USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині нарешті створять умови для велосипедистів

24 Квітня 2013 15:26
Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський і Рожище – міста, які готові розвивати велоінфраструктуру у найближчому майбутньому.

Про це стало відомо під час круглого столу на тему «Велосипедна інфраструктура у містах Волинської області – плани, обставини, перешкоди, розвиток», що відбувся у коворкінг центрі «Репортер» 24-ого квітня.

Ініціатор круглого столу Юрій Моклиця, зауважив, що головними проблемами розвитку велосипедного руху в Україні є: несприйняття створення велоінфраструктури (доріжки, парковки, додаткові допоміжні споруди для пересування вулицями, дорожня розмітка тощо), нестача ресурсів на будівництво, недостатнє відображення питань розвитку велоруху у нормативних документах.

За словами Юрія Моклиці, у Європі пріоритет у міському середовищі надають спочатку пішоходам, потім - велосипедистам, тоді - громадському транспорту, а на останньому місці - рухомим авто та припаркованим. У нас же саме машини займають домінуюче становище в місті, останнє пішоходи, а за велисопедистів взагалі ніхто не згадує, - вважає борець за екологічно чистий вид транспорту.

«У нас, якщо водій джипу хоче під’їхати до самих дверей магазину, то це нормально, а якщо велосипедист хоче десь припаркуватись, то це сприймають як його примху», - зазначив Юрій Моклиця.

Також громадський активіст зауважив, що кількість велосипедистів щороку на Волині зростає, і з ними вже настав час рахуватися як із повноправними учасниками дорожнього руху. До того ж велосипед – це екологічно чистий вид транспорту, тому, на думку Юрія Моклиці, його треба розвивати.

До Луцька, який уже задекларував своє прагнення до розвитку велоінфраструктури, незабаром долучаться Ковель, Рожище, Нововолинськ і Володимир-Волинський, - кажуть організатори проекту. Наразі тривають переговори з Ківерцями. У перспективі планують охопити всі міста і районні центри області і створити своєрідні велоагломерації.

Круглий стіл відбувся за проектом Асоціації розвитку туризму Волині «Велосипедна інфраструктура – один із пріоритетів розвитку міського простору». Проект став одним із переможців конкурсу адвокаційних ініціатив, що проводив Інститут Підтримки та розвитку Громадських ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» за програмою «Громадянське суспільство та належне врядування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
еколог Показати IP 24 Квітня 2013 17:39
Велосипеди - це ж круто! Навіть інтелігентно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus