USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігореві Палиці вручили премію імені Чикаленка в Луцьку. ФОТО

22 Листопада 2013 15:55
Народного депутата України Ігоря Палицю, під час його перебування із робочим візитом у Луцьку, нагородили премією імені Євгена Чикаленка
Такою відзнакою Ліга українських меценатів відзначає кращих українських благодійників, які активно сприяють розвитку вітчизняної культури.

Письменник Михайло Слабошпицький, який спеціально приїхав у Луцьк, аби вручити цю почесну нагороду відмітив: «Це одна з небагатьох нагород, за якою не стоїть фінансова нагорода. Це премія гонору і честі. За 15 років її існування багато людей були удостоєні та нагороджені нею. Переважно це відомі благодійники-українці із Канади, Америки, Австралії. У нинішньому році, за час існування нагороди, лише втретє в історії вручаємо її громадянину України. Премія нікому не присуджується авансом, а тільки за зроблене. Тож маю велику приємність разом із віце-головою Ліги українських меценатів Михайлом Ватуляком вручити почесну нагороду волинянину Ігорю Палиці». Ще Михайло Слабошпицький відмітив, що під час зборів Ліги українських меценатів усі члени одноголосно проголосували за таке рішення. Видавець і письменник з Києва вручив народному депутату від Луцька також медаль імені Євгена Чикаленка та Острозьку Біблію.

Ігор Палиця подякував за відзнаку: «Для мене ця премія – велика честь. Безумовно, вона надихає, аби меценатські речі робити зі ще більшою душею і більшим бажанням. Мені приємно дивитися на задоволені обличчя людей, котрим допоміг я та мій фонд. На жаль, наша держава не завжди має можливості або не хоче робити потрібні речі. Тому добре, що є благодійники, які на це здатні і бажають допомагати».
Також Ігор Петрович наголосив на тому, що були люди, які говорили, що благодійна діяльність його іменного фонду проводитиметься тільки до виборів. Проте вибори вже понад рік тому завершилися, а робота організації продовжується: «Благодійний фонд не припинить працювати ніколи. Я вдячний за нагороду і особливу подяку спрямовую своїй команді, що діяла на благо лучан». Народний депутат розповів, що вже удвічі збільшив бюджет благодійного фонду у нинішньому році і зовсім про це не жаліє. Також наголосив, що йому надзвичайно приємно ділитися заробленими грішми, вкладаючи їх у рідне місто.
Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан, який також був присутній на урочистості, розповів, що на нещодавніх зборах понад 60 ректорів усі керівники навчальних установ говорили, що добре знають про добрі справи Ігоря Палиці: «Ми побудуємо європейський університет у Луцьку, бо наш голова наглядової ради Ігор Палиця підтримує європейський курс. Він добре розуміє як треба робити добрі вчинки і те, що наша молодь – перспектива нашої країни, а значить – наше майбутнє. Ігор Петрович вирізняється тим, що усі свої розпочаті справи завершує успішно. Без перебільшення заявляю, нам пощастило, що ми маємо на посаді голови наглядової ради саме його. Завдяки його сприянню реалізували багато науково-освітніх проектів і ще реалізуємо в майбутньому. Також хочу наголосити Луцькому міському голові Миколі Романюку, що місту також пощастило мати Ігоря Палицю як народного депутата від Луцька».

У свою чергу, Микола Романюк розповів, що радіє нагородженню Ігоря Палиці, а матеріали представленої на заході фотовиставки благодійного фонду, на думку Миколи Ярославовича, презентують лише «якусь десяту частинку того, що Ігор Петрович зробив для рідного міста». Подякував за добрі справи, втілені народним депутатом для жителів обласного центру Волині, вручив почесну грамоту, а також квіти вдячності для мами Ігоря Палиці – Тетяни Йосипівни.
Письменник-шістдесятник, екс-дипломат, доктор медичних наук Юрій Щербак поділився власними враженнями від Луцька: «Тридцять років тому уперше відвідав місто і відтоді вважаю його одним із найкращих не тільки в Україні, а й у Європі». Також акцентував увагу на тому, наскільки велику матеріальну і духовну силу мають меценати, коли вони знають на що спрямовувати гроші і які проекти підтримувати: «Батьківщина починається з рідного міста, тож важливо, що Ігор Палиця не забуває цього і робить стільки добра для Луцька і його жителів». Юрій Щербак побажав Ігорю Петровичу здоров’я і наснагу надалі продовжувати важливі проекти. Ще зичив міцного здоров’я батькам Ігоря Петровича, оскільки вони виховали прекрасну людину.
Магістрантка СНУ імені Лесі Українки Галина Микитюк вручила квіти Ігорю Палиці як вдячність від усього студентства Луцька.

Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що перед урочистістю луцькі міські та шкільні бібліотеки отримали в подарунок комплекти книг, які були придбані благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
Приємну святкову атмосферу заходу створював камерний оркестр «Експромт», який, завдяки фінансовій допомозі народного депутата зміг відвідати престижний міжнародний музичний конкурс в Італії і завоювати там друге місце.
У Палаці культури міста Луцька, де відбулася урочистість, відкрито фотовиставку «Ландшафти благодійності». Фотографії представили 10 найкращих проектів благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк». Автор світлин – Юрій Косюк.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 22 Листопада 2013 16:27
УРААААААА Ігорю Петровичу!!!!!!
2 ksk Показати IP 22 Листопада 2013 16:29
Косюк мочить )))
Волинський хлопака Показати IP 22 Листопада 2013 16:30
Вітаю! Добре, що фонд буде гроші в місто давати. Побільше б таких депутатів, а то більшість тіки патякає, що робить українцям стільки блага.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus