USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі студенти йдуть на Євромайдан. ОНОВЛЕНО. ФОТО

26 Листопада 2013 10:49
Понад дві сотні луцьких студентів зібралися сьогодні на Євромайдан. Молодь зі Східноєвропейського національного університету, Луцького національного технічного університету та інших вишів міста вийшли на вулицю, аби висловити свою підтримку ідеї євроінтеграції.

Колона студентів зібралася біля корпусу № 1 СНУ на вулиці Винниченка і рушила до площі президента Грушевського. Молодь скандувала «Слава Україні!», «Луцьк – європейське місто!», «Ми – за ЄС».

Зауважимо, студентський євромайдан у Луцьку відбувається за підтримки адміністрацій навчальних закладів та Студентської ради.

«Ми хочемо жити і навчатись у європейському місті, - каже четвертокурсниця Інституту філології та журналістики Оксана. – Рішення Кабміну про призупинення вступу у Євросоюз – це фактично зрада народу, особливо молоді, яка поділяє європейські цінності».

«Нас позбавляють надії на краще життя, - додає майбутній юрист Олександр. – Підписання угоди про асоціацію з ЄС давало Україні багато можливостей. Так, ми розуміємо, що в перші роки було би важко, та це був би шлях у ліпше майбутнє. А зараз ми топчемося на місці і навіть повертаємось назад, до «совка», комунізму, всевладдя Росії».

Студенти кажуть, що акція на підтримку приєднання ЄС – для них - не просто привід прогуляти пари. Вони висловлюють свою позицію, показують, що народ український не пасивний і не збирається мовчки приймати рішення влади.

За станом на 11:30 студенти зібрались біля лабораторного корпусу СНУ, щоб йти на Театральний майдан, де з 22 листопада цілодобово діє Євромайдан Луцька. Їх уже близько півтисячі, молоді люди скандують «Студенти – за ЄС!». Активісти наголошують, що іншого шансу в України може й не бути, тому важливо зараз достукатись до керівництва країни.

«Так, ми мерзнемо, недосипаємо й недоїдаємо, розуміючи, що або зараз або вже ніколи, - кажуть волинські студенти. – Нам не треба другий Радянський Союз!».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
"Щасливе" Майбутнє Таможенного Союзу Показати IP 26 Листопада 2013 11:27
"Щасливе" Майбутнє Таможенного Союзу http://www.youtube.com/watch?v=bmz60JYbPj4
XL до "Щасливе" Майбутнє Таможенного Союзу Показати IP 26 Листопада 2013 12:09
Україна не далеко відстала!:(
Назар АВ-12 Показати IP 26 Листопада 2013 16:02
Які дві сотні, я на власні очі бачив реальну кількість мітингуючих. Їх було близько 2 тисячі. Потім к-ть поступово зменшилась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus