USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька влада й сама зупинки не будує, і іншим не дає. ФОТО

5 Жовтня 2010 11:46
У Луцьку місцеві підприємці почали облагороджувати бруківкою зупинки маршрутних таксі, але луцька влада каже, що будівництво незаконне і вимагає залишити зупинки такими, як є, тобто суцільним болотом.

Така ситуація виникла у районі ЛПЗ у Луцьку, коли підприємці почали класти бруківку на одній із зупинок на бульварі Дружби народів.

Місцеві пояснюють, що коли влада декілька років тому визначила конкретні місця, де мають право зупинятися на вимогу маршрутні таксі, вона «забула» їх облаштувати.

Окрім дорожнього знака, про зупинку тут ніщо не нагадує: ні твердого дорожнього покриття на тротуарі біля дороги, ні навісу, ні навіть лавочки у відведених місцях немає.

Натомість, пасажири повинні чекати транспорт, стоячи на ґрунтовій поверхні. Якщо у суху погоду це не створює дискомфорту, то взимку або під час сезону дощів ситуація починає загрожувати здоров’ю громадян.

Місцевий житель Микола розповідає, що минулої зими чекав маршрутку, сховавши руки у кишені. Тротуари були вкриті снігом. А оскільки місце зупинки не рівне, а має форму пагорба, Микола підсковзнувся, впав, і розсік окулярами брову. Каже, що якби зупинку принаймні вирівняли і поклали бруківку чи асфальт – її б розчищали двірники.

У дощ місця для зупинки перетворюються на багно. Пасажири забруднюють одяг, взуття, ковзаються, падають.
Депутат Луцькради Юрій Довгун каже, що і його рідні тут підслизалися та травмувалися. Але на його звернення міська рада реагувала відписками.
Наприклад, у 2008 році колишній заступник міського голови Владислав Стемковський відписав, що зупинки облаштують. Пройшло два роки, і вже міський голова Богдан Шиба відписує, що зупинки зроблять.

Місцеві жителі кажуть, що зневірилися в обіцянках влади, а оскільки холод і сніг уже «на носі», взялися до середини жовтня облаштувати зупинки.

4 жовтня підприємець Євгеній Ткачук пригнав до бульвару трактори і почав рівняти поверхню, аби 5 числа почати класти бруківку.

На такі дії негайно відреагувала місцева влада. Зі слів Довгуна, приїхала начальниця відділу благоустрою департаменту ЖКГ Луцькради Ольга Люфт і почала вимагати зупинити роботи. Чиновниця мотивувала це тим, що вони «незаконні і можуть пошкодити підземні комунікації».

Дозволів у підприємців дійсно немає. Проте, вони кажуть, що на паперову роботу потрібно було б півроку, а згідно зі схемами міста, які ті уважно вивчили, на зазначених зупинках підземних комунікацій немає.

Аби припинити роботи з благоустрою, зі слів підприємця, чиновники погрожують 5 жовтня відрядити на ці місця наряд муніципальної міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Я Показати IP 5 Жовтня 2010 12:39
Зато на розгляд сесії 06 жовтня 2010 року Шиба вносить питання про надання піотг по орендній платі за оренду нежитлового приміщення (кімнат в ЖКП-3) "АвтоТрансСервісу", який очолює голова обласної організації партії Громадянська позиція Кралюк О.О. Уявляєте, підприємство "збирає гроші" за оренду асфальту біля базарів , тобто ні за що, і є збитковим, потрібні пільги. А можливо красти потрібно менше. І опозиціонерка пані Мамосюк не "виступає" (вона - очільник міської організації партії "Громадянська позиція").
Маркіян Показати IP 5 Жовтня 2010 14:06
І сам не гам, і комусь не дам
Ольга Люфт Показати IP 5 Жовтня 2010 15:05
Жодних офіційних документів/ордерів/ на виконання земляних робіт у законодавчо- визначеному порядку - підприємцями не оформлялось. Якщо у такий спосіб дотримуватись законодавства, то наслідки просто непередбачувані... Мова не йшла про пошкодження комунікацій. Тільки безграмотність опонента, який не вміє чути, дозволяє в статті застосовувати хибні тлумачення ЦИТАТА : «незаконні і можуть пошкодити підземні комунікації»... Особа, яка надавала інформацію про те, що таких зупинок має бути 5, не надала жодного документа погодженого, хоча б, головним архітектором, а не те, що підприємствами, які мають охоронну зону підземних мереж... Саме ця територія повинна бути максимально доступною підприємством-балансоутримувачем на випадок аварії. Це водо, тепло, електро ... і т.д. постачання. Анархії в порядку експлуатації систем життєзабезпечення міста бути не може...
Тетяна до Ольга Люфт Показати IP 5 Жовтня 2010 19:26
У вас застаріла інформація. Була подана заява на ім"я замісника міського голови Соколовської Л.М. До заяви додано схематичну карту, де чітко видно відсутність будь-яких комунікацій на територіях зупинок. А на рахунок погоджень, поки у вашому відомстві отримаєш дозвіл на благоустрій зупинки, треба заплатити великі кошти, і зачекати мінімум пів року (або занести вам взятку щоб прискорити справу). Краще розкажіть чому ви з Ляцевичем Віталієм приїхали на на нібито "анонімний" виклик від жильців на бульвар Дружби народів. Останній кидався на майстрів, що вкладали бруківку, хоча сам в своїх листівках по всьому ЛПЗ щиро клявся, що буде боротися за благоутсрій зупинок. НЕ ВСТИГ? то хай візьметься за інші ділянки. На ЛПЗ ще багато роботи.))) P/S навіть якби там були якісь комунікації...бруківка знімається за 5 хв. В чому тут проблема??? НЕ ЗАВАЖАЙТЕ ІНШИМ ПРАЦЮВАТИ, ЯКЩО САМІ НІЧОГО НЕ РОБИТЕ.
лпз Показати IP 5 Жовтня 2010 15:25
Шановні !а як бути людям ,які з маршрутки летять у багнюку- а відтіля сповзають прямо під колеса маршрутки. Я сам бачив як дитина напроти 1 гуртожитку на ДПЗ мало не загинула під колесами маршрутки.Як іду мимо тієї зупинки то кров стине. Ткачук молодець.Дякую йому.Більше б таких підприємців.Людина затратила кошти а місто -ні .
Юрист Показати IP 5 Жовтня 2010 15:37
Правильно сказала Люфт: все має бути в рамках закону! А то виходить, що автор публікації закликає лучан до незаконний дій! Якщо ми так будем шанувати закон, то й далі будемо в такій ж..., як зараз!
Кабан Показати IP 5 Жовтня 2010 16:19
Справа гарна, але все мусить бути в рамках закону. Я також хочу зробити зупинку на ДПЗ і ще кілька моїх знайомих і знайомі знайомих мають намір пропіаритися перед виборами- збудуємо зупинки, одна но одній все рівно все без дозволу і вся вулиця буде сама зупинка. А як стану депутатом(буде більше грошей), то перед виборами до ВР в центрі на місці фонтана збудую аквапарк, люди тільки подякують, а я ні в кого не спитаю:)))
I win Показати IP 5 Жовтня 2010 16:26
Як би мало бути добре: п.Ткачук в 2009 пропонує міськраді за власний кошт зробити благоустрій, чекає на позитивне рішення і робить свою добру справу.(крапка)
VeSa Показати IP 5 Жовтня 2010 17:54
На пр.Відродження,біля будинку 12,на зупинка взагалі необлаштована(немає лавочки,немає хоч якого накриття)так навіть і знака що там зупика немає,хоча і тролейбуси і маршрутні таксі зупиняються.
школа № 20 Показати IP 5 Жовтня 2010 19:42
Крикунів, паперової бюрократії у нас вистачає, а людей які реально можуть допомогти чомусь важко знайти. Ще влітку ми звернулися до жителя району ЛПЗ, директора ПП "Автоцентр Плюс" Ткачука Євгенія з проханням допомогти у підготовці до нового навчального року, а саме покласти бруківку перед центральним входом. Наше прохання було виконано на другий день. Батьки і вчителі дуже вдячні за те, що діти ходять не по болоту. Якщо він ще й зупники зробить за власний кошт в нашому районі, то дай Бог йому здоров"я. Побільше б таких людей.
зупика Показати IP 5 Жовтня 2010 19:42
Збудував і я свою зупинку, 2 роки побігав за підписами. Це жах!!! Але треба по закону якось будувати, а то почнуть будувати всі і все підряд де інде, о це так буде... Думаю не спроста там кіпіш? Хто знає чиї інтереси страждають?
Юрій Довгун Показати IP 5 Жовтня 2010 20:49
До Правда Якщо Ви, шавновний освідомлені про діяльність Луцької міської ради, то мали б знати про роботу Довгуна на сесіях і в міжсесійний період, про депутатські запити в яких озвучені проблеми, частина з яких була вирішена, частина на жаль - ні. Якщо Вам потрібно розповісти, що було зроблено, залиште телефон і я Вам особисто розповім в подробицях, що було ініційовано в Луцьку, в районі Цукрового заводу, в районі ЛПЗ і так далі...
Журналіст до Юрій Довгун Показати IP 6 Жовтня 2010 07:30
Пане Довгун, знаю вас як одного з небагатьох толкових і адекватних депутатів міської ради. Буду радий бачити вас у новому складі ради.
Лучаночка Показати IP 5 Жовтня 2010 23:33
Не помішало б облаштувати зупинку на вул.Конякіна-Риббаза, та ж ситуація- суцільне болото, ні тротуару, ні лавочки чи навісу.Жах! А житловий район тут великий!
Акнипуз Показати IP 6 Жовтня 2010 02:12
Початок анархії. Уперед, блін, беззаконню на зустріч, зупинку будуй без прав, при цьому вильєм бруд ми на владу, для нас закон бурда!
Геть управлінців-нездар Показати IP 6 Жовтня 2010 10:18
Влада безсила врегулювати звичайний побутовий конфлікт - геть таку владу, геть нездар. Місце має посісти людина, що спростить процедури по благоустрою, мудро збалансує інтереси підприємця і лучан, а покищо усе що відбувається - анархія. Підприємець - не правий 100%. Не-мо-же людина, яка не є взірцем сім`янина, не є ефектимним управлінцем, та й політик - так собі, керувати містом. І в Турійську був бардак - і у Луцьку став...
не просто так Показати IP 6 Жовтня 2010 15:50
А що таке для них закон?Закон для дядьки,який 7 грн не заплатив,а для тих,хто 1000000 вкрав,закон не писаний!Ганьба нашій владі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus