USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Екс-депутатку Семенюк засудили

1 Грудня 2010 11:46
Луцький міськрайонний суд 29 листопада визнав винною екс-депутата Луцької міськради Тетяну Семенюку в одержанні хабара та обрав міру покарання у вигляді штрафу.
Про це 1 грудня повідомив заступник прокурора області Анатолій Хомич, що підтримував обвинувачення у суді.
Він зазначив, що згідно з вироком суду за одержання хабара екс-депутату присудили штраф у сумі 12 тисяч 750 гривень з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах влади та місцевого самоврядуванняпротягом одного року.
Таку міру покарання передбачає частина перша 368 статті Кримінальної кодексу України, відповідно до якої і виніс вирок суд.
За словами Хомича, суд при встановлені вироку врахував такі обставини, як пенсійний вік обвинувачуваної, стан її здоров’я, щире каяття, сприяння у встановленні істини у справі та надавання послідовних показів.
Разом з тим, прокуратура області готує апеляцію на м’якість порання. Оскільки поки що вважає, що необхідно застосувати більш жорстку міру. Хомич прокоментував, що це єдиний поки що відповідач у зазначеній справі.
Нагадаємо, що за сприяння в прийнятті позитивного рішення Луцькою міською радою стосовно надання дозволу ВАТ «Спект» на розробку проекту землеустрою екс-депутату Тетяні Семенюк прокуратура інкримінувала одержання хабара в розмірі 30 тисяч гривень. Її взяли під арешт 26 вересня 2010 року.
Довідково:
Стаття 368 ККУ. Одержання хабара
1. Одержання службовою особою в будь-якому вигляді хабара за виконання чи невиконання в інтересах того, хто дає хабара, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища -
карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Mirna Показати IP 1 Грудня 2010 12:01
всього навсього? я в шоці!
Українець Показати IP 1 Грудня 2010 12:03
І щуку кинули у річку...
Zheniok Показати IP 1 Грудня 2010 12:20
ахахахаха, штраф в 3 рази менший за хабар)))))))))))
Не хабарник Показати IP 1 Грудня 2010 14:57
Я також хочу брати хабарі!!! 30 т отримати (а може більше, хто ж правду скаже), 12 віддати, а МАРЖА непогана залишилась!!!
Прокурор Показати IP 1 Грудня 2010 18:22
А як ви, шановні дописувачі, думали - все згідно вимог чинного законодавства! Ми працюємо лише у рамках закону і у відповідності до вимог Конституції і діючих законів! Це вам не просто так-писати у блогах та шаритись на сайтах!
Helge Показати IP 1 Грудня 2010 23:17
"Тефлоновая" Таня)))) Однако, думается, еще придут времена в этой стране, когда ей придется не только сидеть, но и собственноручно разобрать её "скоромну хатынку", построенную в историческом заповеднике старого города...
турист Волині Показати IP 2 Грудня 2010 17:52
Потрібно залишитись у Вас в Луцьку - торги гарні,податок на дохід за хабар не потрібно платити..............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus