USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька мерія згадала про діряві дахи. ФОТО

15 Вересня 2010 10:11
У луцькій багатоповерхівці на проспекті Перемоги ще в лютому 2010 року під тиском снігу провалився дах, однак чиновники міськради згадали про нього лише через шість місяців.
Жителька будинку на проспекті Перемоги, 18 Лідія Золотарьова каже, що в місцевій газеті вже другого лютого з’явилася замітка з фотографією тріснутого даху. Проте не зважаючи на розголос у пресі, чиновники не поспішили ремонтувати дах.
Навесні 2010 мешканці будинку писали колективні звернення до ЖПК №3, яке їх обслуговує, до департаменту ЖКГ Луцькради та на ім’я міського голови Богдана Шиби.
На звернення отримували відповідь, що у бюджеті на ремонт немає коштів , проте мерія вивчає ситуацію. Золотарьова каже, що майстер ЖКП, прийшовши перший раз оглядати дах, сказав, що якщо його не залатати – у сезон дощів та снігу тектиме від п’ятого до першого поверху.
Аварія сталася через те, що тиску снігу не витримали опори, які втратили міцність через вологу. Аби дах не валився й далі, ЖПК поставив як опору декілька дощок. На тому ремонт і закінчився.
Нині на даху живуть голуби. Кількаметрову діру у діаметрі видно з сусідніх будинків. Під час вересневих дощів послід птахів почав стікати на дах аптеки, що на першому поверсі будинку та по стінах жительки однієї з квартир. Від цього у помешканні жильців стоїть неприємний запах, сирість, а стіни пошкоджені.
Жителі квартир кажуть, що днями – тобто уже у вересні 2010 – перевіряти стан даху приходив секретар Луцькради Анатолій Бірюков. Він забрав усі документи, в тому числі відповіді чиновників, аби розібратися у ситуації. Зі слів жильців, він зазначив, що дах, які і весь будинок включать до програми капітального ремонту. Або принаймні відремонтуюють покрівлю.
Мешканці сподіваються, що хоча б перед виборами дах відремонтують. Бо інакше про них мері знову забуде.
Окрім даху на Перемоги, 18, за словами Богдана Шиби ще 61 проблемний дах у багатоповерхівках потребує ремонту. Роботи влада сподівається виконати до зими. Однак до ремонту, зі слів Шиби будівельники приступили лише 13 вересня.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ха Показати IP 15 Вересня 2010 10:21
А чого ви очікували? ЖКП №3 - то найтугіша структура. ЯК той директор ще працює? Хай і невіглас
Я Показати IP 15 Вересня 2010 10:32
Це жах! Куди тільки влада дивиться?? Зима на носі, вони впевнені,що встигнуть все поремонтувати, там же ж, судячи з фото, капітальний ремонт потрібен! Чи вони, як прийнято, для замилювання очей косметично щось там заліплять, і потім ще гірше буде?...
Олег Показати IP 15 Вересня 2010 11:00
До речі, мені теж розповідали, що хам ще той! Людей за ніщо має. Хто такого допустив до цієї посади???....
дідо Показати IP 15 Вересня 2010 11:55
Люди живуть,як свині..Безкоштовно приватизували квартири, а ремонтувати СВОЄ майно не хочуть...на свята менше горілки з ковбасою ,і б зробили б дах...
Орест Показати IP 15 Вересня 2010 12:45
до дідо: А якого милого вони самі мають той дах ремонтувати? Так а фіга нам тоді міськрада? Ти знаєш, які там сім'ї живуть? Може там пенсіонери, чи багатодітні, чи люди, в яких зарплати вистачає на хліб ледь? Ти з ними, бляха, горілку пив, шо таку дурню пишеш?... Давай тепер все на людей зіпрем, а влада в нас біла і пухнаста, працює, аж гай шумить!..
Олександра Показати IP 15 Вересня 2010 14:57
Да,можна і самим поремонтувати!Тілько навіщо ж тоді гроші за ком послуги беруть .Хай повернуть ці "копійки" за пару років,то жильці і поремонтують дахи.Ато гроші беруть і нічого не роблять!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus