USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця представив програму вирішення проблем лучан. ФОТО

1 Вересня 2013 17:03
Народний депутат України Ігор Палиця представив проект «Луцьк-2020», який був створений задля налагодження ефективної взаємодії жителів міста та державних структур.



Працівники «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» опрацювали анкети 56 тисяч жителів міста, які висловили своє бачення розвитку обласного центру. В анкетах, які лучани заповнювали під час минулорічної виборчої кампанії, вказувалися комунальні негаразди, проблематика навчальних закладів та загальноміські проблеми.



Результатом аналітичної роботи стала розробка Інтернет-сайту www.lutsk2020.com.ua. «Це - лише перший крок важкої, кропіткої роботи. Кожен лучанин знайде на сайті свою вулицю і може зареєструватися, щоб висловити власну оцінку проблем свого будинку і цілого міста. Найголовніші і найбільш масові негаразди одразу можна побачити на ресурсі і працівники нашого фонду будуть виходити на міську владу і вимагати реагування з боку місцевих служб. Щоб нагальні проблеми були вирішені якнайоперативніше», - заявив Ігор Палиця.



Кожен лучанин, коли зареєструється на сайті і обере власну вулицю та будинок, побачить, які проблеми його земляки визначили як пріоритетні для вирішення. А ще – знайде там контактні телефони і адреси служб, які повинні займатися усуненням труднощів. Це - і дільничі інспектори, і сімейні лікарі, і місцеві комунальні служби, і відділи владних структур і навіть депутат в міськраді, котрого обрали від округу, з яким варто сконтактувати, щоб отримати реакцію влади на проблему будинку, вулиці чи навіть цілого міста. Таким чином, «Луцьк-2020» - це не лише інтерактивна карта міста, але й інформаційно-довідковий ресурс, стратегія розвитку міста до 2020 року.



Народний депутат України розповів, що ідея створення проекту виникла ще перед виборами до Верховної Ради, коли він зустрічався із мешканцями усіх мікрорайонів Луцька. Тоді Ігоря Петровича вразила кількість нагальних проблем місцевих жителів, які практично не вирішуються місцевою владою. Після створення проекту «Луцьк-2020» Ігор Палиця планував передати його керівництву міста, аби воно бачило реальні проблеми жителів, проте три тижні тому він зрозумів, що владі це не потрібно.

«Місцеві депутати не поспішають вирішувати проблеми своїх виборців, котрі привели їх до влади. У їхніх діях - багато політики, а не способів економічного поліпшення життя лучан. Тому проект залишиться на балансі фонду і ми шукатимемо форми впливу на місцеву владу. Сайт активний і його можна постійно поповнювати новими проблемами, тож, запрошую лучан до співпраці», - заявив Ігор Палиця.

Презентація проекту перейшла у розширену прес-конференцію, під час якої засновник благодійного фонду відповів на запитання журналістів провідних волинських та загальноукраїнських ЗМІ.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Михайло Показати IP 1 Вересня 2013 17:25
Луцькій міській владі та депутатам потрібно лише вести успішно власний бізнес, увірвати кусок землі за безцінь і сорудити пам’ятник С.Бандері біля ЗАГСУ.
Петро Показати IP 1 Вересня 2013 18:03
"Своє бачення " розвитку міста повинні висловлювати не 56 тисяч міщан вкупі з підозрілим скоробагатьком,а відповідні фахові спеціалісти - архітектори,містобудівельники,художники і т.п.,і тільки концептуальний підхід ,підкріплений реальним інвестором може дати суттєвий результат...В іншому випадку далі лавочок - гойдалок навколо ЦУМа діло не піде ...)
Володимир до Петро Показати IP 1 Вересня 2013 18:31
Дозвольте не погодитися. В нас у Луцьку немає жодного фахового ані архітектора, ані мустобудівельника. Вже ті дєятелі так нахазяйнували, що все господарство розсовується на очах. А так глянув, де більше звернень - туди й іти виправляти, що болить людям.
...чех... Показати IP 1 Вересня 2013 22:16
...ну щож, залишилась єрунда, тільки втілити ідеї в життя.....)))
Факт Показати IP 3 Вересня 2013 12:29
Перевірив по своєму будинку. Справді, виділені обєктивно існуючі проблеми. Респект. Міська влада знає про це, та їй краще табло встановлювати ніж дитячий майданчик робити. А майданчики нехай Палиця встановлює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus