USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дзвони Луцька знову віщують благу вість

25 Серпня 2013 18:00
19-ий фестиваль дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині» відбувся 25 серпня, під час відзначення Дня міста, у Луцькому замку. До Княжого міста з’їхалися 23 колективи. Були навіть гості з Москви.
«Ми у Луцьку вперше. Гарна атмосфера, чудовий замок – подобається. Будемо дзвонити «Московську традицію»: буденний дзвін, святковий дзвін», – розповів гість з Москви Вадим Солов’ян.

«Твори для дзвонів пишуть композитори, проблема в тому, що не скрізь є та кількість дзвонів, на яку пишуться ці твори. У Луцькому замку – 9 дзвонів. Більшість композицій можливо на них виконати у тому звучанні, що задумував композитор», – поділився семінарист Іван Омельчук.

Фестивалі дзвонового мистецтва «Благовіст» на Волині були започатковані одні з перших в Україні.
«Мета фестивалю: привернути людей до нашої, української культури, показати це мистецтво, знайти дзвонарів, які ще вміють дзвонити за традицією. Навчитися в них, перейняти, записати для майбутніх поколінь», – каже організатор фестивалю, керівник науково-методичного центру дзвонового мистецтва Волині Галина Марчук.

Окрім дзвонарів, на фестиваль з’їхалися і науковці з усієї України, які досліджують історію дзвонарного мистецтва.
Всі учасники фестивалю отримали сувеніри - маленькі дзвони, які виготовив луцький майстер Микола Шавула.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 25 Серпня 2013 19:19
Знову порожній замок. Перестаньте заробляти гроші у День незалежності і День міста. Вхід у фортецю має бути вільним. Або не проводьте там нічого. Була традиція, але про неї забули.
Лучанин Показати IP 25 Серпня 2013 19:27
Все добре якби за вхід не здерли 10 грн. Минулих років не брали, все таки день міста перед гостями хоч би не позорились. Земан 10грн за келих, "національні" шашлики за 200грн/кг.
Вінстон Показати IP 25 Серпня 2013 19:29
Із-самого ранку я і не знав що сьогодні день міста! у Волинських новинах про це не повідомляли у першій новині. лише всякі дні варення і всяка фігня.... Обурений.
Тарас Показати IP 28 Серпня 2013 11:03
Здерли 10 грн... Капець які великі гроші. Халява рулить? Але скільки можна себе принижувати нею? Ми цінуємо тільке те, за що готові заплатити. Вхід на фестиваль у розмірі ціни пляшки пива... це якось по-бомжацьки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus