USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати облради знову про Музей жертв тоталітарних режимів у Луцьку

11 Жовтня 2013 12:20
11 жовтня 2013 року Волинська облрада підтримала запит Олександра Пирожика щодо виконання рішення обласної ради про створення в Луцьку Музею жертв тоталітарних режимів. Відповідний запит скерували голові обласної ради Володимиру Войтовичу та директору Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігорю Корчуку.
Нагадаємо, що 13 травня 2011 року Волинська обласна рада прийняла рішення №4/40 про ліквідацію обласного кіновідеомузичного підприємства та передачу його приміщень у Старому місті Луцька на вулиці Кафедральній, 12, Волинському технікуму Національного університету харчових технологій.

Тоді, згідно з пропозицією фракції ВО «Свобода», яку більшість депутатів обласної ради підтримала, директору Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігорю Корчуку доручили у переданих приміщеннях виділити площу та протягом року з дня передачі створити Музей жертв тоталітарних режимів. Але із часу прийняття цього рішення обласною радою минуло майже два з половиною роки, а такого музею в Старому місті Луцька не створили.

«Твердження керівництва технікуму такі, що нібито для облаштування музею потрібні кошти в сумі не менш як 100 тисяч гривень на стенди та вітрини», - йдеться у запиті депутата. Крім того, не має чіткого обгрунтування цієї суми й кошторису видатків.
Адже, згідно з рішенням обласної ради, переданий у користування технікуму комплекс будівель має загальну площу 1560,1 метра квадратного, із земельною ділянкою, площею 0,4622 гектара». Цей майновий комплекс знаходиться в центрі Луцька, і його загальна вартість – неспівставна із зазначеною сумою», - наголосив у виступі Олександр Пирожик.
У запиті депутат вимагає вжити невідкладних заходів щодо виконання рішення Волинської обласної ради від 13 травня 2011 року №4/40 «Про приміщення Волинського обласного кіновідеомузичного підприємства» щодо створення в Луцьку Музею жертв тоталітарних режимів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus