USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Крадіжка на 57 мільйонів: посадовцям Луцького КХП №2 винесли вирок

29 Січня 2015 16:16
Постановлений вирок посадовцям Луцького КХП №2, які завдали державі збитків на понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, прокуратура Волинської області домоглася в Апеляційному суді завершальної крапки у резонансній справі щодо директора "Луцького комбінату хлібопродуктів №2" та його заступниці, яких звинувачували у привласненні майна в особливо великих розмірах та службовому підроблені документів.

Нагадаємо, торік зі складів Луцькогоу КХП № 2» дивним чином зникло державне зерно на 57 мільйонів. Тоді суд стягнув з держпідприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Держагентства резерву України 56,94 мільйона гривень збитків на користь Аграрного фонду.

Отож, під час проведення слідства встановили, що директор підприємства та його заступниця, які знали, що на їхніх складах власні запаси зерна відсутні, самовільно вирішили переробляти зерно Аграрного фонду як власність "Луцького КХП №2" і реалізовувати борошно та інші продукти переробки суб'єктам господарювання.

Такі дії службових осіб підприємства завдали державі збитків на суму понад 81 мільйон гривень.

Окрім того, у 2009 році директор столичного ТзОВ "Конкорд Плюс" задля заволодіння державними коштами склав завідомо неправдиві документи, у яких вказав, що його підприємство заклало до державного резерву 5 тисяч тонн пшениці та 2 тонни жита.

Своєю чергою, посадовці "Луцького КХП №2" склали документи, згідно яких нібито отримали це збіжжя від "Конкорд Плюс" на свої склади, та перерахували за цей неіснуючий товар понад 8 мільйонів гривень. Ухвалою Апеляційного суду Волинської області усіх фігурантів цієї справи визнали винними у вчинені злочинів.

Директору "Луцького КХП №2" призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах.

Заступниці директора суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі та із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах, зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Також із обох цих посадовців стягнуть солідарно понад 45 мільйонів завданих злочином збитків.

Директору ТзОВ "Конкорд Плюс" призначили покарання у виді 7 років позбавлення волі із позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Із нього буде стягнуто заподіяні злочином збитки в сумі понад 8 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДОЛЮ ЛУЦЬКОГО КХП № 2 ВИРІШУВАТИМУТЬ В МІНІСТЕРСТВІ

Нагадаємо, Луцький хлібокомбінат №2 банкрутує. Після тривалої перерви, першу помольну партію сформували на Комбінаті хлібопродуктів №2 у Луцьку, який відновив свою роботу в листопаді, 2014-го року.

Влада міста та колектив ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» спільно напрацьовують механізм виведення заводу з кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Корінний лучанин Показати IP 29 Січня 2015 18:30
Це вже 2-а історія з цим КХП2, і все із ЗЕРНОМ. 1 -а історія , дуже ЗАГАДКОВА, трапилась в часи коли головою ОДА був всім відомий Романюк М.Я. Ось за часів його "керування" зникло 90тис. тонн зерна із цього КХП . Прокуратура слідів злочину тоді " не знайшла", а обвинувачення було предявлено нинішньому "меру" Луцька. Тоді навіть і публікація в пресі була. Ось такі ДИВНІ ІСТОРІЇ із зерном трапляються на ВОЛИНІ .
Саша до Корінний лучанин Показати IP 29 Січня 2015 19:38
Ти хочеш знаєш скількі це зерна 90 тис.тон? І що Романюк має спільного до кхп, такі тут всі грамотні,що зла не хватає
Кот до Корінний лучанин Показати IP 30 Січня 2015 07:41
Потужності КХП по одночасному зберіганні зерна - 72 тисячі тонн. Так, для відома...
Корінний лучанин до Кот Показати IP 30 Січня 2015 09:46
Я не потужності мав на увазі. Зникло тоді ЗАГАДКОВО зерна більше ніж НАЯВНІ потужності. Можете, якщо маєте час і не ліньки, перевірити тодішні публікації ВОЛИНСЬКОЇ ПРЕСИ (в т.ч. і української)- це була досить резонансна події і лучани її памятають. Справу закрили . Я думаю, що може нове КОРУПЦІЙНЕ БЮРО УКРАЇНИ , таки можливо докопається до суті, бо баблом пахне великим. Хтось добре нагрів руки. Такі речі не мають терміну давності. ПІПРИЄМСТВО ж БУЛО ДЕРЖАВНЕ, Я, як прочитав на сайті оцю справу , то і пригадав оту стару, бо часу збігло небагато.
так до Кот Показати IP 30 Січня 2015 11:20
склад готової продукції це ще +4 тис.тонн, ну ніяк не виходить 90тис.тонн (ха-ха)
лучанка Показати IP 29 Січня 2015 18:57
Чому не вказані призвіща посадових осіб
Корінному лучанину Показати IP 29 Січня 2015 19:30
*** ти собачий, а не корінний лучанин. СОБАЧАЧИЙ! Зерно тоді вкрав Михайло Гнасюк зі своєю заступницею і головним бухгалтером при сприянні київських посадовців. Вони його й виручили після шестимісячного увязнення. А Романюк до цього зерна не має жодного відношення. Була передвиборча кампанія в місцеві органи самоврядування і всіх собак вішали на Романюка.
Дуже корінний луча до Корінному лучанину Показати IP 29 Січня 2015 20:41
Слухай , ХАМЕ! Навчись себе поводити! Дійсно , по твоїй ТУПІЙ ЛОГІЦІ , а вона є ПОХІДНОЮ ВІД ТВОГО РІВНЯ РОЗВИТКУ , все виправдовується! В НАС ВЛАДНІ ПОСАДОВЦІ ВЗАГАЛІ не мають ні ЧОГО ВІДНОШЕННЯ - ЦЕ В ТЕБЕ ТАК НЕДОУМКУ ЗВУЧИТЬ! Тоді більше не ВЯКАЙ про те , що у нас є КОРУПЦІЯ!
БУРАТІНО Показати IP 29 Січня 2015 21:07
Колись Папа Карло вистругав мене із комсомольського поліна. Тому я чисто по деревині, а не по зерну. Чисто з'їзджаю з тєми:-)
Алена Показати IP 29 Січня 2015 22:00
Напишіть прізвища тих, кого засудили !!!!
Шоха до Алена Показати IP 29 Січня 2015 22:30
Москвич
Ох Показати IP 29 Січня 2015 23:21
Москвич на черзі, якщо не відкупиться.
так до Ох Показати IP 30 Січня 2015 11:21
Москвич на всі ** ложив...
Для тих хто в танку Показати IP 30 Січня 2015 11:04
По справі щодо нестачі 2009року. Гнасюк Михайло- 5 /п´ять/ років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на державних підприємствах та установах, строком на 3 /три/ роки; Цісар Ольга- 5 /п´ять/ років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на державних підприємствах та установах, строком на 3 /три/ роки; Косов А.В. (ТзОВ «Конкорд Плюс») - 7 /сім/ років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 /три/ роки, та із конфіскацією майна. Щодо нестачі 2014року ще все попереду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus