USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Незаконна мийка у Луцьку – «головний» біль її сусідів

4 Жовтня 2013 18:31
«Добрий сусід — радій, поганий — терпи»,- йдеться в українському прислів’ї! За таким принципом влада Луцька пропонує жити і мешканцям вулиці Ковельської.
Там три роки тому, навпроти приватного сектора, побудували автомийку. З тих пір, місцеві ледь не плачуть від такого сусідства, - повідомляє ТРК «Аверс».

Люди розповіли, що через постійний шум, який триває протягом 24-ох годин, голова «йде обертом». Та найбільше обурює те, що автомийка працює незаконно. І в прокуратурі, і в інших контролюючих органах про це знають. Хто «кришує» гучний бізнес пенсіонери не можуть з’ясувати, натомість побоюються за своє життя. Вже третій рік на Ковельскій, 128 в, на їх думку, незаконно працює автомийка.

Останньої краплею стало те, що на автомийці відкрили автохімчистку. Тоді загуділо ще дужче.

Місцева мешканка Валентина Нестерук зазначила: «Зносить голову… Автомийка, як включає свої ті пилососи, що вони там чистять, то такий шум, що на вулиці не можна бути».

Зі слів місцевої жительки, усі мирні переговори із власником автомийки закінчувалися скандалами. «Прийшов до мене додому і почав погрожувати, - якщо ти хоч раз ступиш ще на мою територію, то руки, ноги повириваю. Почав погрожувати і психічним будинком, і що завгодно», - розповідає Людмила Ковальчук.

У повідомленні йдеться, що з травня триває переписка між мешканцями Ковельської та різноманітними інстанціями. В листі з мерії відповіли, що про існування автомийки нічого не знають. Міська рада надавала вказану земельну ділянку в оренду підприємцю для розміщення гаражів, а реконструкція під мийку автомобілів відбулась без жодних погоджень. Земельну ділянку на Ковельській 128 б, підприємець Радченко використовує не за цільовим призначенням. Цей факт зафіксувала інспекція сільського господарства.
У Держбудконтролі повідомили, що вже складено протокол про порушення. Бізнесмена притягнули до адмінвідповідальності: йому виписали шртаф на суму 41 тисяча гривень.
У волинській прокуратурі з цього приводу кажуть, що підстав для їхнього реагування немає, а сам підприємець-порушник Петро Радченко подав апеляцію на припис інспекції Держбудконтролю, тобто, хоче уникнути і штрафу. Єдине, чого досягнули люди, автомийка припинила працювати у нічний час. «Тут взагалі цілі «оргії» були, вночі менше машин миють і вони, навіть, ці мийники, оргії влаштовували», - сказала Людмила Ковальчук.

Волинська санепідемстанція відмовляється вимірювати рівень шуму, який не дає спокійно жити місцевим. Спочатку це мотивували тим, що вони не мають права перевіряти без дозволу Головного управління Держепідемслужби. Мешканці з’їздили за ним до столиці та отримали. Та й це не стало приводом для реагування. Доки контролюючі органи, нібито, фіксують незаконну діяльність, автомийка успішно працює. Хто так міцно покриває цю діяльність - місцеві лише здогадуються.

Сам підприємець Петро Радченко через працівників автомийки обіцяв поговорити з журналістами, втім, кореспонденти так і не дочекались його дзвінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ковальчук Показати IP 4 Жовтня 2013 21:58
Хто гарантує, що гр.Ковальчук Л. не перебуває на певному обліку.
Тая Показати IP 5 Жовтня 2013 00:48
якби в мене за забором була та мийка то чоловік би її спалив, а борзий господар задумався над залишком здоров*я. контролюючі органи тільки на хабарях і сидять, проблеми людей їм до лампочки. а мер сліпий і глухий, він буратіно
Хамяк Показати IP 5 Жовтня 2013 09:32
Санстанція - розсадник корупції. Ні на що не має права, крім хабарів
геша Показати IP 5 Жовтня 2013 14:44
ну і де та хвальона свобода? тільки памятнику носа можуть молотком відбити. слабо припинити діяльність незаконної автомийки?
Александр до геша Показати IP 5 Жовтня 2013 20:23
Нос отбить памятнику- это святое! Вы не путайте праведное и грешное! ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus