USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Політрепресованим волинянам зроблять посвідчення, щоб не виганяли з маршруток

7 Лютого 2016 12:02
Реабілітовані волиняни, які стали жертвами політичних репресій, мають право на безплатний проїзд в громадському транспорті, втім, трапляються непоодинокі випадки, коли людей поважного віку позбавляли їх законного права. Тому обласна рада хоче виділити кошти для спеціальних посвідчень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 4-го лютого.

Зауважимо, що неодноразово траплялися випадки в Луцьку, коли перевізники порушували умови договору й нехтували правами пільговиків. Навіть було таке, що вдову загиблого «айдарівця» висадили з маршрутки. Окрім цього, водії маршруток у Луцьку відмовляються возити дітей-пільговиків.

Голова комісії Анатолій Вітіввисловив свою думку з приводу цієї ситуації.

«Працює комісія, яка займається реабілітованими, які постраждали від політичних репресій. Є пропозиція виробити посвідчення для цих реабілітованих людей, які мають право на безоплатний проїзд. Кошти невеликі, але вони без проблем їздитимуть громадським транспортом», - наголосив Вітів.

Таку ініціативу підтримали члени профільної комісії й рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКРАДА ПРОСИТИМЕ КАБМІН: АБО ГРОШІ, АБО СКАСУВАННЯ ПІЛЬГ НА ПРОЇЗД

Якщо депутати облради проголосують за запропонований проект рішення, то як і в переважній більшості західноукраїнських областей, попри недолугий, але досі чинний Закон УРСР «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», на Волині реабілітовані та потерпілі від більшовицького тоталітаризму отримають не лише посвідчення встановленого зразка, але й право безплатного проїзду власників цих документів: про це повинна подбати облдержадміністрація під час встановлення умов конкурсів для перевізників.

У випадку ухвали цього рішення під час сесії, депутати зобов’яжуть виконавчий апарат Волинської обласної ради замовити у виробників поліграфічної продукції посвідчення для реабілітованих та потерпілих від політичних репресій у кількості, згідно з даними департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Зауважимо, що посвідчення вартуватимуть обласній казні 30 тисяч гривень.

Нагадаємо, департамент соціального захисту населення облдержадміністрації окреслив категорії пільговиків, які втрачають право на пільговий проїзд у міському, приміському та міжміському транспорті.

До слова, згідно з інформацією, поданою на офіційному сайті Луцької міської ради, з метою соціального захисту сімей, які прибули зі східних областей України, та сімей, які виїхали з території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь на тимчасове перебування до Луцька по 31 травня 2016 року, зокрема 87 школярів забезпечили безкоштовним проїздом у тролейбусах. Для міського бюджету це вартуватиме 17,4 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 7 Лютого 2016 12:56
дітям війни що, не треба посвідчень на безплатно?
Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 14:43
А дати перевізникам 30 тисяч гривень слабо?
Patrik до Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 15:19
30 тисяч не вилікує від хамства водіів маршруток, від неналежного санітарного та технічного стану транспорту, від систематичного недотримання водіями графіку перевезень та й, власне, від частого порушення вимог правил дорожнього руху... Перевізники повинні усвідомити одну незаперечну істину: вони працюють на людей, тобто пасажирів, а не люди на них.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 18:13
Щомісяця! Кожному!
Читач до Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 18:34
Тільки не забутись податки заплатити
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 10:49
Хто "робить посвідчення" той хай і платить.... бо можуть тільки "пільги" роздавати.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 15:20
менше пільг дишевший - проїзд! будуєм по новому- руйнуючи стару систему. і зарплати б гідної! (майбутнє!!!- мрії).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus