USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Луцьктепло» «розкручує» городян на гроші. Суд програний

16 Вересня 2014 19:14
Пенсіонер з Луцька став жертвою оборудки комунальників із ДКП «Луцьктепло», які з городян незаконно здирали тисячі гривень. Цілий рік судової тяганини і Феміда стала на бік свого народу.

Судове засідання відбулося у Луцькому міськрайонному суді Волинської області сьогодні, 16-го вересня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло, що «Луцьктепло» «розкручує» городян на гроші й погрожує судами.

Тоді про проблему розповів пенсіонер Леонтій Рудчик. Зі слів чоловіка, у 2010-му році закінчився термін повірки лічильника на гарячу воду. Лучанин отримав письмову відповідь із обласної прокуратури, що цим повинне займатися ДКП «Луцьктепло», а не він.
Тому Леонтій Рудчик продовжував справно платити за комуналку згідно із показниками лічильника. Втім, через три роки ДКП «Луцьктепло», раптово, виписало своєму клієнту борг на більше 2 тисяч гривень.
Пояснювали це там, що буцімто пенсіонер зобов’язаний сам зробити повірку лічильника, а так як цього не зробив, то вони перерахували платежі з лічильника по загальному тарифу. Тоді ж ДКП «Луцьктепло» через суд зобов’язало пенсіонера сплатити борг, але він найняв адвоката і почав себе захищати. Тоді Феміда стала на сторону лучанина і скасувала боргове стягнення як неправомірне.
«У нього закінчився термін дії лічильників і він мав їх повірити. Цього не зробив, то за цей час і нарахували комунальні по загальній системі, як, ніби, ти без лічильника користуєшся водою, то ці гроші йому і вписали у борг. По цій справі ще він і ми будемо позиватися не один раз у суд», - пояснює позицію підприємства для ІА Волинські Новини працівник прес-центру ДКП «Луцьктепло» Валентина Ковальова.
Так, чергова судова справа проти пенсіонера не забарилася, - ДКП «Луцьктепло» підготувало нову позовну заяву:

«Прошу: стягнути з Рудчика Леонтія Ульяновича та Рудчик Мирослави Миколаївни заборгованість за надані послуги з теплопостачання в сумі 2271.74 гривні та суму судового збору по справі в розмірі 243.60 гривні».
Її розглянув суддя Ковтуненко Віталій Володимирович, який і поцікавився у позивача (представника ДКП «Луцьктепло»), які підстави позову.

«У даному випадку стягується заборгованість за гаряче водопостачання. Заборгованість утворилася так, що не був повірений лічильний гарячої води», - пояснив юрисконсульт із ДКП «Луцьктепло» Олександр Остапчук.

У нього ж і поцікавився відповідач-пенсіонер Леонтій Рудчик, чому заборгованість виставли лише через два роки, якщо термін повірки лічильника закінчився в 18.10.2010-му році, мовляв, це якась така схема обману!?

Представник комунального підприємства запевнив, що це не якась схема, але причини пояснити не зміг.

Окрім того, відповідаючи на запитання, юрисконсульт із ДКП «Луцьктепло» повідомив, що з лучанином немає укладеного типового договору щодо зобов’язань самостійно повіряти лічильник.

Як з'ясував суд, - проводити повірку лічильників по кількості зареєстрованих осіб є обов’язком комунального підприємства. Представник Феміди поцікавився у позивача, які ж тоді підстави позову.

«На вас покладається обов’язок, ви його не виконали і люди платили по показниках лічильнику?», - запитав суддя.

У відповідь Олександр Остапчук мовчав.

Під час заключного слова пенсіонер звернувся до суду.
«Я кожного місяця платив за рахунками, без запізнень, як законослухняний громадянин, ні копійчинки не боргував, а тут мені доводиться цілий рік ходити по судах, аби відстояти своє право, гроші витрачати на адвокатів, в чому ж я неправий!?», - висловився емоційно Леонтій Рудчик.

Проаналізувавши усі факти, суддя оголосив, що в позові ДКП «Луцьктепло» щодо боргу пенсіонера відмовлено повністю.

Як аналізує адвокат лучанина Микола Кромський, тепер борг анулюють, однак, якщо подадуть на апеляцію, то це буде технічна справа і рішення буде теж на стороні лучанина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
OCb Показати IP 16 Вересня 2014 19:18
значить повірка лічильників має проводитись луцьктеплом і їхнім коштом? а вони все з народу тягнуть?
Во-во! до OCb Показати IP 16 Вересня 2014 19:35
Тільки ними! Перевірка на стороні може внести сумніви в точність показів лічильника - це вже інша сторона "медалі".
вона Показати IP 16 Вересня 2014 19:33
от зарази! А всі люди думають що це ВОНИ мають займатися повіркою, а не луцьктепло, скільки ж є таких лучан, яких вони намахали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
дідо Показати IP 16 Вересня 2014 19:41
Луцьктепло має проводити повірки,але держава не дозволяє внести витрати у тариф.Якщо комунальне підприємство є власністю лучан, то всі лучани повинні платити за повірку.Совковий люмпен привик жити на подачку, тому клянчить.
Дончанин до дідо Показати IP 16 Вересня 2014 19:53
Вот здесь я с тобой полностью согласен. Единственное, что добавлю от себя - ЛуцкТепло лоханулось, так как им необходимо было ОФИЦИАЛЬНО, т.е. с подписью потребителя, предупредить потребителя о том, что ему необходимо оплатить поверку счетчика.
лучанин Показати IP 16 Вересня 2014 20:55
Цікаво, а та шл*ха Казачєк там ще працює, яка людей дурила і погрожувала усім??? її обіцяв продажний Романюк вигнати, ВН, провірьте но це.
Лучанка до лучанин Показати IP 16 Вересня 2014 21:03
Романюк не вигнав! А запевнив на сесії лучан, що тільки вона знає, як розікрасти 14 мільйонів євро позики, щоб комар носа не підточив. Мільйони євро поділять Козачек з Романюком.
Катя Показати IP 17 Вересня 2014 00:59
Мені також нарахували штраф за липень, серпень 100 гр ,коли гаряча вода була взагалі відключена
Анонім Показати IP 17 Вересня 2014 01:06
Куди можна з цим звернутись. Ще й за холодн у воду появився якийсь борг ,хоч плачу по лічильнику. .
Ха-ха-ха Показати IP 17 Вересня 2014 09:50
Плачтне і стогніть, підприємство зараз загонять в борги, а тоді Романюк скаже: ай біда, треба спасти, і тут з*являєтсья Єрємєєв, який всіх лучан спасає і купує його, аби модернізувати і городяни не мучилися без тепла. Таки, герой мільйонер і хтрий жопокомунолис романюк хочуть віджати комунальне підприємство і приватизувати його! С*ки...., от схему придумали!!!
Казачек Показати IP 17 Вересня 2014 15:42
Я вас всіх в дупі маю. Я сама розумна, бо знаю як красти і сьогодні шлю привіт з Голандії за ваші гроші
Опа до Казачек Показати IP 17 Вересня 2014 16:01
Танюха, чесно, давно хотів сказати - ти така страшна, а твій начальник такий тупий, ну ви взагалі - команда!)
партия Показати IP 22 Жовтня 2014 16:01
а єтот дед Рудчик который председатель гаражного кооператива на Конякина слишком честный!? надо его проверить на присутность корупции в его ведомстве!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus