USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Навіщо сьогодні соцмережі, - автор життя та хімії у Луцьку

22 Грудня 2014 09:11
Автор повісті «Життя та інша хімія», яка за доволі короткий час встигла стати бестселером в Україні та була перекладена на інші мови, завітав у Луцьк.

Зустріч з Марком Лівіним відбулась у Клубі №3, що на вулиці Драгоманова, 1.

Як зазначив письменник, за останній рік у Луцьку він вдруге:

«Це місто ознаменується для мене кінцевим пунктом переосмислення. За 2014 рік вдалось відвідати багато міст України і побувати закордоном, а Луцьк став чимось таким завершальним. Я приїхав у це місто, як до себе додому, не відчуваючи ніякого дискомфорту».

Зустріч з поціновувачами творчості розпочалась не стільки із розмов про бестселер, який належить його авторству під назвою «Життя та інша хімія», скільки про соцмережі та їх вплив на людину.
Будучи одним з найпопулярніших українських літературних блогерів в україномовному просторі, Марк є активним юзером мережі. Він зауважує, що книга, яку він написав у 2011 році, заклала фундамент стосунків з людьми, і тепер кожен день, прокидаючись, він перевіряє стрічку новин в соцмережах і не розуміє, коли настав той момент, коли особисте стало доступним для багатьох інших людей.
Автор каже, що людина за день сприймає колосальні об’єми інформації – до 10 гігабайт, якщо підрахувати це число за рік, то отримаємо величезний об’єм. А самі соціальні мережі дозволяють митцю тримати контакт зі своєю аудиторією:

«Вся література переходить не просто в формат мережевої, а у взаємовідносини людей і тебе. Це не просто «я написав, і все, чуваки, відстаньте». А ти бачиш реальний фідбек (зворотній зв’язок, - авт.). Ти знаєш, що про тебе говорять, що про тебе думають. А кількість лайків, коментарів та поширень – це вже показник».
Про себе - як про Марка Лівіна - автор каже, що не любить, коли його називають поетом.

«Кілька годин тому один з літературних порталів опублікував топ-10 поетів, яких варто прочитати. І я був дуже радий не знайти своє ім’я в тому списку, оскільки мене дуже дражнить, коли мене називають поетом. Бо поет – це щось з рівня святості. Бо поетами в українській літературі можна назвати обмежену кількість людей: Симоненко, Стус, Костенко. Я - з тієї когорти людей, які притираються до бажань і потреб в людей в соціальних мережах, їх не можна назвати поетами», - каже він.

Марк пояснює, що є когорта авторів, які зрозумівши внутрішні інсайти своєї аудиторії (тобто те, що їм найбільше до смаку і що найбільше турбує), і пишуть, зважаючи на це. Письменник наводить приклад Андрія Любки, який пише про любов, оскільки це тема, якою неможливо нівелювати.

Для самого автора Марк Лівін - це той, хто намагається вивести українську белетристику на глобальний рівень, а також зробити літературу максимально зрозумілою: «Я хочу, щоб кожна людина, яка читає мої книжки, чітко розуміла, що я пишу. Тому що в сучасної молоді немає часу на те, щоб по 5 разів перечитувати один і той самий абзац». До слова, за 4 роки існування книги «Життя та інша хімія» її перевидавали 5 разів при тому, що її без проблем можна знайти у вільному доступі в мережі.

Довідково:

Марк Лівін (Валерій Вікторович Катерушин) — сучасний український письменник-прозаїк, блогер та музикант, лауреат літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» (за 2012 рік). Член журі 6-го сезону проекту креативних ідей IDEAD-X від Nescafé. У складі гурту «My Way» — учасник популярного телевізійного проекту «Україна має талант. 4 сезон».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 22 Грудня 2014 09:50
"Я - з тієї когорти людей, які притираються до бажань і потреб в людей в соціальних мережах, їх не можна назвати поетами" - иными словами ента "знаменитость" ориентируется на потребности ширпотреба, а нормальный писатель ВСЕГДА воспитывает своего читателя.
Я я Показати IP 22 Грудня 2014 10:54
Вуса йому трохи підбрити і буде схожий на гітлера
Анонім Показати IP 22 Грудня 2014 11:00
Спортом ему треба займатися!
Сем Показати IP 22 Грудня 2014 13:08
коментар було видалено
Іван Гонта Показати IP 22 Грудня 2014 15:19
Але гл*ст)) Накорміть ви його))
міша Показати IP 22 Грудня 2014 23:12
таки да, жертва Освенцима
К Показати IP 23 Грудня 2014 21:26
він прекрасна людина! а критикувати будуть вічно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus