USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцькводоканал» отримає позику у півмільйона євро

26 Листопада 2014 18:20
КП «Луцькводоканал» таки отримає позику від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі 495 000 євро.

Про це стало відомо під час засідання 66-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 листопада.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що луцькі комунальники налагоджують співпрацю з іноземними кредиторами, аби модернізувати підприємство. Тож, суму у 495 тисяч євро КП «Луцькводоканал» отримає терміном на 5 років, а окупність проекту реконструкції – 4 роки.

Так, зі слів депутата Луцькради Івана Корчука, цю суму нададуть із відстоковою ставкою 6% річних в євро.

Згідно із проектом рішення, період відстрочки по сплаті тіла кредиту (протягом цього терміну сплачуються лише відсотки за кредитом) – до 1 року. Повернути кредит підприємство зобов’язане через п’ять років. Застава – муніципальна гарантія у розмірі 125% від суми кредиту.

Зі слів представника Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), який був присутній у сесійній залі, 6% річних – це максимальна, цілком реальна безкомісійна поставка, яка є на даний момент.

«Питання про фіксацію курсу євро вже дали на доопрацювання», - зауважив він.

Так, обранці громади підтримали таку ініціативу.

До слова, після голосування Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що представники фракції «Свобода» не голосували за півмільйонну позику від НЕФКО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинь Показати IP 26 Листопада 2014 20:40
Буде що "пиляти" банда еремеева, що прихватила водоканал з посіпакою романюком. Депутати від Свободи в курсі, тому не голосували . Слава Україні !!!
капец Показати IP 26 Листопада 2014 21:29
можна мені такий кридит з такіми відсотками .
Глоба Павло Луцьк Показати IP 26 Листопада 2014 22:24
Якоюсь "п"ятою точкою" відчуваю що співзасновником чи то пак - співавтором "Північної екологічної фінансової корпорації" являється п. Єремеєв. Віддати борги мабуть не зможуть (мабуть так планують) і якимсь чином чарівним КП "луцьквода" буде якщо не у власності то у співвласності отої корпорації, а далі і взагалі перейде у власність. ВН - збережіть мій прогноз і за років 5 переглянемо, ОК?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus