USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька ТВК сприяє у роботі штабу Романюка?

13 Жовтня 2010 14:50
Луцька ТВК переступила межі своїх повноважень, дозволивши кандидату на посаду міського голови Луцька Миколі Романюку розповсюджувати агітаційну продукцію без зазначення усіх вихідних даних.
Про це 11 жовтня під час ефіру програми «Вибори по-волинськи» на інтернет-телебачення «Волинських новин» повідомив директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтинг у Михайло Наход.
Він розповів, що Луцька виборча комісія вже почала отримувати скарги від політичних сил стосовно порушень кандидатів на пост міських голів ведення виборчої кампанії.
Зокрема, надійшла скарга від партії «Наш дім» стосовно білбордів на проспекті Соборності кандидата Євгена Мельника. Скаржники сиверджують, що кандидат, не утворивши виборчого фонду, вів агітацію, не платячи за це. Однак «свободівець» надав відповідні документи, і скарга була не задоволена.
Інший кандидат на посаду міського голови Микола Романюк звернувся до виборчої комісії з проханням дозволити розповсюджувати агітаційну продукцію, яка не містить усіх вихідних даних. А саме не зазначено особу друкаря виборчої поліграфії. Це є порушенням законодавства. Наход припускає, що це є помилкою штабу Романюка.
«Комісія певною мірою пішла назустріч, хоча сама порушила закон… Вона дозволила Миколі Ярославовичу розповсюджувати цю агітпродукцію без зазначення друкаря. Але якщо інші кандидати при виготовлені продукції припустяться таких самих незначних помилок, то вони також не будуть до них застосовувати жорстких санкцій. Як би там не було, комісія переступила межі своїх повноважень», - прокоментував Наход.
Він зазначив, що якщо хтось із суб’єктів виборчого процесу оскаржить це рішення комісії, то або суд, або комісія вищого рівня може це рішення відмінити. Тоді теоретично Микола Романюк отримає попередження за порушення агітації.
Політолог припускає, що до кінця виборчого процесу комісія або суд також можуть прийняти рішення про зняття когось із кандидатів на посаду мера чи депутата з перегонів за грубе порушення виборчого законодавства.
«В подальшому буде більше скарг і різних дебатів у територіальній виборчій комісії, будуть баталії. Політичні сили мобілізовуються, і політичні опоненти будуть шукати недоліки в діях своїх конкурентів і оскаржуватимуть їх. З наступного тижня почнуть воювати лідери політичних перегонів. Тому що кожний з лідерів має мінімум по 10% прихильників, і зняття когось із них означатиме, що на цих 10% може претендувати інший», - каже політолог.
Щодо іншого порушення Миколи Романюка, коли той не повідомив, як того велить закон, міську територіальну виборчу комісію про заплановану 6 жовтня зустріч з керівниками медичних установ області, Наход прокоментував, що це можна розцінювати як грубе порушення законодавства.
«Закон не передбачає жодних телефонограм. Попередження має бути письмове, зареєстроване в журналі вхідної документації. Те, що вони не повідомили – це можна кваліфікувати як грубе порушення законодавства, і комісія повинна була б розглянути це, якби була скарга від інших суб’єктів виборчого процесу. Якщо скарги немає, то комісія з власної ініціативи може розглядати, а може і не розглядати», - зазначив Наход.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
СССС Показати IP 13 Жовтня 2010 15:09
Романюку все з рук спустять
Я Показати IP 13 Жовтня 2010 15:11
Ой допригається Микола!
Сосо Показати IP 13 Жовтня 2010 15:40
Та ну! З зерном пройшло, і це замнуть!
мельнику Показати IP 13 Жовтня 2010 15:40
кандидати з нульовим рейтингом хочуть заявити про себе.Панове над своїм авторитетом треба працювати так як Романюк - а не придумувати зараз як обгадити людину у якого найвищий рейтинг серед жителів міста.
))) до мельнику Показати IP 13 Жовтня 2010 16:29
не смішіть мене. це вони ще владу не отримали, а вже об закон ноги витирають. уявляю, що буде, якщо усе місто віддадуть у залог Привєтбанку, якщо ця колись шанована структура навіть не дотримала у таємниці, як це велить закон, клієнтську базу.
СССС Показати IP 13 Жовтня 2010 15:50
О, да! Він в нас з "авторитетами"!
123 Показати IP 13 Жовтня 2010 16:26
А давайте зачекаємо-вибори покажуть хто чого варт і кого у Луцьку хочуть бачити люди мером.
))) до 123 Показати IP 13 Жовтня 2010 16:30
так і я про те ж саме ))) чудова погода, три тижні до часу Ікс. нема чим більше зайнятись людям, як тільки рвати тут жили за МЯР )))
Наталія Показати IP 13 Жовтня 2010 18:13
Гм) Знов почалося)) Чого ж ви, таке вже високопрофесійне інтернет-телебачення, не пишете ні про кого іншого?? Написали б про Шибу, про Бондаря - а чому б ні? Чого тільки про Романюка? На думку тих, хто буде голосувати за Романюка ваші статті не вплинуть ну зовсім ніяк.
))) до Наталія Показати IP 13 Жовтня 2010 23:26
"Мадаммм! Давайтє знакоміцца!" (с) пані, Ви зареєструвались? Вітаю! Розумієте, це як по Фрейду: Ви, напевне, моніторите згадування Романюка, от Вам і мариться,що пишуть лише про нього. Ну інші ж не винні, що законів дотримуються. Як будуть порушувати, напишуть і про них. Не переживайте. Не нервуйтеся. Всьо буде добре. "Кандидатів багато, Микола Романюк - один!" - це Ваш геніальний креатив, колего?
Вампі до ))) Показати IP 14 Жовтня 2010 00:12
У штабі романюка нічого нового не придумали. а це про що ви пишите здерто у Батьківщини:"Партій багато , а Батьківщина одна",так тут хоч символ є. А "Кандидатів багато"-це правда. а те що М.Романюк один- це брехня. М.Романюків у області хоч пруд пруди. Ну сором!!!.
))) до Вампі Показати IP 14 Жовтня 2010 18:18
(краснєя) он одін такоооой
Баба Мотруна Показати IP 13 Жовтня 2010 18:31
Всі ви за*ранці проти Романюка. Вчора виступив Бондар (шістка, яка не стала тузом), то соромно було слухати. Йому і Грицюку я б порадила почитати дідуся Леніна, який писав про паразитуючий капіталізм (щоправда, Грицюку для такого читання треба 5-6 консультантів, таких, як Микита, що в нього ходив в помічниках) і зробити висновки. Він, такий "капіталізм", зявився при Бондарю і Грицюку. Бюрократична машина області і міста набрала катастрофічних обертів, тому саме з її демонтажу все треба починати. Романюку це - як орішок. Після цього демонтажу свобідніше дихнуть люди і бізнес у Луцьку. Новий мер повинен володіти сучасними погладами на життя, щоб мерія виглядала не заскорузлим болотом з запахом радянського нафталіну. Цим володіє Микола Романюк. Щодо Грицюка, то він дивиться на своїх опонентів через дуло крупнокаліберного кулемета. Він увійшов у владу з мисленням дитини і ніяк у цьому відношенні не може подорослішати (як добре бути кіндером!). А ще на чат-конференції обзиває журналістів баранами, які нібито дорікають йому за минуле. Не за минуле дорікають, а за те, що розвиток зупинився у фазі колгоспного бригадира. А барани - доволі ніжні і симпатичні тварини, особливо ці, з великими курдюками. Чомусь мені Грицюк нагадує таку симпатію?...
Дід Трахобабмотрун до Баба Мотруна Показати IP 14 Жовтня 2010 12:51
От мля... Про радянський нафталін і сучасні погляди Ви, бабулько, вжарили... Скіко до пенсії підкидає людяний і відповідальний тряпка (злодій, брехун, посто кондом)-Романюк? Невже не видно, що з приходом соціологічного "підера" вся влада в області сконцентрується в руках ПР? Не вірю, що лучани ДЕБІЛИ!
лучанка Показати IP 13 Жовтня 2010 19:04
Дуже вже всі впевнені на перемогу Романюка.Але ніхто не звертає увагу навіть на те,що ще не будучи мером він вже не хоче ні з ким спілкуватись ,тільки через агіт.листівки.А що буде дальше.Бачив він десь проблеми наші і міста..А порушення йому???В ТИХОМУ БОЛОТІ-.......
Лучано Показати IP 13 Жовтня 2010 19:29
Члени ТВК думають що він їм по вагону зерна за це дасть. Дзуськи.
ЛітРедактор Показати IP 13 Жовтня 2010 19:33
То, напевно, в ТВК і адреси виборців дають з іменами та прізвищами, щоб нам по квартирах агітацію розсилали...Хіба це правильно??
Клим Трутрунькевич Показати IP 13 Жовтня 2010 19:55
Романюку сам Бог сприяє, а не ТВК. Добрі, щирі і правдиві люди завжди успішні. Учіться в нього, і вам буде сприяння!
виборець Показати IP 13 Жовтня 2010 19:56
Цікаво,а чим же і який Романюк заслужив рейтинг???Задумайтесь,,,,Що при ньому було зроблено???Нічого!!!Які проблеми він знає або чим цікавиться ????Нічим.Який він господарник??Ніякий!!БАНКІР-це ще не мер!!!!
Чайка Показати IP 13 Жовтня 2010 21:00
Те, що Романюка обливають брудом - вкотре доводить, що він фаворит виборчих перегонів. Це підверджують не лише місцеві, а й київські експерти. Так звані, конкуренти Романюка, ні на що інше не здатні. Наступні дні перед виборами будуть украй складними. Однак, якби там не було, Романюк ніколи не опуститься до рівня деяких своїх "супер конкурентів". ДЛЯ СОСО: Прочитай закони про комунальні підприємства. Якщо знайдеш пункт, що губернатор відповідає за фінансові документи усіх комунальних підприємств області, дай знати у коментарях ;) А якщо знайдеш, що губернатор повинен перевіряти фінансові документи КП, наче працівник КРУ, то з мене шампанське. ;)
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2010 09:01
Михайле, є відповідне рішення ЦВК, яке передбачає повідомлення електроними, факсимільними і телефонними засобами зв'язку! Однак такі повідомлення теж повинні бути зафіксовані в журналі реєстрації.
Михайло Наход до Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2010 17:13
Буду вдячний, якщо скажете номер відповідної постанови ЦВК, або лінк на цей документ. Цілком можливо, що я щось пропустив.
василий Показати IP 14 Жовтня 2010 09:52
шибанутого, который Шиба, за яйца повесить, еще одни срок и Луцк будет им приватизирован вместе с его засранцами
Виборець - 2 Показати IP 14 Жовтня 2010 09:55
Романюк - це банкір, а хто працював в Приватбанку....думаю подумає чи за нього голосувати....крім того він реально керувати містом не буде, а будуть зами...хай оприлюднить свою команду...якщо це буде Кривицький, Кравчук....енд Ко (а чутки напевно реальні) голосувати за нього не буду. ТО Виборець Реально нічого не зробив..тільки тирив..., а голосувати буду за когось маленького, бо серйозні наші кандидати - повне ф...., але від виборів є один позитив - зміни, тому варто всіх мерів постійно змінювати, мо щось добре зроблять для міста.
Перехожий та помітливий Показати IP 14 Жовтня 2010 10:16
Пане Находе знайдіть на агітаційній продукції що роздається з палаток від "НУ" ці всі вихідні дані.
Спробую знайти. Хто не знайшов, і чиї інтереси таким фактом зачіпаються завжди може подати скаргу до комісії чи до суду
Кот І.І. Показати IP 18 Жовтня 2010 19:54
Більшістю голосів не виявлено попередження Романюку!
Кот І.І. Показати IP 18 Жовтня 2010 20:07
16.10.2010 відбулося засідання міської виборчрї комісії щодо розгляду скарги кандидата на посаду луцького міського голови, Бондаря В.Н.,щодо порушення законодавства про вибори в частині агітації кандидата на посаду міського голови, Романюка М.Я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus