USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Люди можуть і не знати, що ремонтували у їх будинках комунальники, - Соколовська

12 Лютого 2013 11:40
Луцькі комунальники будуть розповідати мешканцям, що вони зробили у будинках.

Про це розповіла заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська під час оперативної наради у мера міста 12 лютого.

Як повідомила Лариса Соколовська, існуючі наразі тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, який виконком Луцькради ухвалили своїм рішенням у 2010 році, не відшкодовують фактичних витрат, що несуть ЖКП з обслуговування житлового фонду. А збитковою ця послуга є через підвищення ціни на електроенергію і зростання рівня мінімальної зарплати, яка впливає на формування тарифу.

Тож, у луцьких ЖКП зробили перерахунки тарифів на послугу з утримання будинків та прилеглих до них територій. Вартість надання цієї послуги розрахували для кожного будинку на основі обґрунтованих нормативних витрат. Так, виконком затвердив 11 мінімально необхідних для утримання луцьких будинків послуг.

І, за словами Лариси Соколовської, тариф на послугу з утримання будинку зросте на 30-60%.

Однак, лучани можуть переглянути перелік цих послуг і відмовитися від усіх або ж частини з них. Задля цього мешканцям невеликих будинків потрібно написати відмову від такого обслуговування у відповідне ЖКП, навіть без утворення ОСББ. А от мешканцям багатоповерхівок задля цього доведеться попередньо створити будинковий комітет або ОСББ і взяти будинок на баланс свого об’єднання співвласників.

Людям не подобаються запропоновані тарифи і наразі до виконкому та Департаменту ЖКГ Луцькради щодо вирішення цих питань надійшло 80 звернень громадян. Найбільше зверталися щодо того, чи включати у тариф поточний ремонт конструктивних елементів або внутрішніх будинкових систем загального користування.

«Люди, як правило, нарікають на те, що у будинку нічого не робилося, ніяких труб не мінялося, ніякі фасади чи козирки не робилися», - розповіла Соколовська.

Тож, у Луцькраді намагатимуться пояснити громадянам, які послуги все ж надавалися. Зокрема, за словами Соколовської, можуть виконувати якісь роботи у підвалах, про які «люди навіть і не знають».

Із проханням «досить чітко, ясно і, звичайно, ввічливо» розказувати про те, що робили комунальники, заступник мера Луцька звернулася і до керівників усіх міських ЖКП та начальника Департаменту ЖКГ Луцькради Івана Кубіцького.

Окрім того, Соколовська зазначила, що під час обговорення запропонованого тарифу комунальники оформляють так звані дефектні акти щодо кожного будинку.

«Те, що ми маємо зробити у поточному році і будемо його робити», - уточнила Соколовська. Водночас, за її словами, працівники сфери ЖКГ переконують мешканців Луцька у тому, що гроші, які вони платять за утримання своїх будинків, будуть використовуватися на необхідні для цього роботи.

«Ми маємо проблеми сьогодні і по дахах, і по козирках, і по східцях. І приблизно 60% будинків житлового фонду потребують ремонту відмостки (комплекс інженерних заходів, який захищає фундамент будинку від впливу поверхневих вод і забезпечує їх відведення, - «ВН»)», - розповіла Соколовська.

«Будемо сподіватися, що неприємна процедура пройде з розумінням», - підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
глюк Показати IP 12 Лютого 2013 11:50
суслика видишь? нет! а он есть!
Торчок до глюк Показати IP 12 Лютого 2013 12:16
Це точно!То якась не соколовська,а КАШПІРОВСЬКА!:)Яка всім хоче внушити,те чого не існує!Брехуни,казнокради та дармоїди паразитні!
Я Показати IP 12 Лютого 2013 12:01
А якщо жителі будинку зробили ремонт даху, під'їзду, входу, підвалу за свій кошт, то які тоді тарифи будуть? А щось придумають і все-рівно тарифи підвищать. Бардак, він і в Африці бардак!!!
lutchanka Показати IP 12 Лютого 2013 12:32
боже праведний - комунальники працюють, а мешканці навіть не здогадуються про це!!! Це з якого бодуна Соколовська таке ляпнула?! У нас металеві(за наш кошт)двері підвалу закриті на замок, а ключ у сусіда. ніякої дезинфекції-дератизації за останні 10 років не проводилося, труби не мінялися, дах ремонтувався мешканцями 9 поверху власним коштом(їм елементарно заливало квартири),двірник не працює належним чином(сніг з порогу не завжди зчищений, а що вже казати про прибудинкову територію..). а Соколовська ще буде дзявкати, що не покриваються затрати - а затрати на що? зараз сплачую 91 гр. за утримання будинку. а потім за цей самий бардак маю платити 160?!
Тетіа Показати IP 12 Лютого 2013 13:19
Ну не має вже слів на те все, скільки можна людей тримати за ідіотів пані Соколовська?!!!!!!!!Ви розкажіть куди дійсно витрачаються кошти на утримання будинку, а потім обгрунтовано підвищуйте тарифи!!!!Доречі, Ваші підлеглі повідомляють, що грошей, сплачених за утримання будинку, вистачає, щоб провести капітальний ремонт даху, наприклад, в одному будинку.
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2013 13:39
Ні пані Соколовська люди платити не будуть, бо не можливо. ЖЕКИ не роблять нічого, і 200 грн на ЖЕК з 3-кімнатної квартири,вибачте, дуже дорого.Київ відмінив підвищення тарифив, а ми не Київ і зарплати та пенсії у нас набагато менші ніж у Києві. Схаменіться,бійтеся Бога. Господи- це що вже коїться. Я пенсіонер пенсія 1000 грн. а квартплата 800 за що я буду жити.Це що вже брати шнурка і вішатися? А скажете субсидії, а не дають ,0бо в дружини є хата в селі-цезначить ми в ній живемо, треба її видно спалити, бо як вийти з полождення, або здохнути з голоду. Закони писали не для народу, не для покращення бідним життя, а щоб швидше здохли
Валентина Показати IP 12 Лютого 2013 13:45
Ми маємо проблеми скрізь.Нас не потрібно переконувати п. Соколовська, нам потрібно щоб ЖКП на дошці оголошення у під'їзді або в крайньому випадку в себе в ЖКП розвішували "звичайні аркуши А-4" в планами робіт на наступний місяць по кожному будинку окркмо, а ми вже не полінуємося проконтролювати чи зроблені ці роботи. Тобто не доказувати, а планувати, робити і документально підтверджувати.
999 Показати IP 12 Лютого 2013 17:21
тарифи треба пидвищувати.
він Показати IP 12 Лютого 2013 20:54
народ - топова новина-з 15 лютого відключають від тепломережі новий садочок на 55 мкр. Ніхто не хоче платити.місто - бо садок ще не іх, а будівельники - бо він вже не іх.А діти ходять що, в незданий садочок?А як же гроші з батьків за відвідування садку збирають.Стиль роботи Соколовськоі - не бачити проблеми, так легше ніж іі вирішувати.
андрiй76 Показати IP 13 Лютого 2013 00:24
Жить станет лучше-жить станет веселей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus