USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Інавгурація» Романюка і «перший дзвоник» депутатів: як це було. ФОТО

13 Листопада 2010 13:08
На першій сесії Луцької міськради шостого скликання 12 листопада у стінах мерії красувались усі 50 депутатів-новобранців.

Аби познайомитись з колегами, показати себе та на інших подивитись, новообрані депутати почали займати місця ще за годину до початку сесійного засідання.

Одним з перших на урочистість прийшов «нашоукраїнець» Андрій Козюра, який вже вдруге отримав мандат у Луцькраді. Поки його колеги підтягувалися, Козюра часу не гаяв – листав тематичний журнал із «парламентською» назвою. Певно, натякав, що крісло депутата місцевої ради не вважає для себе вершиною кар"єри...


Не забарився і всюдисущий депутат облради, радник луцького мера, лідер волинського осередку партії «За Україну!» Ігор Гузь, який свого часу у 19-річному віці теж став депутатом міськради. Попри відпустку, таки прийшов: у його політичної сили у міськраді тепер - чотири представники.

«Як я міг пропустити таке видовище із солодкою назвою інавгурація!», – висловився він.

Депутат одразу ж запримітив колегу Козюру, і вони перекинулося кількома жартами про політику.

Тим часом свою пунктуальність демонструвала очільниця Європейської партії на Волині Олена Голєва, яка теж прибігла у раду завчасно. Була, як завше, «при параді» – в ошатному вбранні, охайна, усміхнена, з гламурним рожевим мобільником, проте дещо схвильована. Гучний звук у телефоні відключила одразу, аби не створювати шуму.


Жіночу солідарність з Голєвою продемонструвала «регіональна» журналістка, елегантна брюнетка Ірина Комлик, яка теж прийшла завчасно – треба було ж і в дзеркало глянути, і з однопартійцями переговорити.


Однак дзеркало відповіло депутатці появою ще одного політика – 22-річний «свободівець», журналіст Андрій Калахан справно реєструвався, аби і про нього не забули.


Наймолодшого депутата у залі вже чекав однопартієць – учасник мерських перегонів Євген Мельник.

Усмішка не сходила з обличчя члена партії Олега Тягнибока, підприємця і благодійника Миколи Яручика, якому дісталось місце в першому ряду.

Невдовзі до Мельника приєднався і керівник волинської «Свободи» Анатолій Вітів, з яким вони теж стали депутатами, щоправда обласної ради.

Ще один партієць «Свободи» – бізнесмен Олег Чернецький не приховував свого гарного настрою і намагався побалакати з усіма. Особливо - з жінками.

Разом з Чернецьким до зали зайшов головний міліціонер Луцька – начальник міськвідділу УМВС Роман Крохмаль.

Депутат попереднього і нинішнього скликань, «бютівець» Олександр Пилипович мило бесідував з керівником луцького міського осередку Партії регіонів Іваном Смоленгом.

Тим часом спільну мову з Козюрою завів «тимошенківець» Володимир Никитюк, для якого депутатство – не новина, адже він відбув і попередню каденцію у Луцькраді. Козюра вів себе спокійно, проте на айфон поставив зображення Че Гевари.

Фурором і приводом для перешіптуваль навіть у чоловічій частині депутатів стала яскрава поява депутата-мажоритарника від «Фронту Змін» Миколи Дендіберіна, який красувався поміж колегами у костюмі помаранчевого кольору. Поводив себе поважно і стримано.


Поряд з епатажним Дендіберіним свої місця зайняли й інші «фронтозмінівці» – новоспечені депутати Олег Дмитрук, Олександр Пиза і головний тренер футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний.

Про готовність до серйозної роботи свідчив і вираз обличчя головного лікаря Луцької міської поліклініки №3 Степана Цимбалюка. Чоловік прийшов зосереджений і виглялом своїм ніби натякав: налаштований на плідну роботу.

Поки обранці збирались, у фойє залу засідань велись чоловічі розмови. Керівник міської партійної організації «Батьківщини» Григорій Пустовіт і гендиректор «Волинь-Авто» Юрій Корольчук спілкувались з працівниками міськвиконкому – заступниками попереднього мера Петром Гоцалюком та Борисом Сорокою. Оптимістичний вигляд мали не усі співрозмовники...

Неподалік за зібранням спостерігав і ще один мерський зам, керуючий справами виконкому Микола Іванюк.


Не приховували вдоволення від перемоги на виборах і директор «Луцьктепла» Рустам Дячук і його колега по фракції Антон Сосновський. Обидва «бютівці» посміхались на всі зуби.

Тим часом Сергій Григоренко із «Батьківщини» розташувався біля наймолодших депутаток нової каденції – 23-річних Катерини Приступи та Наталії Бунди, які здобули депутатство, балотуючись від «Батьківщини» по «мажоритарці».

Коли усі вже були на своїх місцях, голова луцької виборчої комісії Марія Парфенюк розпочала сесійне засідання.


Представниця «Батьківщини», головний лікар Луцької поліклініки № 2 чарівна Ганна Кравчук співала від душі, поклавши руку на серце.

Згідно закону, голова МВК мусила озвучити результати виборів. Однак зачитування прізвищ і результатів перегонів втомило і публіку, і саму головуючу – оголосити імена кількох депутатів голова міського тервиборчкому забула, проте швидко виправилась. В залі стояла задуха, але обранці смиренно терпіли - мабуть, розуміли, що прийшли сюди не для особистого задоволення, а для тяжкої праці на благо громади...

Поки Парфенюк озвучувала цифри, Микола Романюк скромно чекав моменту інавгурації. Поряд з ним розташувалися «нардеп-регіонал» Анатолій Горбатюк, та «сильноукраїнці» Андрій Розумовський і Євгеній Ткачук.


Після завершення зачитування протоколу, Парфенюк запросила до слова винуватців дійства – Богдана Шибу та Миколу Романюка.

По тому до президії, де зазвичай сидять члени міськвиконкому, запросили колишніх мерів Луцька Миколу Бездушного, Юрія Сулівіна, Костянтина Литвиненка, Петра Афанасьєва, Анатолія Поху та Антона Кривицького. Уже екс-мер Богдан Шиба сидів поряд з новообраним Миколою Романюком. Окрім них, до президії запросили й голову Волинської ОДА Бориса Клімчука.




Шиба дякував своєму колективу та усім лучанам за зроблене спільними зусиллями, зазначивши, що підтримує вибір лучан. Після цього він передав Романюку символічний ключ від міста.

По тому новий міський голова прийняв присягу посадової особи органу місцевого саморядування, поклявшись сумлінно виконувати свої обов’язки.

Губернатор Борис Клімчук теж не втримався, аби не сказати влучне слівце. Побажав новообраному меру у своїй роботі керуватись не «законом сили, а силою закону».

Опісля депутатам вручали посвідчення та нагрудні значки.




Коли процедура завершилась, Романюк оголосив перерву у сесії, для того, аби провести консультації щодо формування виконкому, обрання секретаря ради, розподілу депутатів по комісіях.

Після цього очільники Луцька сфотографувались для історії.


Тим часом усі обмінювались вітаннями: Шиба «лялякав» з білявкою Голєвою, Клімчук залицявся до красуні Комлик.



А екс-секретар ради Анатолій Бірюков за звичкою щось комусь розповідав. Цього разу його «жертвою» став Сорока.

Потім усі депутати розійшлися. Зізналися - святкувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Свій Показати IP 13 Листопада 2010 13:52
Пісец які вони гарні. Ріалеті шоу почалося. Місту яке їх вибрало п..ц
зк до Свій Показати IP 14 Листопада 2010 00:10
http://www.youtube.com/watch?v=_NG7UdQHH2w&feature=related
відповідь до Свій Показати IP 14 Листопада 2010 07:55
згоден Б Ю Т який руйнував разом з шибою луцк та *ділив* землю, знову у владі.............
ЛітРедактор Показати IP 13 Листопада 2010 14:49
Дуже виразний фоторепортаж!!))
ТГ Показати IP 13 Листопада 2010 14:54
Гарно покепкували))) Особливо про жертву Бірюкова.
МНС Показати IP 13 Листопада 2010 15:32
Голєва "лялякала" з Шибою, бо рада, що Романюк став мером, а скоро конкурс, щоб пропхнути свої нові маршрутки. Знав би Шиба, що вона насправді про нього думає. Клімчук в свому репертуарі. Міських голів треба було ще і без його фізіономії клацнути
нік Показати IP 13 Листопада 2010 17:31
Хто ту профуру голеву вибрав
нік Показати IP 13 Листопада 2010 17:33
Молодець Голева.
VSC Показати IP 13 Листопада 2010 20:13
Какие довольные морды, так и читается в глазах:"Дорвались!!!!".
Не депутат Показати IP 13 Листопада 2010 21:01
Прикольний фоторепортаж. До фото Іванюка бракує підпису "Пропало всьо..."
анонімка Показати IP 13 Листопада 2010 22:17
ось воно!ЩАСТЯ!!!
TFA Показати IP 14 Листопада 2010 00:03
Веселі фотки :))
Катеринчук Показати IP 14 Листопада 2010 01:01
Голєва там буде білою вороною. Вона нікому там не потрібна!
Журналіст Показати IP 14 Листопада 2010 12:53
У раді й раніше було весело, тепер же цей орган влади можна перейменувати на "Камеді клаб". Інавгурація місцевого розливу дійсно вдалася на славу. Навіть про духовий оркестр подбали. правда, дерижерові доводилося бігати від коридору до зали,аби не пропустити момент істини і бахнути музикою. Дуже багато "зелених" депутатів. Вони, певно, яєшню ледве смажать, не те щоб вирішувати долі лучан.Я не за старперів,але ж мусить бути якесь раціо. І ще... Досі не було в раді жертв пластичної хірургії, так тепер є. Весело буде.
Папа Показати IP 14 Листопада 2010 14:07
зібралися всі дибіли.....
))) Показати IP 14 Листопада 2010 14:32
Дуже цікавий фоторепортаж! Влучні підписи до фото!
Богдан Показати IP 14 Листопада 2010 14:45
Пів зали прапорців "Батьківщини". Молодці!
Богдан-2 Показати IP 14 Листопада 2010 17:03
Пів-зали білих прапорців "Батьківщини"! Це середньвіччя!. Ці люди не проінформовані, чогов варта їхній кумир. Обікрала Україну!
koss Показати IP 14 Листопада 2010 18:30
Журналісту 12+))
Журналіст до koss Показати IP 15 Листопада 2010 10:48
))))))))))
Міля Показати IP 14 Листопада 2010 19:26
А Москвич є в депутатах, чи немає? Хто ж земельку буде ділити?
RAF Показати IP 15 Листопада 2010 08:34
Москвича не має - клас..... Скоро йому буде торба..... І Зелінського немає тепер приміщення всі ті що не вспів приватизувати разом з яковлевим тепер БЮТ забере.... ХА-ХА пісець Вам хлопці....
R1 Показати IP 15 Листопада 2010 08:55
Посміхнув Сосновський. Б ля я дома :)
Анатолій Котлюк Показати IP 15 Листопада 2010 10:21
класний репортаж. кращий з тих що я бачив. Сосновський на обізяна похожий:)
виборець Показати IP 15 Листопада 2010 10:46
бютовский дерибан не продовжиться у місті хоч і прапорців понаставляли. А малолітні секретарки аж з декольте вивалюються.Але Романюк їм не по зубах рано тішаться .
Anti-Mafia Показати IP 15 Листопада 2010 18:04
Обличчя лучан. Придивіться нинішній Луцьк виглядає саме так. Хто йшов - таких знайшов. Сміймося, панове, сміймося...
спостерігач Показати IP 17 Листопада 2010 12:03
Виборці отримали те на що заслуговують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus