USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На розчищення Сапалаївки Уряд виділив майже мільйон

4 Вересня 2012 13:40
Кабмін виділив 900 тисяч з Держбюджету на розчищення річки Сапалаївка, що протікає у Луцьку.

Про це повідомив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук під час наради у Луцькраді 4 вересня.

Зі слів Кравчука, наразі усім задіяним підрозділам треба прикласти зусиль для виконання робіт у межах проекту відновлення гідрологічного режиму річки Сапалаївка від вулиці Ніла Хасевича до Потапова, що у Луцьку.
Зокрема, він зазначив, що виділені з державної скарбниці кошти треба освоїти до грудня цього року. Мовляв, зробити це пізніше зазначеного терміну стане важче.
Своєю чергою, радник міського голови з питань екології Борис Сорока додав, що під час розчищення Сапалаївки потрібно розчистити річку від повалених дерев, які створюють затори.

Особливої уваги заслуговує частина річки біля вулиці Ярощука та дитячої залізниці у Луцьку. Саме тут, за його словами, прибережні території найбільше страждають від підтоплень.

Тож, у межах проекту планують, зокрема, до 10 вересня обстежити зелені насадження, що попадають в зону робіт, і визначити, які з цих дерев треба знести. А завершити проектні роботи необхідно до 25 грудня цього року.

Окрім того, завданням фінансового управління міськради є забезпечення якнайшвидшого направлення коштів обсягом 900 тисяч на виконання запланованих заходів, не чекаючи безпосереднього надходження цих грошей на рахунок Луцькради. Мовляв, річку треба привести до ладу до весни наступного року, щоб уникнути паводків.

«Те що стосується Сапалаївки, ми її в цьому році обов’язково повинні розчистити. Кров з носа», - підсумував Кравчук.

Нагадаємо, вартість проекту згідно документації становила 1,5 мільйона гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
сеня Показати IP 4 Вересня 2012 13:57
мнс буде робить так за 100тисяч решту поделят между собой климчук и грушовинчук и кравчук
Чеширский Кот до сеня Показати IP 4 Вересня 2012 16:19
Точно, разворуют гады. Но, не только перечисленные, еще ведь и в Киев надо откат занести.
небайдужа Показати IP 4 Вересня 2012 15:51
100%!!!
5 Показати IP 4 Вересня 2012 18:10
Просто супер! Розчистити від дерев! А то Сапалаївка, бач, заливає півміста! А те що десятки каналіз.колекторів туди зливають всяку гадість - то пусте..І те що будують будинки в центрі за 2 метри від русла (мін.25!)-це норм.(ніхто ж їм не давав погодження, правда?). Он за податковою за 10м від русла знов зводять 9-пов.будинок - "Будуємо Нову Волинь, йпт"... Та при такому розкладі жодна механічна розчистка не поможе...
ТРАЛНА Показати IP 5 Вересня 2012 00:20
На березі Сапалаївки стоїть Cлон. Нема Моськи. Вартість її повернення до Слона не велика. Ті, хто буде складати смету,на очистку Сапалаївки передбачте гроші на Моську. Зараз цей слон без моськи. Восстановіть архітектурну композицію. Поверніть Слону Моьку ДИВ.http://www.volynnews.com/messages/1397/ http://www.volynnews.com/news/city/lutskom_hulyaly_indiyski_slony_video/
Петро до ТРАЛНА Показати IP 5 Вересня 2012 10:39
Справжні слони сидять в Києві, а Моськи "на місцях")
Чеширский Кот до ТРАЛНА Показати IP 5 Вересня 2012 10:59
Поддержим требования. Всем слонам по моське.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus