USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

П’ятеро дітей отруїлись у луцькому дитсадку

25 Травня 2016 21:10
Протягом 23-24 травня до Волинської обласної інфекційної лікарні госпіталізували трьох дітей, одна дитина – в Луцьку центральну районну лікарню, ще одну дитину лікують амбулаторно.

Усі хворі мають прояви гострої кишкової інфекції: підвищення температури тіла (до 37-39 градусів С), скарги на блювання, частий стілець, болі в області епігастрію. Чотирьом хворим поставили попередній діагноз «гастроентероколіт», одній дитині – «харчова токсикоінфекція».

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.

У чотирьох хворих стан середньої важкості, у одного – легкий. Усі діти відвідують дошкільний навчальний заклад №19 міста Луцька, дата останнього відвідування – 20 травня.

Випадки захворювання зареєстровані у чотирьох групах вікової категорії 4-6 років. У осередку проведено санітарно-епідеміологічне обстеження. Під час обстеження для лабораторного дослідження відібрали матеріал від 8 працівників дошкільного закладу.

Дітей та персонал оглянув інфекціоніст, нових хворих не виявили. Забрали для бактеріологічного дослідження 10 харчових продуктів, 100 змивів, 13 проб питної води (з них 4 – на вірусологічне дослідження). У закладі провели заключну дезінфекцію.

За контактними хворими встановили медичний нагляд. Епідрозслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Татарин Показати IP 25 Травня 2016 21:59
Жахливий сажочок!!! Завідуюча ніби не приділах завжди, медсестра вонаж головний повар плювала на всі дієти які прописують дітям. І розмір трагедії офіційно зменшили бо частина дітей лікується амбулаторно вдома з температурою та дуже частим рідким стулом.
Ольга! Показати IP 25 Травня 2016 22:26
Доброго вечора. Добавте ще одну дитину до цього списку. Лікуємо вдома. Все почалося у вівторок вранці. Температура до 39 градусів та діарея. У цьому садку моя дитина увесь час хворіє за цей місяць уже 2-ий раз ацетон.
Коля Показати IP 25 Травня 2016 23:55
Завідувачка тільки стежить, щоб вчасно платили на садок, а в групах постійні інфекції. Вже півгрупи не ходить. Зробіть щось
Тетяна Показати IP 26 Травня 2016 09:18
Додати можна ще одну, також лікуємось вдома. Симптоми всі аналогічні! Але до чого тут здоров'я дітей - головне показуха перед садочком за кошти батьків! Кому треба ті доріжки , якщо дитина постійно хворіє!
ЛУЧАНКА Я Показати IP 26 Травня 2016 11:11
шановні батьки! сидячи за компютерами проблеми не вирішити!Йдіть в санстанцію ,в вище поставленні органи пишіть скарги ..що діти також хворіють..лікуються амбулаторно... Чим більше галасу тим більше буде проведено заходів щодо цих керівників,медсестер і інших які допустили таке в садку!! ТЕ ЩО ВИ ТУТ ПИШЕТЕ НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬ!!!ПИШІТЬ ТУДИ КУДИ ТРЕБА
Тато Показати IP 26 Травня 2016 11:35
А що Ви скажете на те, що не так давно одній дівчинці у групі хлопчик проколов перетинку. І всі мовчать. Для батьків ніякої допомоги. Тільки ой як шкода, і все. Жахливішого садка ще не чула у Луцьку і не зустрічала. Доречі, в них тепер нова тема: потрібно при дітях, щоб були відкриті вікна. А на запитання чи так можна робити? - відповідь прозвучала. - "Це згідно нового навчання."
Тетяна Показати IP 26 Травня 2016 12:23
2 тижні назад в цьому ж садочку було вже ЧП! Дівчинці ПРОБИЛИ БАРАБАННУ ПЕРЕТИНКУ,коли дітки гуляли на майданчику. Догляд за нашими дітьми просто жахливий! Все спихують на дітей, що вони нині занадто вредні, зовсім не слухають вихователів. А вихователі зовсім не відчувають відповідальності, бо кожен випадок проходить безнаказано...
Ікс Показати IP 26 Травня 2016 13:34
О,вихователям потрібно дивитись за дітьми а не язики чесати на прогулянці.А завідуючій приймати заходи щоб дітям було краще а не перед кимось хизуватись тим чим не потрібно(доріжками перед входом, непотрібними ремонтами в кабінетах де і так все було добре).
АЯ Показати IP 26 Травня 2016 14:23
А де він знаходиться, отой злощасний садочок?
Тетяна Показати IP 26 Травня 2016 16:40
На Воїнів-Інтернаціоналістів, біля 26 школи
Таня Показати IP 26 Травня 2016 16:59
Добавте в список хворих діток ще одну дитину, лежимо в інфекційній з 25 травня.!! Діти вже тиждень масово хворіють на якусь гостру інфекцію, а санстанція тільки вчора взяла змивт та аналізи!! Жах!!! Хто поверне дітям здоровя?????? Персонал садочка як завжди не винен!!!
анон Показати IP 26 Травня 2016 17:09
А як встигати за ними дивитись, коли їх аж 25 і один вихователь? Якщо діти вдома не слухають батьків,то яка може бути мова щоб слухали вихователів?
Мама з садка 19 Показати IP 26 Травня 2016 19:04
Про що Ви говорите????Я просто шокована. А якби їм довелося глядіти 38 дітей, як є по деяких садках у Луцьку, щоб тоді було. І до речі у тих групах, де 38 ще й дуже добре дивляться за дітьми. А тут кожен день ідеш забирати дитину до садка і кожен день, якесь ЧП. То, вибачте, впісявся, то вкакався, то подертий кругом, бо билися, ще навіть один шрам залишився (а ви батьки мол між собою розбирайтеся, це ж ваші діти билися). Таке відчуття, що ті діти самі собі за вихователів. Так, я прерасно розумію, що у всьому вині ті кляті малі зарплати, на які всі вихователі так нарікають. Але ж кожен шукає собі ту роботу, яку він любить, або ту за яку добре платять. А тут відповідальність величезна. Тому якщо ідуть, аби відсидіти, то навіщо взагалі працювати у дитсадку. Я знайома з однією вихователькою, у якої 25 років стажу вихователем у дитсадку, у якої діти у групі різного віку(від 4 до 6 років), яких виховувати ще важче. Якби ви знали, як вона з ними займається. Інколи навіть канцтовари за свої гроші купляє, і не чекає, що батьки повернуть. Дуже любить свою справу, фантазує, вони навіть роблять різні картини з макаронів і т.д. , що я дуже здивувалася. Вона кожного дня готується до заняття. І проводить в день не одне, а 2, і більше занять. Ось так, тому таких вихователів від Бога потрібно шукати, а не тих, які, як моя дитина коли приходить із садка, то каже: -"Вихователька АРЕ!!!!!", знову мама АРЕ!" Ось такі справи.
МАМА Показати IP 26 Травня 2016 21:43
В такому разі можна змінити садочок або спробувати себе у ролі праціаників садочка
МАМА Показати IP 26 Травня 2016 21:50
Чому Ви вирішили що в інших дитсадках по 38 бо в нашій групі 34 дитини. Мама з ДНЗ N19
Анон Показати IP 27 Травня 2016 09:50
А в які групи ходять ваші дітки, які зараз хворіють?
Бабуся Показати IP 27 Травня 2016 14:10
А чому анонімні коментарі? Чому жоден з вас не підійшов до працівників ДНЗ і не сказав голос дивлячись у вічі?
мама до Бабуся Показати IP 30 Травня 2016 12:43
А тому, що вже розчарувалась у працівниках, після сказаного дитина тільки страждає, тому єдине якось витерпіти нам обом поки трішечки підросте. В яслах в обідній сон діти самі сплять закриті на ключ, просинаються, починають битися, особисто мою дитину в сон вкусив хлопчик за плече, як думаєте, вона із щасливим обличчям туди йде?або зарядив машинкою під око? і нічого такі випадки не вчать - ніяких висновків. ЦЕ Ж ЇХНІЙ СВЯТИЙ ОБОВ'ЯЗОК ПІКЛУВАТИСЯ ПРО ЗДОРОВ'Я ДІТОК
мама Показати IP 27 Травня 2016 14:53
Шановні!!а Ви не подумали про те,що саме ваша дитина є носієм???для чого лити грязь,і брехню??це не єдиний садок міста,тільки в інших батьки адекватніші!!!!і в 19 теж у групах є по 38-40діток,з них ходить що найменше до 35
іск Показати IP 27 Травня 2016 15:01
Я дивуюсь людям які звинувачують вихователів у халатності,а самі відводять ім своє чадо аби не сиділо в дома і ненабридало,або ж самі жаліються на те що недають ради своім же дітям!!!!якщо моя дитина спокійна-вона і додому приходить неушкоджена!!!та й бувають випадки від яких ніхто не застрахований,і причиною може бути саме ваша дитина,а не вихователь!!!
Мама до іск до іск Показати IP 27 Травня 2016 17:37
В 19 садочку є дуже хороші вихователі і це точно не про них зараз мова. Але є і такі,які не зовсім сумлінно ставляться до своєї настільки відповідальної роботи. Можна не раз наблюдати,як на майданчику шарпають,а то й по м'якому місцю шмагануть ту дитину. Чи дитина впаде з пісочниці,аж перевернеться,а вихователька навіть не підійде,не обчистить від землі,бо із іншою вихователькою ляси точить. Та цей список можна продовжувати і продовжувати,але нічого не зміниться,бо вони так уже звикли. А вам просто повезло,що ваше чадо попало у групу до відповідальних вихователів і з вашою малечою нічого, Слава Богу, не трапляється. А з вашого допису "самі відводять ім своє чадо аби не сиділо в дома і ненабридало,або ж самі жаліються на те що недають ради своім же дітям!!!", то я трохи здивована! Яка мама може спихувати свою дитину аби не набридала?!!! Про що мова??? Та ці батьки,що тут пишуть трусяться над своїми дітьми та не взмозі щось змінити,бо то вже у кожного вихователя своя сформована система догляду та виховання...
ангст Показати IP 27 Травня 2016 16:18
Потрібно займатись вихованням своїх дітей, а не звинувачувати всіх оточуючих в неадекватності своїх чад. Самі розбалували, навчили, що все можна, пожинайте тепер плоди. Страшно стає від підростаючого покоління.
до мами до іск Показати IP 28 Травня 2016 11:17
Говорю те що чула від мами)))знаю що по цьому випадку проводилась робота,батьків просили по можливості потримати дітей в дома,щоб працівники змогли все вимити,і знищити інф.,на що мама одного з вихованців сказала:"він мені за вечір мозг виносить,а ви хочете щоб я на день лишила...хай ходить,нічого йому не зробиться!!!"а наступного дня дитині стало погано!!!так мама влаштувала скандал і погрожувала інстанціями.....але ж іі попереджали!!!!!
матуся Показати IP 28 Травня 2016 11:39
Хватить вже лити на вихователів,і адміністрацію!!!!небачу іхньоі вини!!!вони ж не принесли інфекцію в садок спецом щоб зробити вам всім шкоду!!!самі ж мають дітвору,тож і можуть заразити своіх домашніх!!!причину треба шукати в постачальнику!!!
мама до матуся Показати IP 30 Травня 2016 12:34
звичайно, найбільш винен постачальник!!!! а умови зберігання? а вибиті каструлі? і, НАЙГОЛОВНІШЕ, 26 травня вихователька все одно каже, що це загальноприйняті заходи по всій Україні. Хоча б якась логіка у цьому є? а 18 перший випадок чи ще раніше? десь хтось "легенько" проговорився чи просто масштаби вже не можна прикрити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus