USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Питна вода у Луцьку – безпечна для споживання

17 Липня 2013 17:11
«Воду з водопроводу цілком впевнено і безпечно можна пити та застосовувати для приготування їжі, чи інших потреб», - стверджує заступник директора комунального підприємства «Луцькводоканал» Юрій Вега. Про це інформують у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

З його слів, вода у Луцьку відповідає державним стандартам, правилам і нормам.

Як розповів Юрій Вега, уже є сумний досвід відмови від знезараження питної води з допомогою сполук хлору на користь застосування озону. Це призвело до критичного спалаху онкозахворювань у США та Франції. Причиною таких наслідків вважають канцерогени, що утворилися внаслідок розчинення озону у питній воді і їх надлишковий вміст.

Зі слів представника «Луцькводоканалу», якість питної води контролюється атестованою лабораторією тричі на день. Працівники санепіднагляду теж кажуть, щомісячно перевіряють якість питної води та контролюючу лабораторію водоканалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Pavel Показати IP 17 Липня 2013 18:53
Цю воду можна пити лише після зворотнього осмосу, адже те що виходить з водоканалу і те що виходить з кранів у громадян дві великі різниці!
Рома до Pavel Показати IP 17 Липня 2013 18:59
100% В самого стоїть осмос, то різниця відчутна зразу. Хлоркою не смердить, накипу в чайнику немає, на чаї білої плівки теж немає. Шкода, що водоканал не може постачати воду такої якості.
235 Показати IP 17 Липня 2013 22:24
А чому панове владці, знаючи про сумний досвід США все-таки відмовились від знезараження води хлором на користь гіпохлориту натрію! Мало нам Чорнобиля! Грошики відмили!!!!
осман до 235 Показати IP 18 Липня 2013 09:31
І в чому небезпека гіпохлориту натрію полягає.Чи ви так аби попи..діти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus