USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На деяких дільницях Луцька - мізерна явка, черги і великі запаси кави. ФОТО

31 Жовтня 2010 18:15
Хоча явка виборців невелика, члени ДВК №34, що у школі № 7, прогнозують, що працюватимуть усю ніч, проте вже у кінець дня виглядають стомленими та знесиленими. Аби підкріпити сили – сподіваються на каву.

Дільниця №34, розмістилася в кабінеті природознавства. Приміщення невелике, тому зранку тут була тиснява та великі черги. Однак, після обіду ситуація стабілізувалася, - каже голова ДВК Наталія Садовська.

Вона коментує, що до 15:00 проголосувало близько 600 виборців з 1917, що приписані до цього округу. Члени комісії очікували більший наплив, проте і з тим, який є, важко працювати.

На дільниці обмаль місця - як наслідок задуха. Термометр, який є у класі фіксує температуру о 16 годині в 26 градусів. Виборцям, що чекають своєї черги у пальтах та куртках - спекотно. Проте, члени ДВК кажуть, що нікому ще погано не ставало і швидку не викликали.

Члени комісії також стомлені. Відчинити вікно аби провітрити повітря, вдається ненадовго. Адже тоді в кабінеті буде протяг. Сидіти за дитячими партами дорослим також важко.

Облаштувати ж дільницю у спортзалі, як це у більшості навчальних закладів, неможливо - він знаходиться на четвертому поверсі, а тому старшим людям було би важко добиратися до дільниці.

Багато з виборців приходять сім’ями. Чимало з них вже визначилися з вибором, інші уважно вивчають інформацію-довідку про кандидатів.

За словами Садовської, бюлетені порахують за ніч. Хоча наплив виборців невеликий, проте через велику кількість бюлетенів, процедура підрахунку голосів затягнеться. Аби успішно пережити ніч усі 22 членів ДВК запаслися кавою та їжею.

З боку спостерігачів скарг немає. Вони сидять в окремому куточку при вході до кабінету і уважно слідкують за процедурою. Кажуть, що порушень не зафіксували.

Голова ДВК коментує, що проблем зі списками виборців немає. Були технічні помилки, на кшталт не правильно написаної однієї букви в прізвищі. Проте, якщо виборець підтверджував те, що це саме його ім’я малося на увазі, то в список вносилися поправки і виборець голосував. Рішень суду про внесення правок у списки виборців поки що не надходило.

При виході з дільниці на виборців чатує представниця екзот-полу київської компанії «ГТФ Укрейн», яку замовила одна з політичних сил. Виборці за бажанням зізнаються інтерв’юеру проти кого поставили галочку в бюлетені з кандидатами у мери Луцька.

На виході дільниці чергує правоохоронець. Раптом до дільниці заходить один з кандидатів у мери Микола Дідух. Як виявляється він об’їжджає усі ДВК, аби побачити картину голосування на власні очі.

Для тих виборців, які на дільницю прийти не змогли – відсилають працівників ДВК з міні-урнами. Їх на дільниці дві, проте для 27 виборців-"домушників" вистачило лише однієї. По будинках представників ДВК розвозить таксі. Садовська розповідає, що деяких виборців вдома не було. Один прийшов вже на дільницю до того, як до нього приїхали. А один пообіцяв, що ще прийде на ДВК, аби реалізувати своє виборче право як усі.
















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
уважний Показати IP 31 Жовтня 2010 19:42
а я на термометрі побачив 25 градусів, а не 35....
ЙАЧ Показати IP 31 Жовтня 2010 20:47
http://tsn.ua/ukrayina/yanukovich-nakazav-goduvati-viborciv-i-poyiti-yih-chayem.html Янукович наказав годувати виборців і поїти їх чаєм Президент Віктор Янукович закликав голів обласних держадміністрацій забезпечити виборцям комфортні умови для голосування на місцевих виборах 31 жовтня. Глава держави наполягає, що на дільницях виборцям треба надавати харчування та гарячі напої. Про це він сказав під час селекторної наради з губернаторами. "Я також просив би, шановні колеги, щоб ви в цей день подумали про людей і організували, як завжди, на кожній дільниці за необхідності для людей святковий настрій", - сказав Янукович. Зокрема, президент доручив губернаторам при можливості забезпечити на дільницях http://tsn.ua/ukrayina/yanukovich-nakazav-goduvati-viborciv-i-poyiti-yih-chayem.html харчування та гарячі напої. "Наш обов'язок - створити умови та для членів комісій, і для тих, хто не встиг там вдома вчасно випити чай, створити можливість на дільниці", - сказав Янукович. Де був чай? Давали чай???????????!!!!!!!!!!!
кавакапучіно Показати IP 31 Жовтня 2010 21:46
ше дивуються чого явка низька...чаю не було!!!!!!!заникали гади(((то все регіони зжерли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus