USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майно «Луцьктепла» арештували за борги Кропиві

23 Вересня 2010 13:21
Майно ДКП «Луцьктепло» з 22 вересня арештоване судовиконавчою службою за борги перед ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія».
Про це 23 вересня повідомив директор «Луцьктепло» Рустам Дячук в облдержадміністрації на нараді з питань розрахунку за спожитий газ.
Він пояснив, що договір, укладений з ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» передбачав, що на КП «Луцьктепло» у випадку невчасних розрахунків за послуги, накладатимуться штрафні санкції.
Оскільки деякі споживачі затягують розрахунки, і є проблеми з оплатою, підприємство не встигало вчасно перераховувати гроші, - пояснив Дячук.
Як наслідок, «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» звернулася до суду про стягнення штрафних санкцій в розмірі 6,5 мільйона гривень.
Однак, Дячук пояснює, що відповідно до закону про тимчасову заборону стягнення штрафних санкцій з населення, «Луцьктепло» не має права стягувати пеню з населення. А 95% газу постачається саме для цього споживача. Таким чином, 6,4 мільйона гривень боргу підприємство немає звідки взяти.
Для того, аби погасити ці штрафи, підприємству Луцька міськрада дозволила «Луцьктеплу» взяти кредит. Дякуч каже, що передбачалося взяти від 5 до 10 мільйонів гривень, аби розрахуватися зі «Східноєвропейською теплогенеруючою компанією» і виплатити заборгованість з ДК «НАК Нафтогаз України». Однак, все майно арештоване і підприємство не може дати заставу для банку.
Дячук запевняє, що для споживачів проблем у зв’язку з арештом не буде. Однак, завтра, 24 вересня, має відбутися засідання Волинського господарського суду, на якому вирішуватиметься питання про скорочення «терміну на надання добровільного погашення заборгованості».
Іншими словами, як пояснив Рустам Дячук, згідно з законодавством України, для «Луцьктепла» встановлений термін, протягом якого заборонено з нього стягувати заборгованість. Цей термін сягає 1 січня 2011 року. Однак, підприємство Олександра Кропиви прагне скоротити цей строк, аби пришвидшити стягнення заборгованості з підприємства Дякуча .
«Маючи таке рішення, виконавча служба може раніше арештувати рахунки і всі гроші підуть «Східноєвропейській теплогенеруючій компанії». Тобто це буде повністю заблокована діяльність підприємства. Ми не зможемо заплатити ДК «Накнафтогаз України, зарплату тощо. Ми вже таке переживали в 2008 році», - прокоментував Дячук.
Нині «Луцьктепло» винне підприємству Олександра Кропиви 5,6 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Любі свині Показати IP 23 Вересня 2010 15:03
Розклад зрозумілий - кропива хоче по бистряку до виборів захапати Луцьктепло.Тоді стане монополістом в Луцьку і при любій владі кум королю. Рустам Дячук - такий керівник як з мого гівна пуля (він банку не міг в свій час віддати маленьку заборгованість ще до кризи ) а тут майно міста... Згадайте, як шиба казав колись що кропиву посадить і що той ворог міста. Зараз цьомаються і обнімаються. Суки - достали скоро за вас візьмемся. Не дай Боже, вчасно опалення не включите. І охорона вам не допоможе. Прокуратурі - привіт за тормозливість по питанням стратегічного розвитку міста!
мда Показати IP 23 Вересня 2010 21:36
ото вже коментар наваляв свинолюб
позафракційний депутат ЛМР Показати IP 24 Вересня 2010 07:06
Шиба призначив на посаду директора ДКП "Луцьктепло" ідіота, тепер і повинен відповідати за результати його роботи. Ви ж подивіться , хто очолює керівні посади - Дячук, Кубіцький, Мамосюк, Вікторов - ті , хто вміє і здатний красти : при зарплаті в 2-3 тис.грн. - всі похапали земельні ділянки під індивідуальне будівництво. Цікаво - за що думають будуватися ??? Наприклад, пані Мамосюк С.В.
Свєта до позафракційний депутат ЛМР Показати IP 24 Вересня 2010 13:47
Москвич, якщо я на сесії міської ради тебе обматюкала, то значить треба мене тут мочити?
кадровик Показати IP 24 Вересня 2010 13:59
Коли юристи керують теплопостачанням - чого хорошого від цього чекати? Така вже кадрова політика Шиби.
Іра Показати IP 24 Вересня 2010 15:57
Скажіть будь ласка, якщо всі знають, що робиться в ЛМР і в комунальних підприємствах, чому допускають таких людей до влади, до керівних посад, на що дивиться Шиба?!Хоча яке йшло, таке і здибало! Як так що беруть людей на керівні посади без вищих освіт відповідного спрямування. В цих установах лише працюють 20% людей нормальних, а всі інші бидло: сват, брат, акробат, нерозумні селюхи заполонили. Жах!
людмила - ірині Показати IP 27 Вересня 2010 20:00
Шановна пані Ірино!!! Дійсно жах, коли бидло, яке отримало "за сало" диплом про заочну вищу освіту - сьогодні має , як Семенюк Т.М.- особняк "не хилый", а висококваліфікованих спеціалістів з базовою вищою освітою, досвідом роботи на керівних посадах, дійсно, спеціалістів з високим інтелектуальним рівнем, які знаютиь і можуть впроваджувати реформи на практиці - Шиба пінає і "попристороював, як собака блох на свроїй шкурі, в ЛМР бидло", яке все життя від бабці з села Затурців бачило, як живуть там в Луцьку "начальники",і тепер дорвалось до Луцька, "лягло під Шибу" ( Кривицький А.Ф. "затурцівсько-інтернатське бидло" навіть на поріг ЛМР не пустив-би) і за 5 років "роздерибанило " комунальтне майно,бюджет і землю луцької міської громади і т.д. Дорога, пані Ірино! Потрібно не допустити на чергових виборах оте бидло на чолі з Шибою до влади, ось де вихід із ситувації !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus