USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук проти дитячої залізниці в Луцьку?

20 Серпня 2010 13:35
Волинський губернатор Борис Клімчук вважає, що Луцьку не потрібна дитяча залізниця.

Про це пише інтернет-видання «Волинська правда».

Відповідно до тексту документу, адресованому Луцькому міському голові Богдану Шибі та заступнику голови Волинської облдержадміністрації від 22 червня 2010 року, Клімчук просить провести окрему нараду щодо доцільності функціонування цього.

«Прошу провести окрему нараду щодо доцільності функціонування цього закладу, оскільки, з огляду на попередню переписку, ні залізничникам, ні місту, ні обласному бюджету він не потрібен», – звертається Клімчук.

У свою чергу у листі виконавчого комітету Луцькради за підписом міського голови Богдана Шиби від 11 червня 2010 року «Про передачу Луцької дитячої залізниці у комунальну власність» йдеться наступне:

«У зв’язку з тим, що у міському бюджеті м. Луцька на 2010 рік коштів на фінансування (утримання) Луцької дитячої залізниці не передбачено, та позашкільний навчальний заклад залучає не лише юних залізничників міста, а й шкільну молодь області, просимо розглянути можливість прийняття вищезазначеного об’єкта у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області».

До слова, дитяча залізниця, що у Луцьку, є структурним підрозділом Львівської магістральної залізниці, який призначений здійснювати позашкільну навчально-виховну роботу серед учнів закладів освіти з метою професійної орієнтації молоді з робітничими професіями залізничного транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Скажена Мама Показати IP 20 Серпня 2010 15:15
Нє, ну капєц! Ви, люди добрі, офігіли! Це єдине місце, куди я можу повести свою малу, вона отримує задоволення, бо відчуває себе справжньою дорослою! В мене нема змоги водити її в цирки-лунапарки, бо вгатити 50 гривень на квиток - для мене розкіш! Може, нам тоді не треба Клімчук???!!!!
* до Скажена Мама Показати IP 20 Серпня 2010 21:54
Згідна з Вами на 100%. І моїм дітям там подобається, і сама я, коли була маленькою, то з батьками туди ходила залюбки, більше того, до мене приїздили гості, разом ходили туди з їх дітьми і хоча їхали вони до Луцька у звичайному поїзді більш, як дві доби, та все одно малеча з великим задоволенням їздила на тій дитячій залізниці.
Андреас Показати IP 20 Серпня 2010 15:37
Згідний.Краще,нам не треба Клімчук.
VSC Показати IP 20 Серпня 2010 15:40
Давно пора это убожество убрать. Толку с него - ноль. Раз или два в году дизель погудит и все. Зато каждой весной куча грузовых машин везут шпалы и рельсы для ремонта, все дорожки перепортили своими колесами. Там уже пройти негде, всюду ямы и канавы. Дорогу разобрать, а парк привести в божеский вид.
SysR до VSC Показати IP 21 Серпня 2010 09:10
Ти в сосну вдарився? ЇЇ не ремонтували ще за царя гороха. За ями які розбили машини подякуй тим крутеликам які там хатинки понибудовували і якім вона заважає.
VSC до SysR Показати IP 21 Серпня 2010 10:43
"Хатинкі" на территории парка? Сходи посмотри и расскажи, где они там находятся? Насмешил.
SysR до VSC Показати IP 21 Серпня 2010 11:33
От сходи і подивися сам. Але як по парку йти будеш головою трохі по сторонах подивитися спробуй а не тільки прямо.
VSC до SysR Показати IP 21 Серпня 2010 15:16
Безграмотные люди обычно хамоваты. Еще одно подтверждение.
Віктор до VSC Показати IP 21 Серпня 2010 16:49
Напевне, шановний, ви там дійсно давно не були. Якраз понад дитячої залізницею набудовано таких будиночків, що там явно не прості смертні живуть. І їм видно заважає той шум від залізниці... Як результат - таке рішення від "власть імєющіх".. З. І. Про кучу машин що везуть шпали і про ремонт щовесни - дякую, насмішив :)
SysR до VSC Показати IP 22 Серпня 2010 18:33
Безграмотність -- це тимчасове явище, а дурість -- то вже на все життя.
Скажена мама 2 Показати IP 20 Серпня 2010 15:44
Дійсно, Борис Петрович, Ваша заява проти Вас самого. Краще придумайте, як це питання вирішити, та насваріть Ваших радників.
Любі свині Показати IP 20 Серпня 2010 16:24
Ау! Чинуші! А може слухання громадські проведем з цього приводу?! Чи ви вже самі все вирішуєте? Місце треба звільнити для садиб? Чи в сраний парк культури де все совкове і тріщить дітей водити?
Скажена Мама Показати IP 20 Серпня 2010 16:38
VSC: ти голову собі розбери, дурак! Нє, шоб поремонтувати ту дорогу, зробити по людськи. Поставити якісь лавки, сувенірні лотки, шось типу того, шоб дітям цікаво було! Ти хочеш, шоб ям не було? Може тобі ше люки потирені на місця покласти, ставки почитити, смітники в парку понаставляти? Скажи шо ше асфальт новий хочеш! Ха-ха-ха! Іди краще займись сексом, діти зявляться, тоді побачиш, треба та залізниця чи нє
VSC до Скажена Мама Показати IP 21 Серпня 2010 10:49
Лечиться пробовали? Нет? Попробуйте, в Липинах прекрасные специалисты.
serb Показати IP 20 Серпня 2010 16:48
І знести приватну хатку, яка біля нього прптулилася. Я так розумію, тільки його мешканцям вона і заважає.
колишній Юний Залізничник Показати IP 20 Серпня 2010 19:51
Пане "клімчук" - невже вже є ті хто хоче заграбастати земельку в центрі міста??? На вашому місті потрібно помагати їм а не знищувати, дати дітям правильно проводити час а не по підвалах лазити , облагородити парк біля залізниці щоб батьки з дітьми мали де погуляти і культурно провести час. Адже для маленьких діток так цікаво проїхатися в цьому потязі хай навідь тих 1,5 км - а задоволення море!!! Ви заглядали в очі цим дітям - якщо ні то я раджу це зробити тоді може перехочеться робити дурниці!!!!!!!!
КАР АУЛ Показати IP 20 Серпня 2010 22:09
БАТЬКИ, КАРАУЛ, ЗАХИЩАЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ! Протистояти цьому може тільки громада і голова громади Богдан Шиба! Міський голова вже вніс конструктивну пропозицію. Спирайтеся на Шибу.
Волиняка Показати IP 20 Серпня 2010 22:17
А винний як завжди стрєлочник.
САМ Дурак Показати IP 21 Серпня 2010 09:11
НАРОД!!!При владі знаходяться вузькообмежені людиська!!! Яким глибоко начхати на суспільні інтереси. І вони навіть своїми мізками й не додумаються, що екскурсія на дитячу залізницю - це ціла подія в дитячій свідомості, будь це міська чи сільська дитина. І чи є ще така ДИТЯЧА ЗАЛІЗНИЦЯ десь в іншому місті??? А В О Н О! хоче її поламати. Звісно ламать нє строить!!! А ти передбач гроші на його утримання, а не заривай їх у землю: переходи, мости, благоустрої, київські майдани, хатинки, машинки... Обмеж витрати на вінки і квіти, і на поштову кореспонденцію. І знайдуться необхідні ВАЛЮТНІ резерви. Або заліз у свою кишеню, чи кишеню "друга"! А не говорити кругом, де тільки можна, який ти господарник і багата,самодостатня людина, яка повернулася на ВОЛИНЬ наводити порядок, а не бабло косити. Нащадкам вистачить й Волинського КЛОНДАЙКУ?! І майже за автором цитую: that*s all або O*K! І чомусь не чути тих лідерів громадських організацій: різних там адамчуків, козюр, шелепів,зелінських, ну вже дуже їх багато як тої в собаки блох, та всяких яльянсів, генерацій..., які тільки те й роблять, що світяться по ящику та патякають!Пропоную усіх згаданих осіб: в острог або на ЧАЕС на екскурсію у вигляді постійнодійючих експонатів. А питання винести на всенародне обговорення! НАРОД - не будь байдужим! А то буде, що з дитячими садками.
колишній Юний Залізничник до САМ Дурак Показати IP 21 Серпня 2010 16:35
такі залізниці існують!!! наприклад в Ужгороді і в Рівному але нажаль я не знаю теперінньої ситуації! неодноразово проїзджав в Рівному то рельси в парку ще стоять і облагородженно все!!!
SysR Показати IP 21 Серпня 2010 09:16
Може то дійсно місту кл*мчук не потрібен. На ДЗД виросло не одне покоління дітей. Як не як це позашкільний освітній заклад. Давайте ще ЦНТТУМ закриємо на Чорновола нехай діти туди більше не ходять, а більше по подвалах та з наркоманами.
Сам ДУРАК Показати IP 21 Серпня 2010 09:18
ЦІ руки нічого не крали!!!
Валентина Показати IP 21 Серпня 2010 09:21
Шановні користувачі інтернету! Вам не соромно? Майже в усіх з вас - вища освіта, передові інформаційні технології... і така нахабна брехня в заголовку статті і коментарях. Яким боком Клімчук причетний до дитячої залізниці, яка в підпорядкуванні Міністерства транспорту і розташована в місті Луцьку? Шиба не може дати ради своїй господарці і хоче спихнути її на обласну раду (спільна власність громад) на доволі слабеньких аргументах - мовляв, діти з сіл там катаються. Парк знаходиться в занедбаному вигляді. До нього навіть сходи не спроможні поремонтувати. Сапаліївка гниє сміттям і нечистотами. Освітлення - ноль, лавок - одні руїни. Але винен у всьому, звичайно, Клімчук. Бо до цього часу ще терпить Шибу, який з хворої голови перекидає міські проблеми у вигляді "конструктивних пропозицій" на інші голови.
SysR до Валентина Показати IP 21 Серпня 2010 09:40
Влада коментарів не дає. Можи Ви (Валентина) знаходитесь ближче і володієте більшою інформацією. То просвітіть користувачів інтернету хто там і яким боком. Бо якщо ВН починає упереджено подавати факти то це привід задуматися про їх обєктивність.
Скажена Мама Показати IP 21 Серпня 2010 10:13
Невже так тяжко докумекати, як зробити цю залізницю прибутковою??? Поставте лавочки вздовж всього маршруту. Відкрийте одну кімнатку в тому будиночку і продавайте там сувенірну продукцію: дитячі залізні дороги іграшкові, значки, пазли з потягами, книжки на таку тематику... Поставте "точку" з морозивом та солодощами. Поставте по маршруту фігури якихось іграшкових героїв. Розробіть спеціальні талони дитячі сувенірні. Запровадьте послугу "День Народження на колесах" чи ще щось типу того. Блін, віддайте мені ту залізницю!!!!!!!!!!!
VSC Показати IP 21 Серпня 2010 11:05
Интересно, кто из этих комментаторов реально ходит через парк каждый день? Думаю, что никто. За прошедшее лето поезд ездил максимум неделю. Тогда зачем весь этот вой? Чтобы запустить этот совковый рудимент, надо вложить колоссальные деньги. Расчистить Саполаевку, отремонтировать пешеходные дорожки, сделать подъезд грузового транспорта, и многое другое. Лотками с конфетами и мороженым проблему не решить. А вопли про "хатынки" - это из разряда параноидального бреда. Никто в парке на болоте строиться не рискнет. Парк должен остаться ПАРКОМ, а железку на металлолом.
Віктор до VSC Показати IP 21 Серпня 2010 16:56
Ага, згідний! У скверику напроти 4-ї гімназії теж не повинно було бути ні будинків (на кладовизі) ні церков (побудованих на сходах в які вбухали серйозні гроші). Болото кажете? не переживайте, навозять землі, загорнуть, і буде кількома будиночками з трьохметровим забором навколо них більше... Тільки залізницю "виживуть" звідти - полюбому почнеться будівництво
SysR до VSC Показати IP 22 Серпня 2010 18:30
Не пиши дурні, ти в ботанічному саду мабуть років 10 тому був, якщо таку ахінєю пишеш. Я там раз на тиждень ходжу, і в дитинстві вчився на ДЗД і точно маю з чим порівнювати те, що зараз, і те, що було раніше. Сад має лишитися садом, а себе можеш здати в біореактор і подарувати країні метан -- вже більше користі від тебе буде.
Vlad2009 Показати IP 21 Серпня 2010 13:57
Валентина дуже обізнана в цьому питанні. Ви напевно працюєте у Бориса Петровича? Якщо так, я вас розумію. Якщо ні, то звідки така віра в благі наміри БП?
Ваня Показати IP 21 Серпня 2010 13:59
Да Клима давно на пенсию надо. Ставим Сашу Башкаленко он реальный руководитель.
Скажена Мама Показати IP 21 Серпня 2010 16:44
Я хожу цим парком раз в два дні. Минулого року ми з дитиною каталися на потязі протягом місяця. Ше раз кажу деяким користувачам - заведи собі дитину, тоді зрозумієш. Сапалаївку і так розчищати треба, чи, може, хай гниє собі далі? І шо власне парком називають? Слоника, перефарбованого в сто кольорів? Чи побиті плити? Хоча, в принципі, краще закрити очі на проблему, викинути все на фіг і все буде чьотко, правда?
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2010 16:57
Шановні друзі, повністю і цілком погоджуюсь із Б.П.Клімчуком! Дитяча залізна дорога -нам не потрібна! Як не потрібні і міст через залізничні колії, залізничний вокзал, автовокзал та ін.. Будемо їздити на волах, так значно надійніше та й спокійніше!
Джек Показати IP 21 Серпня 2010 18:09
до коментаторів,глибоко сумніваюсь що то ініціатива Петровича він доволі адекватний чоловік, думаю це Шиба закинув мулю в інформпростір, через свою розхлябаність і безгосподарність.
Dyssja Показати IP 22 Серпня 2010 14:20
живу поряд з цією залізницею і дійсно вона нормально функціонує в літній період правда земля навколо неї продається аж гай шумить раніше був там ботанічний сад зараз на тому місці будинки, був парк зараз палаци, причому збудували їх так що місця для пішого ходу лишили мало. а залізницю займати не потрібно це радість для дітей і для дорослих які на ній колись теж відпочивали. а те що в нас шось толкове робиться до пасхи або до дня незалежності то великий мінус адже за остальний час все руйнується і розпродається, печально.
Dyssja Показати IP 22 Серпня 2010 14:48
живу біля залізниці багато років, за цей час встигла продатися майже вся земля навколо навіть бувший ботанічний сад проданий а біля однієї з станції впритул виросли шикарні будинки котрі в принципі не мали права ставити так близько паркани (по 2 метри) до дороги і до дитячої залізниці. залізниця колись була надзвичайно гарною і зараз до свят її прибирають діти тішаться і чомусь вчаться коли ходять туди. Шкода буде якщо її закриють через людей котрі просто мають кучу грошей і котрим всерівно на інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus