USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Містяни - за зелений Луцьк: у дворах Луцька висадили дерева

28 Жовтня 2016 10:00
Більш як півстоліття у луцькому дворі не могли навести лад, коштів у мешканців не вистачало, та й руки до того не доходили. Сьогодні ж тут висадили дерева, встановили дитячий майданчик. Поміж новими саджанцями - гарні бруковані доріжки. Діти не натішаться, бо й самі взяли участь у покращеннях.

Дітлахів, та й їх батьків, треба було лишень мотивувати.

Так, лучани облаштували та озеленили дві прибудинкові території – по проспекту Волі та на Київському майдані. Біля двох будинків у центрі з ініціативи депутата від цього округу Андрія Покровського з’явилися доріжки з бруківки, нові дитячі майданчики, спортивна зона, якісне освітлення та молоді дерева. Власне, дерева висаджував депутат разом із лучанами.


Колективний «суботник» з нагоди відкриття дитячого майданчика та озеленення прибудинкових територій по проспекту Волі, 45 та Київському майдані, 11 відбувся у четвер, 27 жовтня.

Зауважимо, по проспекту Волі, 45 реконструкцію прибудинкової території закінчили ще наприкінці вересня. Тут розширили дорогу, облаштували новий дитячий майданчик, спортивну зону, поставили лавки та розмістили сміттєві урни.

А так званий «суботник» вирішили провести в сезон висадки молодих саджанців. Мешканці будинку разом з працівниками мерії та дітлахами вийшли на вулицю, аби засадити деревами та кущами територію вздовж доріжки з бруківки та вимостити траву навколо дитячого майданчика.
Місцева жителька, пенсіонерка Галина, прийшла садити дерева разом з онуком. Вона розповіла що вже 52 роки живе у цьому будинку, і це вперше, коли подвір’я так гарно облаштували.
«За півстоліття тут нічого не зробили, мої діти виросли, бігаючи по грязюці, яка тут з’являлась щоразу, як піде дощ. А от уже онук буде гратися на гарному новому майданчику. Андрій Володимирович обіцяв нам ще зробити лежачі поліцейські та розмітку для парковок, аби було безпечніше для діток», - ділиться враженнями пенсіонерка Галина.
На Київському майдані також з’явився новий дитячий майданчик, а ще відновили освітлення прибудинкової території, спеціальні місця під сміттєві баки та висадили молоді дерева. Сусіди об’єднали зусилля й разом працювали над облагородженням двору. Одні висаджували квіти у клумбах, інші – дерева. Дітлахи бавилися на новенькому майданчику та допомагали дорослим робити подвір’я чистим та зеленим.
Молода мама Катерина, долучилася до озеленення двору разом з донькою. Вона розповіла що до останнього не вірила в те, що замість вуличного туалету на їхньому подвр’ї з’явиться затишний сквер.
«Раніше ми з дитиною завжди гуляли біля сусіднього будинку, там у донечки вже з’явилися друзі. Тепер їх не соромно покликати і до нас на подвр’я», - резюмує мама Катерина.

Зауважимо, благоустрій покращили коштом депутата міської ради від цього округу Андрія Покровського та міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2016 10:14
Показуха!
ха Показати IP 28 Жовтня 2016 11:09
Півстоліття руки не доходили? Хоч не обманюйте самі себе.
Місто Показати IP 28 Жовтня 2016 11:27
Неоднозначні висновки з новини: радує сама подія, але виникає питання а що за люди там живуть? Чому не змогли за півстоліття самоорганізуватись та зробити для своїх дітей нормальні умови відпочинку та розваг.Болото в головах.Надіятись на краще марно.
До місто Показати IP 28 Жовтня 2016 13:52
Може люди за півстоліття і не зробили нічого доброго, але вони і не зробили нічого поганого. А Місто зробило багато - підняло до межі виживання тарифи зробило все, щоби люди працювали на поляка, про зарплату і пенсію встидно говорити, чинуші - дупутати поголовно криворукі, проте зеленоокі. Я думаю, вже досить скоро люди самоорганізуються і шуфлею, у позаробочий час, за власний кошт закопають таких у болото, а зверху ще й бруківку покладуть.
Місто до До місто Показати IP 28 Жовтня 2016 15:20
Нездатні організуватись на рівні будинку в своїх інтересах, нездатні вибрати споміж себе достойних у місцеву владу, нездатні проконтролювати чиновників.Здатні ( за Вашими ж словами) організуватись тільки у злі.
0332 Показати IP 28 Жовтня 2016 13:56
Якби не "добрий дядя" ті лучани ще з півстоліття готові жити з дітьми в срачі та нарікати що руки не доходять.
Наталі Показати IP 28 Жовтня 2016 15:13
А у нашому дворі, під прикриттям ремонту тротуарів, зрізали кілька величезних дерев - березу, каштан, ще кілька, які я пам'ятаю від самого свого народження... Шо ви там кажете про озеленення? Піар-компанія розпочалася? Грьобані популісти....
Мешканка Показати IP 28 Жовтня 2016 15:18
Замовна стаття...... Що то за такий Андрій Володимирович об'явився? І чому у супроводі Яручика? Не треба забувати, хто такий Яручик, які справи він прокручує при своєму депутатстві, і нащо знову "стелить собі м'яко". Плювати йому на наших дітей і на наш благоустрій, аби дали земельку і побудувати новий будиночок в історичній частині міста! Не продавайтеся за три лавки і два дерева!!!!!
вв Показати IP 28 Жовтня 2016 17:03
старі дерева у яких вся середина трухлява потрібно зрізати щоб недопустити біди а ви посадіть молоді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus