USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Непокаране зло під стінами міліції та прокуратури в Луцьку

30 Липня 2014 14:04
Символічну акцію-нагадування владі активісти організували поблизу приміщень обласного УМВС та прокуратури Волинської області.

Акція «Непокаране зло зростає» відбулася 30 липня у Луцьку.

У ній взяли участь декілька громадських активістів, які тримали у руках плакати з написами «30.11.2013 від побитих до вбитих» та «непокаране зло зростає». Перехожим роздавали листівки із нагадуванням про те, що 30 листопада минулого року на Майдані у Києві відбувся кривавий розгін демонстрації студентів, які вийшли, щоб продемонструвати свою підтримку євроінтеграційного курсу України. У листівках йдеться про те, що від новонародженої влади Майдан продовжує вимагати справедливості та покарання вбивць.



Зі слів організаторів, 30 листопада 2013 року стало точкою відліку, починаючи від якої репресії почали закручуватися із усе більшою силою – від спроб силового розгону Майдану дійшло до розстрілу демонстрантів зі снайперських гвинтівок невизначеними особами. Попри те, що відтоді минуло 7 місяців, досі не притягнуті до відповідальності винуватці злочинів.

Нагадали активісти і про репресії у різних регіонах України. Так, на Волині правоохоронці почали тиск на громадських активістів, багатьох не пускали на Майдан у Київ, зупиняючи автобуси, на активістів, які організовували акції протесту у Луцьку, відкривали кримінальні справи.

Мовляв, складається враження, що правоохоронні органи про це забули.

Також йшлося про те, що бездіяльною лишається прокуратура, не відкриваючи справ проти тих, хто переслідував активістів. До того ж, організатори акції нагадали, що досі не усунули з посад заступників начальника обласного УМВС, які, мовляв, чинили тиск на майданівців.

До слова, раніше свою думку щодо вимог активістів громадських структур висловив у інтерв'ю Інформаційному агентству Волинські Новини перший заступник начальника УМВС України у Волинській області Михайло Руденко.



Активісти наголосили на тому, що важливо, щоб громадськість регулярно нагадувала про необхідність очищення правоохоронних органів.



Акція, що одночасно відбувається сьогодні у багатьох містах України – нагадування про те, що події 30 листопада не повинні повторитися. Для цього кожен злочин потрібно негайно розслідувати та карати.

«Всі зловмисники, які вбивали людей на Майдані, діяли проти народу, мають нести відповідальність. Акція триватиме доти, доки не будуть покарані винні особи. Ми бачимо, що завдань Майдану ніхто не виконує навіть після виборів президента. Тому щомісяця 30-го числа ми будемо нагадувати під правоохоронними органами чи на вулиці з плакатами про те, що всі винні повинні бути покарані»,- зазначила учасниця акції, громадська активістка Марія Доманська.

На її думку, якщо нічого не змінюватиметься, люди знову вийдуть на Майдан, адже терпіння має свою межу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
лучани Показати IP 30 Липня 2014 14:09
Міліція - це узаконена мафіозна структура.
Лучанка. Показати IP 30 Липня 2014 14:18
А хто відремонтує приміщення міліціі?
лучани до Лучанка. Показати IP 30 Липня 2014 15:22
Продадуть годинник за 12 тисяч євро, і відремонтують.
100% до лучани Показати IP 30 Липня 2014 15:55
В точку підмічено!
Депутатка до Лучанка. Показати IP 30 Липня 2014 20:37
Ти відремонтуєш, мєнтовська "розумазха"....
валерій до Лучанка. Показати IP 31 Липня 2014 07:14
а хто поверне небесну сотню
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 14:26
хто!. Правий сектор, самооборона і Гузь
Урсула Показати IP 30 Липня 2014 14:31
Купка людей, які ніде не працюють і не мають куди подіти свою енергію! Шелеп, Доманська - від них вже тошнить. Лучани своєю присутністю показали свою підтримку цим ідіотам. 20 людей - оце показник!
урсулі до Урсула Показати IP 30 Липня 2014 14:40
до твого відома, ці люди тим і займаються, працюють - шоб такі телепні, як ти, знали, шо в нас країні відбувається. ти хіба б згадало, шо півроку тому сьогодні тих студентів побили?? ти б згадало, шо ніхто за це не покараний?? ти б нагадало мєнтам, шоб вони шось робили?? а шо робити - сидіти, склавши руки?? тільки і вмієш, шо с*ати в коментах! а те, шо людей було небагато, - то це мінус людям, а не організаторам. просто не було розголосу потрібного
123 до урсулі Показати IP 30 Липня 2014 14:49
Шелеп і Доманська - виключно політичний популістський проект, який вже який рік не може себе реалізувати. От тому і збурюють народ на таке непотрібство...
Олександр до урсулі Показати IP 30 Липня 2014 14:58
Якщо б оці люди взяли б та поремонтували будинок МВС, то ми б, телепні, знали, що в нас відбувалося і відбувається - зміна влади на дійсно народну. А так як оці люди тим і займаються, що ось так працюють, то ми, телепні, знаємо, що з цими "робітниками" при владі будинок МВС буде прикрашати Луцьк не одне десятиріччя.
Patrik до Олександр Показати IP 30 Липня 2014 16:54
Цікавий погляд на вирішення проблеми у вас Олександре... Вам важливіший ремонт будинку управління МВС, ніж недопущення наруги над громадянами, а точніше над дітьми... Переконаний, що ви і ваші рідні не постраждали, і слава Богу... Але зрозумійте -ця акція цілком логічна і справедлива, вона дійсно є нагадуванням "про те, що події 30 листопада не повинні повторитися"... Щодо будинку обласного управління МВС, як на мене, то він повинен залишитись у такому стані назавжди для того, щоби щодня нагадувати правоохоронним органам про те, що вони давали клятву на вірність Українському Народу, а не "певним особам", для того, щоби щодня нагадувати правохоронцям про те, що Український Народ є "носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні". А виділятися правоохоронці повинні розумом і законослухняністю, а не зовнішнім виглядом адмінбудинку.
Олександр до Patrik Показати IP 30 Липня 2014 18:06
Я мушу визнати, що логіка в вашому пості, безумовно, є. І, можливо, пам'ятка така може залишитися. І сцена також на площі? І той майдан, що в Києві, у такому, як зараз, стані? Ну гаразд, що зробиш, країна така європейська, так шлях у Європу розуміємо...Нехай залишаються ці пам'ятки...Але тільки нагадуванням на проживеш, робити треба. Може пан Шелеп і пані Доманська стануть охоронцями правопорядку в місті, патрулювати будуть? Чи вони справді думають, що "привертання уваги" людьми, які нічим іншим, окрім "привертання уваги" не займаються, справді матимуть відлуння у громадян?
Депутатка до Олександр Показати IP 30 Липня 2014 20:45
Нехай "прикрашає". Це взагалі дуже популярне місце. В Луцьку в громадському транспорті нещодавно стала свідком, як пасажири на запитання іноземця, що це за будівля і чому її прикрашають якісь діри, відповідали,що у Луцьку дуже "люблять" міліцію, яка знущалася з них під час Майдану. Іноземець був захваті, сказав, що правильно зробили з будівлею УМВС.
Олександр до Депутатка Показати IP 30 Липня 2014 21:32
Так i у себе вони таке можуть зробити: машини первертати, магазини бити та грабувати... Але через тиждень- все як новеньке... Чому в себе не залишають памятки народного протесту???
Лучанин до Депутатка Показати IP 31 Липня 2014 00:08
Цікаво, іноземець в маршрутці (напевно японець, чи американець...) їздить? всі в маршрутці всі знали іноземну мову? Ти така су...ка, нібито депутатка в маршрутці? Знаєш, таке відчуття, що тебе в маршрутці сильно торкнуло (або від жари, або щось нанюхалась). Таке видумувати, навіть наші політики не вміють.
Депутатка до Лучанин Показати IP 1 Серпня 2014 01:14
Іноземець з однієї з сусідніх нам країн, розумів добре українську та російську мову. Не був у нас енну кількість років, і був не в курсі, що є така "чудова" будівля міліції в Луцьку.
лучанин Показати IP 30 Липня 2014 14:33
щось біля них не видно відомої активістки Жукової Л.О.
семер Показати IP 30 Липня 2014 14:35
Дуже приемно дивитися на фасад УВС после посещения активистов ламать мы научились а вот ничего еще не построили ГАНЬБА
Кернес Показати IP 30 Липня 2014 14:38
10 чоловік - оце так пікет. Ахха! :)
лучанка Показати IP 30 Липня 2014 14:49
Да "ламать не строить", вже дістали зі своїми нікому не потрібними мітингами. Клоуни! Вже люди починають розуміти хто є хто, і на весь цей бред не ведуться.
Волинянин Показати IP 30 Липня 2014 14:54
Серед цих "активістів" є ті,що громили УМВС?Чи вони вже відшкодували збитки від своїх запалених мізків?Чи вони хотять,щоб це зробили за гроші нормальних людей?
Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 15:24
Клоуни, ваші студенти до громадянської війни доскакались, аби на пари не іти. Хай далі скачуть, придурки.
1234 Показати IP 30 Липня 2014 16:08
врахуйте, що половина з них - то учасники журналістського форуму зі сходу і півдня. так що авторитет і робота так званих активістів наліцо. а взагалі, чому такі притензії до них, вони ж нічогісінько не вміють робити. та й що такі акції дають? пики засвітити їхні - і все. розказує, що нова влада ніц не зробила, то може пора вже ту владу разом з тими пікетувальниками виносити на сміття (вітри, гузі, пирожики, карпюки, сохацькі, чубари...), балтуни. а якщо заклинило тільки на одну дорогу до міліції, то і то справа поправима - ліпіни. час справді менше звіздєть, а щось уже робити. урок для всіх.
До 1234 Показати IP 30 Липня 2014 16:28
100% згідний-гоняться як ті собаки без толку, краще б добрим ділом зайнялись-на смітник керовників довбаних-то пережитки в тій ОДА!
віто Показати IP 30 Липня 2014 16:37
А зло дійсно не покаране і зростає, про це щось сказати не хочете? Ще пару місяців в такому стані і почнеться: Майдан відбувся дарма, все злили, нічого не змінилось. Вважаєте, що пікет не потрібен - напишіть, що потрібно. Хаяти добре навчились, а от замислитись бажання не маєте. Чи ви з тих, кого все влаштовує?
Олександр до віто Показати IP 30 Липня 2014 18:14
Але чи не забагато добра ви принесли майданом? І яке воно? Розкажіть, будь ласочка... І знов не влаштовує? То "благими намерениями" пам'ятаєте куди "дорога вымощена"? Може влаштовувати "під себе" на сході будете?
лучанка до лучанки Показати IP 30 Липня 2014 18:37
А що без ремонту неможна честно праццювати.
Шановним активыстам Показати IP 30 Липня 2014 18:41
Поясніть будь-ласка громаді, як вийшло так, що Ваш адвокат пан Величко після зняття Колісника став надавати юридичні послуги трьом державним лісоспам - Ківерцівському, Цуманському та Володимир- Волинському (за останній точно не памятаю можливо інший) за, які останньому ДЕРЖАВНІ ПІДПРИЄМСТВА ПЛАТЯТЬ ПО 10 тис. грн. щомісяця тобо в місяць 30 тис. грн. Чекаємо пояснень шановні активісти............
7774 до Шановним активыстам Показати IP 30 Липня 2014 22:57
А разве п.Величко не в дурке?!? Странно... как он там прогулы отрабатывать будет...
Лучанин до 7774 Показати IP 31 Липня 2014 00:14
Та такого клоуна як Величка в жодному цирку не має. Шапіто відпочиває. Заходить у підприємства, і кричить щоб йому надавали всі документи,бо він знаменитий адвокат, або він прийде разом з прокуратурою, і посадить до тюрми, за ненадання йому документів та закриє діяльність підприємства. Заспокоївся, коли викликали наряд міліції, і силою випхали з території. Позорисько адвокатури. Цікаво коли Руденко направить його на психіатричну експертизу?
/// до Шановним активыстам Показати IP 31 Липня 2014 09:55
На скільки мені відомо то Правий Сектор змусив укласти такі угоди з 21 лісгопом тобто в місяць на 30 тис. грн.,а 210 тис. грн. Правий сектор через Величка викачує державні гроші......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus