USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ніч у Луцькому замку: свято світла і вогню. ФОТО

30 Червня 2013 10:00
Сьомий фестиваль «Ніч у Луцькому замку» відбувся у ніч з 29 на 30 червня.

Кожного гостя, який входив до замку, обсипали пелюстками троянд.



Відвідувачів княжого маєтку вже традиційно зустрічали «живі скульптури».



Перш за все, гості свята побачили урочистий церемоніал «Вогонь Луцького замку».




З вітальним словом до присутніх звернулися «князь Любарт» та представники міської та обласної влади. Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто прийшов у це історичне місце для того, щоб вшанувати традиції українського народу та повернутися до історії. Він нагадав, що у замку ніколи не проливалося крові, а завжди панувала шана і любов. Микола Романюк побажав усім гарного вечора та подякував творчим колективам, які беруть участь у заході.


Своєю чергою. голова обласної ради Володимир Войтович висловив надію, що захід відбуватиметься впродовж мінімум 30 років. І у майбутньому, на його думку, не буде такого міського голови, який посміє не організувати «Ніч у Луцькому замку».

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Ющак зазначив, що замкові стіни пам’ятають чи не найперший з’їзд монархів Європи, тому європейськість лучанам передається із генами. Мовляв, князь Любарт передав волинським можновладцям папір із заповітом дбати про добробут лучан. Як пізніше зізнався Володимир Войтович, спілкування з князем багато до чого зобов’язує. Господар замку разом із очільниками міста та області передав палаючі смолоскипи лицарям, які, підпаливши вогонь у символічній короні, дали початок дійству.





На території замку демонстрували свої вироби народні майстри. Тут можна було придбати сувеніри на згадку про «Ніч у Луцькому замку», вироби гончарства, ковальства, соломкарства, картини, ляльки, обереги, мило ручної роботи, віночки та тварин, зроблених із трави.








Продавали також книги, присвячені історії краю.




Найбільше відвідувачів зацікавили традиційні страви та напої, яких удосталь було на цьому святі. Питні меди та бальзами пропонували волинські медовари, наливали також бехерівку та вина власного виробництва.




Упродовж ночі працювали заклади, що пропонували скуштувати середньовічні страви, зокрема свиню, запечену на вогні. Вільного місця у харчевнях годі було знайти, незважаючи на доволі високі ціни. Так, тим, хто бажав скуштувати шашлик, довелося викласти 25 гривень за 100 грамів, склянка гарячого вина з медом коштувала 10 гривень, пляшка питного меду 50 гривень, а свіжозапечені ковбаски 20 гривень за 100 грамів. Солодкі сувеніри - виготовлені із шоколаду картинки із зображенням замку пропонували придбати за 16 гривень.




Кожен охочий міг взяти участь у масових середньовічних танцях, спробувати себе у стрільбі з лука, або викувати пам’ятну монету. Перенестися у епоху лицарів допомагали клуби історичної реконструкції «Паладін» (Львів), «Аквітанія» та «Лучеськ» (Луцьк).




Художники пропонували долучитися до створення картини.




На сцені відтворювали давню епоху театри стародавнього танцю «Belriguardo» (Польща) та «Джойссанс» (Київ), зображуючи середньовічні легенди.





Небезпечне мистецтво володіння вогнем упродовж ночі демонстрували артисти київського театру вогню «К.О.Т.» та львівського «Паладін». Глядачі проводжали артистів вигуками «молодці».









Музичну програму розпочав чеський гурт «Euphorica», який виконував середньовічні пісні латиною та чеські народні пісні на архаїчних музичних інструментах. Музиканти розповідали про пісні та спілкувалися з публікою англійською.






Гурт «Irdorath» з Білорусі вже з перших акордів прикував до себе увагу публіки. Музиканти виконували надзвичайно енергійну фолкову музику, поєднуючи звучання волинок та сучасних інструментів. Декілька композицій супроводжувалися граційними танцями одної з учасниць гурту.







Опівночі сюрпризом для відвідувачів стала 3D - відеоінсталяція «Містерія часу». Після завершення інсталяції на протилежній стіні замку запалало піро-шоу «Феєрія вогню», що закінчилося феєрверками.

Молодий литовський гурт «Zalvarinis» розважав слухачів роковими ритмами. Один із музикантів розповів публіці, що має українське коріння. Солістка гурту закликала гостей арт-шоу співати литовську народну пісню про пиво разом.






Останніми виступали хедлайнери цієї ночі Ніно Катамадзе та гурт «Insight». Одразу ж після початку виступу глядачі почали підходити якнайближче до сцени. Запальні джазові та грузинські мотиви у поєднанні з харизмою співачки підкорили луцьку публіку. Під час виконання ліричних композицій десятки пар кружляли у повільному танці. Разом із грузинською співачкою лучани зустріли перші промені світанку.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанка Показати IP 30 Червня 2013 10:29
Ніч провела наче в казці,море емоцій,було класно!!!
Дімка до Лучанка Показати IP 30 Червня 2013 13:51
Круть)))
муфтор Показати IP 30 Червня 2013 13:47
Лихо, лишенько, журба та й годі...
igorek Показати IP 30 Червня 2013 14:21
Задум гарний, Ніно як завжди на висоті, але з алкоголем треба припиняти - багато "недожили" до ранку. А взагалом супер.
Фоторепортеру)) Показати IP 30 Червня 2013 15:47
)це тут треба було подивитсь? Ви казали "Волинські новини", чи не так? не знаю, чи ВАШІ це фото, Ви ж їх не підписуєте власним ім"ям), але, у будь-якому випадку, вони гарні. чиї б вони не були. а якщо ще й дійсно Ваші, любий пане фоторепортер з нічної маршрутівки;), то аж надто)))
Thor до Фоторепортеру)) Показати IP 30 Червня 2013 19:13
http://www.volynnews.com/news/city/nichni_rozvahy_luchan_u_zamku_fotoreportazh/
Фоторепортеру)) до Thor Показати IP 30 Червня 2013 21:31
)))
Фоторепортеру)) до Thor Показати IP 30 Червня 2013 21:39
пане Романе)
soldier of fortune Показати IP 30 Червня 2013 16:00
Ющак, Романюк, Войтович з факелами - клоунада... Тут - не додумали щось, а ось сам захід - справа хороша, учасники - молодці.
я Показати IP 30 Червня 2013 16:35
Все классно! Еще бы билеты подешевле....
Василь до я Показати IP 1 Липня 2013 12:50
Квитки краще зробити дорожче, щоби по максимуму відфільтрувати контингент в адідасі і з семками.
еней Показати IP 30 Червня 2013 22:51
Хто дозволив використання відкритого вогню. Круто повезло, що не було вітру, а то замок пішовби за ним?
CooL Показати IP 1 Липня 2013 00:48
Відео на вежі було просто незабутнє!!! Катамедзе, відео, вогняне шоу - круть!!! Третій рік підряд відвідую цей фестиваль, цього року він найкращий, найбільше сподобалось в порівнянні з минулими роками.
Князь Показати IP 1 Липня 2013 19:51
Свято супер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus