USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Робота ОСББ у Луцьку. Водовідвід після ремонту працює навпаки

27 Вересня 2013 15:20
Голів ОСББ з усієї Волині запросили до Луцька на оглядини багатоповерхівок обласного центру. Після того, у стінах облдержадміністрації провели конференцію за участю урядовців та чиновників з Києва, - повідомляє ТРК «Аверс».

Обмінюватися досвідом щодо утримання будинків до Луцька з’їхалися чи не усі голови волинських ОСББ. Спершу провели екскурсію в одному з будинків. В колишньому гуртожитку, на проспекті Відродження, 22 встановили нову опалювальну систему, замінили мережі. На ремонт будинку взяли кредит.

Мешканець будинку Володимир Сагайдак розповів, що робота ОСББ йому до вподоби. От тільки після ремонту чоловік відчув деякі незручності: «Водовідлив, який находиться біля вікна, вони поставили навпаки. Таким чином, під час дощу вода падає всередину, в приміщення».

Пан Володимир просив робітників виправити таку незручність, однак досі проблему ніхто не вирішив. Щомісяця за ремонт будинку чоловіку, як і решті мешканців, доводиться сплачувати по 80 гривень, щоб погасити узятий кредит. От тільки віддавати гроші, дивлячись на мокре підвіконня, чоловіку не надто хочеться. Виконання усіх робіт в б удинку просто зобов’язані контролювати, як голова об’єднання, так і самі мешканці - запевнили керівники профільного міністерства.

На нараді головам об’єднань розповіли і про рішення, які готує Верховна рада для підтримки ОСББ.
Зокрема, у ВР вже до другого читання підготовлений закон про енергоефективність у будівлях. Законом передбачається, що при реконструкції і при нових будівництвах повинен бути енергетичний паспорт на будинок. Державна підтримка буде надаватися тим будинкам, у яких є такий паспорт.

Щоправда, коли саме приймуть такий закон, поки не відомо, бо вже майже 2 роки він знаходиться на розгляді депутатів. Волинські чиновники теж запевнили, що підтримуватимуть ОСББ. Вже на черговій сесії облради планують виділити гроші на їх роботу.

Довідка. На Волині зареєстровано 404 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Волинська область - одна з перших, хто користується програмою кредитування для проведення капітальних ремонтів у багатоповерхівках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus