USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі чиновники-бюрократи «ламали» голови над велостоянками

15 Серпня 2013 18:00
Чиновники Луцька запропонували одним із варіантів вирішити питання будівництва велопарковок у місті – «подякувати» підприємцям, що вони хочуть облаштувати велостоянки і, навіть, дати їм на це дозвіл, інформують у відділі інформації Луцькради.
Луцькі чиновники обговорили регуляторний акт проекту рішення виконкому Луцькради «Про порядок розміщення обладнання для паркування велосипедів у Луцьку», під час «круглого столу», 15 серпня.
Зі слів Тарас Яковлєва, на жаль представники велосипедного руху не прийшли на обговорення.
Чиновники розповіли, що погодження для встановлення паркувального обладнання – процес складний і бюрократизований. Однак, з іншого боку, якщо не регулювати цього процесу, то велопарковки розміщуватимуться хаотично, у недозволених місцях і створюватимуть певні незручності.
Зі свого боку, начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук зауважив, що у місті поблизу магазинів, установ уже є велопарковки, зокрема, біля Луцької міськради, ЦНАПу, гіпермаркету «Там Там» тощо. Але перед тим, як встановлювати такі об’єкти у місті, необхідно визначити місця де вони найбільш необхідні. Треба вивчити думку громадян.
Підтримав колегу начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк зауважив, що розробляти комплексну схему розташування велопарковок недоцільно. З його слів, процедуру необхідно спростити. Також він сказав, що треба підтримати тих підприємців, які самостійно хочуть встановити паркувальне обладнання для велосипедів і видавати їм погодження.
Зі слів архітектора Андроша Бідзіля, слід розвивати велоінфраструктуру. Адже у місті збільшується кількість людей, які використовують велосипеди не тільки під час прогулянок, але й щоденного пересування містом. Він назвав приклад країн Європи, де для велосипедистів створені хороші умови.
Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що якщо власник об’єкта бажає звести велопарковку, то можна було б зробити, щоб він звертався у міську раду з таким листом. Потому, з його слів, управління містобудування та архітектури розгляне, чи розміщення такого об’єкту не створює перешкод.
Якщо ж із певних причин там велопарковки робити не можна, то відповідні служби дадуть підприємцю обґрунтовану відповідь.
Зрештою, Тарас Яковлев доручив управлінню містобудування та архітектури допрацювати документ й внести його на розгляд членів виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучани Показати IP 15 Серпня 2013 20:09
Краще залижіть рани міському голові, щоб не позорив Луцьк. Був на операційному столі і мабзорнік.
Сусід Показати IP 15 Серпня 2013 20:11
Був на операційному столі і впав з нього. Куди ж дивився медперсонал? А може це був медвитверезник? Нехай атодоро позамощує ями і не буде травм. Позор для громади Луцька. Побитий мер, якому "робили" операцію. На що? Промивали мозгі? А борода? Рвали зуба?
Чиновник Показати IP 15 Серпня 2013 20:14
А лікарняний не можна було взяти? А таналка не сработала? А рядом ляльковий театр, можна було взяти маску кроліка. Маска кроліка для таких мозгів підходить. Міська рада це ж театр з такими чиновниками.
Яковлєву Показати IP 15 Серпня 2013 20:16
Прошу і благаю. Не дозволяйте міському голові їздити велосипедом по місту, а то ми його не взнаємо на слідуючій сесії. Буде з побитим носом, лобом і без зубів. Нам другого картавого мера не потрібно.
101 Показати IP 15 Серпня 2013 20:20
Таку владу треба гнати в шию. Сидіти в кріслах державної служби п'яницям немає чого.
Зіна Показати IP 15 Серпня 2013 20:21
Ми ж провелосипеди..
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2013 20:23
Нинішні чиновники вже все зробили, тільки залишилось зробити велоінфраструктуру. Змінимо владу от тоді і наладимо роботу в місті. А з цією владою хіба що в пропасть дійдемо.
Чиновникам-бюрократа Показати IP 15 Серпня 2013 20:25
Краще поламайте голову, щоб мер більше не падав і не бив писок.
Алкоголік Показати IP 15 Серпня 2013 20:29
Брате-мере надаю асфальт від асфальтної екземи: купи за 20 грн. аерозоль Пантенол і попшикай на свої бойові рани. На ранок, як корова злизала, Червоні місця затонуй пудрою в ляльковому театрі і все буде пучком. А саме - багато не пий. Будь мужиком і знай міру. Тримай під під стопкою палець, щоб не наврочили. А вооьще не пережива не ти перший, не ти останні. Що тобі вже залишилось. Мільйон тяжким трудом заробив, може гладити по сраці жінку всерівно якщо ніс синій, то пісюн дивиться на черевики. А щоб не пісяти на черевики, то приймай кожен день пів віагри.
777 Показати IP 15 Серпня 2013 21:03
Піда...си, тепер щоб зробити якусь велопарковку біля магазину треба йти до них просити дозволу.......
102 Показати IP 19 Серпня 2013 18:21
А правильно, їя же треба за щось жити. Бидло сидить в міській раді на шиї громади іпридумує за що ще з неї здерти гроші.А біля шкіл тротуари не зроблені, скоро знову діти будуть бити коліна, як романюк мордяку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus