якості хабарів, важко потім бути об'єктивним))) Коли ті гниди нарешті нажеруться...
тетяна Показати IP 27 Червня 2013 11:50
як на мене , то дуже класна ресторація, смачно, обслуговування гарне, мало таких закладів!
вася Показати IP 27 Червня 2013 12:02
смачно то смачно але треба законно. а то все за бабло. хоч трохи фільтруйте
Чин до вася Показати IP 27 Червня 2013 13:36
А ми фільтруємо - за мале бабло нічого не даємо і не дозволяємо. Спробуй - побачиш.
привид Показати IP 27 Червня 2013 13:32
А чому усі мовчать про те, що сталося у "Срібних лелеках"?,коли стільки людей потравилося і заразилося сальмонелою?Краще б влада і прокуратура перевірили чи власник ресторану часом не спеціально це робить, бо він не українець...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus