USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада виділила 550 тисяч на усунення наслідків підтоплення

13 Серпня 2013 13:22
Луцька міська рада виділила 550 тисяч гривень із міського бюджету на усунення наслідків підтоплення. Таке рішення прийняли депутати на третьому пленарному засіданні 43 сесії міської ради 13 серпня.
Тема підтоплень Малоомелянівського масиву повільно «перейшла» в сесійну залу. Спершу її «підняли» на оперативній нараді. Згодом під стінами міської ради зібралися мітингуючі - мешканці цього мікрорайону. І вони ж «заповнили» сесійну залу. А хто не увійшов, чекали на доленосне рішення депутатів у вестибюлі.
Зазначимо, що вранці, 13 серпня, під час оперативної наради Луцький міський голова Микола Романюк сказав, що гроші на проект зливової каналізації Малоомелянівського масиву з міського бюджету вже виділили.
«Що стосується Малоомелянівського масиву, ми робимо проект, а голова облдержадміністрації Борис Клімчук пообіцяв знайти гроші на будівництво зливової каналізації. Там проект дороговартісний - десь 50 мільйонів. Не вистачить і дворічного міського бюджету», - сказав мер.
Проте депутат міської ради Андрій Осіпов не знав про це і закликав мешканців Малоомелянівського масиву до мітингу, а потім і до сесійної зали: «Усі пішли, усіх пустять, я вже так робив», - сказав депутат.
Народні обранці вислухали та підтримали запит Андрія Осіпова.
Своєю чергою, його колега Петро Савчук ратував за мешканців вулиці Дорошенка.
«Треба проаналізувати загальну ситуацію. Щоб не лише опікуватися одним Малоомелянівським масивом, а то деякі депутати «перетягують ковдру на округах», - сказав Савчук.
Зі слів депутата, ситуація мешканців вулиць Дорошенка, Сагайдачного ще залишається критичною. Вода стоїть у підвальних приміщеннях. «МНСники відмовляються відкачувати. «Навіть не дзвоніть нам», - кажуть МНСники. Люди дітей відправили у села, сирість жахлива. В мене є опис кожного будинку», - каже Петро Савчук.
На захист мешканців Малоомелянівського масиву став і депутат Анатолій Бірюков: «Я вже депутат 19 років 7 місяців і за цей час там ситуація не змінюється. Треба вже прийняти рішення. У кожного депутата свій округ. І кожен за свій переживає. Я також міг заступитися за підвали на своєму окрузі, але розумію, що грошей мало».
Микола Романюк відповів: «Ми підраховуємо збитки. Цим займається і обласна влада».
Після годинних обговорень, депутати все ж підтримали рішення про виділення грошей. Вони вирішили виділити максимально можливу для міського бюджету суму – 550 тисяч гривень. Ці гроші заберуть у «Луцьктепла» – 350 тисяч та «Луцькводоканалу» - 200.
Зазначимо, що у випадку цього «Луцькводоканал» залишиться без грейдера. На це очільник установи Іван Корчук заперечив: «Може знімемо гроші з фонду оплати праці, я просто хочу, щоб мені гроші вернули, які заборгували».
Депутати не почули Івана Корчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus