USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із мітингу-реквієму ветерана забрала «швидка». Фото

9 Травня 2010 16:27
Із мітингу-реквієму, присвяченому Дню Перемоги на луцькому Меморіалі пам’яті «швидка допомога» повезла до лікарні ветерана, якому стало зле. Це не завадило натовпу й далі майоріти прапорами різних політичних сил.

Ветеран знепритомнів через годину після початку реквієму. Його підхопили міліціонери та повезли в каретці «швидкої допомоги». Як повідомив начальник УМВС у Волинській області Іван Прошковський, чоловік вже почується добре.

На меморіалі в Луцьку зібралося кілька сотень людей. На вулиці Ярощука ще до початку церемонії були зайняті практично всі місця для паркування авто. На проспекті Перемоги перекрили автодорогу. Через те кілька тролейбусів зупинилися і створили затор.

Більшість присутніх почепили на одяг георгіївську стрічку, а кілька молодиків принесли платки, розмальовані в чорно-помаранчеві тони.

Не обійшлося на мітингу без політики: присутні тримали в руках стяги Ленінської комуністичної партії, Української народної партії та партії «Справедливість». Чимало присутніх були з синіми надувними кульками Партії регіонів.


На свято завітали сотні лучан і ветеранів. Багато городян прийшло з дітьми та онуками. Святкування розпочалося з покладання квітів вихованцями Луцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.


Опісля представники влади та ветерани виголосили промови. Зокрема, голова волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що схиляє голову перед подвигом живих та тими, хто не повернувся з війни.
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що завдяки героїзму та самопожертві ветеранів міцніє суверенна Україна.
Голова обласної ради Анатолій Грицюк зазначив, що дату, яка є закінченням війни, ніколи не забуде держава. На мітингу також була присутня заступник Міністра культури і туризму України Ольга Бенч.

Ветерани Марія Шевчук та Михайло Єрлін згадали у промовах воєнні роки. Зазначили, що під час війни солдатів не розділяли національності чи політичні переконання – усі вони боролися за Перемогу.


Після виступу квартету «Акорд» усі бажаючи поклали квіти до пам’ятної стели та монументів на меморіалі.

По завершенню мітингу-реквієму меморіалом пройшов парад ветеранів війни. Його супродовжували оплесками.


Охочі роздивлялися двигун джипу-ГАЗу 1943 року, який віз кількох ветеранів під час святкового параду. А біля пам’ятної стели стояли молоді солдати у військовій формі часів Другої світової війни.


На події були присутні представники товариства Червоного хреста, які роздавали вітальні листівки. Водночас, Укрпошта навпроти стадіону поставила торгівельний намет. Там продавали листівки та конверти із зображеннями на тему Дня Перемоги.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 9 Травня 2010 16:43
До ВН. Не знав, що у Луцьку є трамваї - цитую: "Через те кілька трамваїв зупинилися і створили затор" (речення над фото з тролейбусами). :)
ВН Показати IP 9 Травня 2010 17:11
М-да... Підловили:-) Дається взнаки навчання у Львові. А може "оЧЕПятка" - це пророчество?
Сашко Показати IP 9 Травня 2010 22:15
Люди добрі.Ось вам факт блюзнірства зі сторони міської влади. Вчора моєму діду - ветерану війни-якого з нами немає,нажаль,2 роки, принесли від мера пайок:кільки в томатному соусі, чорні макарони та - увага!!!- німецьку гуманітарку - баночку чечевиці ( зроду в нас таке не їли ) та повідло німецьке - таке як в літаках дають!Це не знущання!!! Картавому ганьба!!!Дід напевно з сорому знову помер...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus