USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

«Канатні» розваги з’являться у Луцьку до кінця місяця

16 Квітня 2013 17:00
Екологічно-розважальний об’єкт «Екологічна стежка здоров’я» у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки планують відкрити 29-30 квітня.

Про це у коментарі «Волинським новинам» розповів радник Луцького міського голови з питань екології Борис Сорока.

За словами посадовця, проект ініціювали з метою пропаганди здорового способу життя та рекреаційної привабливості парку для лучан і гостей. Демонтаж майданчика та наладку еколого-туристичної стежки планують завершити до кінця місяця.

Розміщений майданчик «Екологічної стежки здоров’я» буде в правій частині парку, яка межує зі «Старим» ринком та вулицею Глушець. Нині там стоїть вода, однак, за словами посадовця, комунальники вже придбали насос і як тільки рівень води в річці Стир почне спадати, воду відкачають, аби завершити об’єкт вчасно.

За словами Сороки, на черговій нараді директору КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолію Трикушу та Олександру Оришку, який безпосередньо займається встановленням обладнання, поставили завдання зробити все вчасно та якісно.

«Ми плануємо обладнати 19 платформ на території парку між деревами. Для цього запросили спеціалістів з міста Чернігів, які надаватимуть допомогу в монтажі екологічної стежини та в натяжці тросів, перешкод, ліній страховки», - розповів головний еколог міста.

За його словами, протяжність екологічної стежини для дорослих матиме 130 погонних метрів, для дітей – 65 метрів. Після відкриття об’єкту відпочинку, на ньому працюватимуть інструктори, якій консультуватимуть та навчатимуть долати перешкоди.

«Мета цієї стежки здоров’я – виховати у людей силу волі та мужності, характер, щоб вони були фізично здорові, могли виробити хорошу координацію рухів», - поділився сподіваннями Сорока.

«Нетверезих людей до атракціонів допускати не будуть. Парк, в першу чергу, – місце фізичного і культурного відпочинку, тому там треба відпочивати культурно, а не дихати димом від шашликів, запахами, які не всім приємні»,- переконаний посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mangol Показати IP 17 Квітня 2013 08:30
щось Сорока у кожній новині
Pozharnk Показати IP 17 Квітня 2013 08:33
да туризм процвітає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus