USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кращий колекціонер Європи у Луцьку презентував джазові плакати

6 Грудня 2013 21:36

Виставку джазових плакатів відомого польського колекціонера Кшиштофа Дидо відкрили у Луцьку в галереї мистецтв. Вона розпочалася у рамках 13-ого міжнародного джазового фестивалю «JAZZBEZ 2013», інформують «Відомості».


В цілому колекція Кшиштофа Дидо нараховує близько трьох тисяч плакатів польських графіків, живописців, дизайнерів, які він збирав довгі роки. З усієї колекції близько трьох десятків плакатів – джазові.

Як розповів голова Волинської організації спілки художників Володимир Марчук, ця виставка уже побувала у ліпших музеях та галереях багатьох міст України, зокрема Києва, Вінниці.

«Польський плакат, також японський, вважаються у світі одними з найкращих, - пояснює пан Володимир. – Тут ви можете побачити плакати, виготовлені тридцять років тому, однак вони не старіють за своїи змістом і манерою виконання до сьогодні. До речі, Кшиштоф Дидо – найбільший колекціонер плакатів не тільки Польщі, а й Європи».

Виставка відбувається за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку. Зі слів консула Кшиштофа Савіцкі, колекціонер – дуже хороша людина і він люб’язно надав свої експонати для виставки в Україні. Надалі ця експозиція поїде в інші міста консульського округу - Тернопіль, Рівне, Дубно.

Нагадаємо, у Луцьку вже не вперше відбуваються такі заходи. Торік у галереї мистецтв презентували виставку польського плаката, присвячену 30-річчю «Солідарності».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus