USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі сім’ї гостинно прийняли дітей із Волновахи

30 Квітня 2016 11:37
На пасхальні канікули школярі з Волновах житимуть у сім’ях волинян. Більше того, усі вони стали учасниками пришкільного табору, в якому для гостей передбачили екскурсії та безліч цікавих, розважальних і пізнавальних заходів.

Урочисте відкриття табору відбулося сьогодні, 30-го квітня, в Луцькій гімназії імені Модеста Левицького № 4.

Вперше на Волинь приїхала десятикласниця Анастасія. Вона розповідає, що почула про можливість такої поїздки від своїх друзів, які торік тут гостювали.

«Мої знайомі говорили, що їм дуже сподобалося тут і вони з великим бажанням хотіли знову приїхати на Волинь. Від цієї поїздки я очікую новий цікавих знайомств, хочу побачити Луцьк та відчути колорит святкування Великодня», - ділиться намірами з Інформаційним агентством Волинські Новини школярка.
Під час урочистого відкриття табору директор гімназії Олександр Мишковець зауважив, що торік це були гості, а цього року вже друзі.

«Вдруге, уже традиційно, Волноваха у Луцьку. Тепер можна говорити, що побратимство між сходом і заходом, між Волновахою і Луцьком, - міцніє. Дуже легко говорити про мир, якщо не вибухають поруч снаряди, тому я зичу усім нам, щоб ми не чули вибухів, щоб військові ходили лише в парадних формах на свята. Я хочу, щоб Україна стала такою, щоб легко було поїхати із заходу на схід. Вітаю усіх приїжджих та бажаю вам гарних свят», - привітав зі сцени Мишковець.
Вдруге в Луцьк приїжджає учень 9 класу Георгій Тараш. На Волині він вже має друга.

«Волинські родини дуже щедрі, хороші, і минулого разу відносилися до мене, як до сина. Вони мене возили до родичів в село, знайомили з усіма, розповідали про свої традиції. Минулого разу я познайомився з однолітком, з того часу ми товаришуємо й маємо завтра зустрітися.

Великдень тут дуже колоритний. Святкування у нас і на Волині сильно різняться своїми традиціями, тут все так мальовничо й цікаво. Мені здається, що на Волині цьому святу надають більше значення, ніж у Волновасі. Найбільше, що мені було незвичним та цікавим – розмальовування яєць. У нас такого немає», - ділиться враженнями Георгій.
Зі слів начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка, на Волинь приїхали 70 дітей та 8 дорослих, які їх супроводжували.

«Це учні 6-10 класів. Школярі цього разу теж житимуть у волинських родинах. Приємно те, що дітей з Волновахи радо прийняли наші краяни, гостинних лучан у нас чимало, навіть були ті, хто з сумом запитував, чому до них нікого не поселять», - коментує Олег Володимирович.
Та додає, що для дітей передбачені екскурсії, поїздки у святі місця та участь у загальноміських святкових дійствах.
Зауважимо, що додому школярі поїдуть вже 4-го травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
волинянка Показати IP 30 Квітня 2016 13:21
Молодці! Саме так зароджується дух українства, єднання. Діти - це майбутнє. Після таких контактів, пережитого та побаченого вони будуть зовсім по-іншому дивится на світ і думати про Україну. І розповідати, що західні українці добрі люди, люблять Україну, зберігають національні традиції і мелодійну рідну мову.
рік тому Показати IP 30 Квітня 2016 13:21
напишіть, щоб памятали, скільки волинян загинуло в Волновасі завдяки підступності та допомозі сепаратистам від місцевих жителів. Скільки вовка не корми він всерівно в ліс втече. Вони принесутьрусскій мір і сюди.
Волинянин Показати IP 30 Квітня 2016 13:45
Хай ще розкажуть де їхні батьки. То я чомусь під Волновахою і мої друзі в бліндажах. Чому в нас обов'язки перед державою, а в інших тільки права?
стефко до Волинянин Показати IP 30 Квітня 2016 15:54
Згода на 100%!!!!!!
Нана Показати IP 30 Квітня 2016 18:16
Навіть, якщо батьки цих дітей не на нашому боці, то претензії до батьків.. діти тут при чому? Але згідна з Волиняном також... Люди гинуть і калічаться...це біда цілого покоління...
скоро вилізе Показати IP 1 Травня 2016 08:03
хто насправді вбив насильно призваних селян під волновахою
жителька Волновахи Показати IP 1 Травня 2016 10:01
Дякую всім організіторам за надану можливість дітям поїхати і побачити Західну Україну. Ви робите велику справу на благо всієї країни! Щодо коментарів про сепаратизм місцевих жителів. То тут достатньо патріотів. І завдяки таким акціям їх буде ще більше.
Жителька української Показати IP 2 Травня 2016 00:05
Дуже легко бути українцем, народившись, наприклад, у Львові, у Києві чи Луцьку. Тоді як на Сході багато людей за це заплатили життям. Ніхто в нас не говорить, скільки звичайних людей було просто вбито чи замордовано у підвалах за те, що не зрадили Батьківщину. Про це не вигідно говорити, правда? Я вже не кажу про волонтерів чи бійців з Донбасу... А також в нас дуже швидко забули, як звали "руський мир" в Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Запоріжжі... Коли згадуеш, як тебе та твоїх близьких місцеві почали заносити в "списки расстрельных", як для деяких родичів ти тепер "проклятый укроп"... Коли спиш и не знаеш, чи прийде за тобою якесь бидло з недоросии, чи просто сусіди тебе здадуть, якщо бойовики зайдуть у місто. І просто в такі моменти дуже боляче читати такі коментарі про дітей. Тому що розумієш, що так ми війну ще не скоро закінчемо. Хоча, чесно кажучі, коли відверто спілкуєшся з нашими воїнами, то такого не зустрічаєш. Тому маємо надію - саме наших дітей! Тому що хто-хто, а вони точно не винні! Саме вони зможуть раз і назавжди покласти кінець всім тим дыныры. Ненавистю та інфантильністю міцні держави не будують. Ми не обираємо, де нам народжуватись. Але ми можемо обирати, буди нам людиною чи (хотіла пожартувати "москалем") ;))... Ну, думаю, зрозуміло... Дякую від усього серця всім волинянам, що прийняли волноваських дітей! Низький вам уклін! Ви справжні герої, які роблять неоціненний внесок в нашу перемогу та світле майбутнє України! Всім вам СЛАВА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus