USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцькі депутати виправдали Клімчука

8 Вересня 2011 17:48
Лист голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука про вимогу виділити цільову дотацію на виплату заробітної плати працівникам Луцького підприємства електротранспорту від 5 серпня більшість депутатів не вважає таким, що порушує норми чинного законодавства.
Звернення озвучив депутат від ВО «Свободи» Святослав Боруцький під час засідання сесії Луцької міської ради, що відбулася 8 вересня. Він каже, що це не є політика, а лише вказування чиновника на те, що він допустив порушення законодавства.
«Жоден нормативно-правовий акт України не містить положень, які би давали право голові місцевої держадміністрації вимагати від органу міського самоврядування вносити на розгляд сесії питання щодо змін у бюджет міста», - говориться в документі.
Депутат каже, що «органам державної влади забороняється приймати рішення, що призводять до виникнення нових бюджетних зобов’язань місцевих бюджетів, які не забезпечені бюджетними асигнуваннями, без визначення джерел коштів, виділених державою для виконання цих зобов’язань».
«Органи місцевого самоврядування, здійснюючи власні повноваження, незалежні, непідконтрольні і непідзвітні будь-яким державним органам і їх службовим особам. Тому Ви не маєте права висловлювати вимоги до Луцької міської ради в частині підготовки, внесення чи розгляду будь-яких проектів рішень, в тому числі, проектів рішень з питань бюджету», - йдеться у зверненні.
«Оскільки ви є самостійним суб’єктом внесення проектів рішень на розгляд ради, ваші вимоги до ради з підготовки і прийняттю проекту рішення розцінюється нами, як перевищення наданих повноважень, нерозуміння власних повноважень чи небажання їх використовувати», - йдеться у документі.
«На наше переконання, це є спробою узурпації влади в області, що є грубим порушення Конституції України та чинного законодавства», - зазначено у прийнятому рішенні.
У зверненні йдеться, що направлений лист не тягне виникнення будь-яких прав і обов’язків. Мовляв, це відомо Борисові Клімчуку і такий документ є образливими для Луцької міської ради і для місцевої держадміністрації.
«Замість надсилання очевидно без результативних листів, які спрямовані виключно на популізм і окозамилювання, ви як депутат Волинської облради маєте усі повноваження внести на розгляд волинської облради проект про перерозподіл субвенцій з держбюджету на 2011 рік в частині збільшення обсягів фінансування Луцького підприємства електротранспорту», - радять у документі депутати.
Депутат Андрій Осіпов зазначив, що якби у листі не було слів вимоги, а прохання – то до документу претензій не було. І процитував японського філософа: «Називати деспота деспотом завжди було небезпечно, але в наші часи ще небезпечніше називати раба рабом».
Депутат Павло Данильчук зазначив, що Борис Клімчук «поводить себе не як керівник органу місцевого управління, а як авторитарний лідер регіону». В тому, що лист містить порушення законодавства переконаний депутат Богдан Шиба і його варто було б відкликати.
Утім, депутат вважає, що Клімчука просто підставили виконавці, зробивши некоректне формулювання. Якщо його готував фінансист – то такої помилки не було би.
Депутати Іван Смоленг та Анатолій Бірюковозвучили думку: якщо держава вчасно виплачує субвенції, а міська рада виділяє гроші з будівництва доріг на встановлення пам’ятника Степанові Бандері, то обурення Клімчука можна зрозуміти.
«Давайте не робити з цього питання політики. Я, особисто знаючи Бориса Клімчука… Можливо це дійсно слово скочило, але люди в обласну держадміністрацію йдуть на прийом. Три місяці - заборгованість із зарплати. Держава до копійки розраховується. Завдяки Борису Петровичу субвенція збільшена саме для Луцька в цьому році. З одного слова робити політику? Я особисто таку позицію не підтримую», - зазначив Микола Романюк.
За підтримку проекту рішення проголосувало 12 депутатів. 7 були проти, двоє утрималося, 10 не голосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 9 Вересня 2011 09:42
Хай ті депутати собі зарплату затримують і направляють кошти на будівництво того, що вони собі побажають, а то їм не подобається, що попросили людям зарплату виплатити. Може, ще вони заявлять, що звернення самих працівників про виплату заборгованої зарплати не законні?
Депутат до Лучанин Показати IP 9 Вересня 2011 10:46
Заробітну плату иотримують тільки Народні депутати України, депутати місцевих рад, які є одночасно секретарем ради, головою обласної ради, його заступниками. Також зарплату можуть отримувати голови бюджетних комісій обласних рад. Отже в Луцькій міській раді зарплату отримує лише один депутат - сенкретар ради Пустовіт.
Маруся Показати IP 9 Вересня 2011 09:56
Щось мені не зрозуміло до чого тут міський бюджет і зарплата працівникам підприємства? Хто керівник, можливо треба розібратись чому немає грошей на підприємстві, а не відразу всім платити. А Клімчук вже зі своїми "справами" розібрався і допомагає Романюку керувати. Сміхота... А депутати відповіли, та й працюйте далі, але більшості треба підлизатись та повибачатись. Губернатор не перший і не останній. То ви й до кожного наступного будете "залицятись". Розберіться зі своєю компетенцією. І майте трішки гордості.
Чистая лінія Показати IP 9 Вересня 2011 13:36
Романюк та Клімчук працюють за продуманим сценарієм, а депутатів тут ніхто не слухає. Дуже шкодую за відданий голос за Романюка, поміняли шило на мило, чим гірший був Шиба)))
Гачок Показати IP 9 Вересня 2011 19:17
Зарплата-це святе, Клімчук пропонує,а Ви депутати прцюйте так, як велить Закон.
Бидло Показати IP 15 Вересня 2011 21:52
А мені все пофік, в мене є гроші і все остальне і мені на цих облюдків наплювати
Чистая линия Показати IP 15 Вересня 2011 21:54
Губернатор буде писати вірші... Черновецький співав, а він буде читати вірші. Прикольно...)))
Бидло Показати IP 15 Вересня 2011 21:56
Ребята давайте жить дружно...)))
Орися Показати IP 15 Вересня 2011 22:00
А мені найбільше в міській ради нравиться Пустовіт. Конкретна і ділова людина, як Антон Кривицький. Бо Романюк це щось на зразок № а я знаю, може й так...)))"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus