USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти з особливими потребами отримали вишиванки від Ігоря Палиці.ФОТО

30 Серпня 2013 17:56
Вишиті сорочки у рамках акції «Подаруй дитині вишиванку», що відбувається під патронатом «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», отримали тридцять дітей з особливими потребами.
Акція, у якій взяв участь народний депутат України Ігор Палиця, відбулася у луцькому Палаці культури 30 серпня.

Благодійна акція «Подаруй дитині вишиванку» триває у Луцьку другий рік поспіль під патронатом «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Ініціаторами акції є Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Луцької міської ради та магазин-салон «Волинський сувенір».

Минулого року вишиванки подарували більш як двом сотням дітей-сиріт. Цього разу сорочки отримали 30 діток з особливими потребами. Від початку акції вишиванки отримали близько трьох сотень дітей.


Під час заходу діти з особливими потребами з захопленням спостерігали за виступами луцьких дитячих танцювальних та вокальних колективів. Для дітей виступили ансамбль «Благовіст», ансамбль сучасного танцю «Фаворит», учні луцьких музичних шкіл №1 і №3, зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька.







До акції долучилося понад двадцять вишивальниць.
«Я люблю вишивати та люблю дітей. Хочеться зробити щось добре для дітей-сиріт та хворих. Я вишила шість сорочок, чотири раніше вишила для дітей-сиріт, і зараз дві. Нехай дітки радіють, хай їм буде задоволення. Нехай вони знають, що ними опікуються. Я дуже задоволена, що Ігор Палиця розпочав цю акцію, діти хоч трішки знатимуть любов, знатимуть, що про них піклується Господь. Я вишиваю змалку, у моїй родині вишивали усі – мама, сестра, і я вчилася коло них. Зараз виховую маленьку правнучку, яка вишиває з трирічного віку, я не боюся давати їй голку. Почувши про акцію, ми з подругами одразу почали вишивати», - розповіла луцька майстриня Раїса Федяніна.

Вишиванки та солодощі вручив дітям народний депутат України Ігор Палиця. «З ідеєю акції прийшли самі майстри, вони вкладають в це і душу, і час. Вишиванки даруємо тим дітям, які не можуть собі цього дозволити. Це наша культура, історія, ми повинні підтримувати традиції і пишатися своєю історією та культурою», - зазначив він.
Ігор Палиця розповів, що напередодні заходу до нього звернулася жінка із проханням посприяти оздоровленню дітей з особливими потребами у Буковелі. Депутат пообіцяв упродовж найближчих трьох місяців організувати відпочинок та оздоровлення дітей за рахунок «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».






Вишивальниці отримали у подарунок книги «Український народний орнамент» Олени Пчілки. Ігор Палиця висловив сподівання, що традиція дарувати дітям вишиванки триватиме надалі, а вже наступного року діти отримають сорочки з новими візерунками.



Після вручення дітям запропонували поміряти сорочки. На знак подяки благодійнику дівчинка подарувала депутату власноруч виготовлений сувенір, а вишивальниці - оригінальний подарунок.



Луцький міський голова Микола Романюк, який був присутній під час заходу, подарував дітям з особливими потребами шкільне приладдя до нового навчального року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІГОР ПАЛИЦЯ ВРУЧИВ ВИШИВАНКИ ЛУЦЬКИМ ДІТЯМ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
валентина Показати IP 30 Серпня 2013 18:16
хай Бог віддячить за добрі вчинки і поверне затрати з сторицею.
Сергій Осійчук Показати IP 31 Серпня 2013 20:35
класний подарунок! цікаво вишиванки наші чи китайські.
Оійчуку Показати IP 31 Серпня 2013 23:42
Ти читати вмієш?Чи дивишся тільки фото?Цитую:"З ідеєю акції прийшли самі майстри, вони вкладають в це і душу, і час."
Сергію Осійчуку Показати IP 31 Серпня 2013 23:45
До акції долучилося понад двадцять вишивальниць

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus