USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ринок у Луцьку хочуть зробити «комунальним»

16 Квітня 2013 20:13
Через ймовірне недотримання умов договору оренди у облспоживспілки запропонували забрати земельну ділянку, де у Луцьку знаходиться Завокзальний ринок, і зробити ринок «комунальним».

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств 16 квітня.

Нагадаємо, раніше підприємці з Завокзального ринку вимагали у прокуратури втрутитись у ситуацію, що виникла навколо реконструкції ринку, що її проводить Волинська облспоживспілка.

За словами голови комісії, депутата міськради Андрія Козюри, під час попереднього засідання члени комісії вирішили звернутися до облспоживспілки, зокрема, щодо того, чи розроблено і погоджено в установленому порядку проект реконструкції Завокзального ринку, який затвердили у міськраді.

Окрім того, потрібно було надати інформацію про те, яким чином забезпечено гарантії ведення вільної підприємницької діяльності та проектну документацію щодо функціонального планування території ринку і статут облспоживспілки. Утім від Спілки цю інформацію не отримали.

Присутній на засіданні комісії заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут мотивував це тим, що конфлікту немає, адже усі умови договорів виконуються, а підприємці не зверталися до суду чи контролюючих інстанцій щодо примусового розірвання договорів із облспоживспілкою чи інших суперечностей.

За його словами, 5 березня до організації, одним з керівників якої він є, надійшла інформація про створення комісії і про її виїзне засідання на Завокзальний ринок, яке відбулося 7 березня. Тож саме тоді в облспоживспілці написали листа комісії про те, що жодної конфліктної ситуації не існує і не було. Відповіді від комісії очікували до 20 березня, та вона не надійшла. Тож, на думку Горгута, не доцільно прохати матеріали, які свідчили б про наявність суперечки.

«Таке враження складається, що ви хочете зробити нас ідіотами. Я був на зборах, де було більше 200 чоловік, а ви кажете, що це не конфлікт», - зауважив щодо цього депутат міськради Роман Бондарук.

Та Володимир Горгут взагалі поставив запитання, чи повноважна комісія буде вирішувати проблему, якою б нібито мала займатися земельна комісія.

Після жвавої дискусії щодо цього, під час якої навіть лунали думки про те, що представнику облспоживспілки потрібно піти з засідання комісії, Володимир Горгут погодився надати інформацію, яка цікавила депутатів.
Він зауважив, що проблема лише в тому, що облспоживспілка хоче навести лад на території Завокзального ринку згідно із законодавством.

Зокрема це стосувалося приписів «Волиньгазу» і Держтехногенбезпеки щодо того, що контейнери підприємців на ринку мали упорядкувати відповідно до пожежних вимог. Окрім того, декілька контейнерів треба було забрати з місця, де розміщена газова труба.

Із ним погодилися і представники «Волиньгазу» і Держтехногенбезпеки. Мовляв, перші приписи щодо перенесення газової труби робили ще в 1999 році.

А щодо проекту реконструкції ринку, Горгут зауважив, що робити це недоцільно. Мовляв, згідно з генеральним планом забудови Луцька на місці Завокзального ринку мають бути двоповерхові торгівельні павільйони, а це не буде вигідно підприємцям, адже вони можуть втратити свої робочі місця. Так, за його словами, в облспоживспілці лише хотіли дізнатися, чи можна якось модернізувати ринок, і, отримавши у відповідь від міськради документи, зрозуміли, що реконструкцію «не потягнуть» фінансово.

У відповідь на це члени комісії зазначили, що проект реконструкції ринку облспоживспілка мала зробити до травня 2012 року відповідно до рішень, прийнятих у міськраді. Та цього не зробила.

Щодо коштів, які збирали у підприємців, Горгут додав, що вони погоджували те, що платитимуть за облаштування території. Мовляв, і гроші збирали задля цього в усталеному порядку, вираховували з них податки, підтвердженням чого є відповідна бухгалтерська документація.

Андрій Козюра висловив думку, що таким чином облспоживспілка покращила стан свого майна за кошти орендарів.

Присутні на засідання підприємці, які працюють на Завокзальному ринку, зазначили, що вони б погодилися сплачувати усі необхідні кошти і надалі, утім, хотіли б знати, на що вони спрямовані, отримати відповідні документи, де це зазначено. Натомість, від облспоживспілки немає ніякого кроку назустріч.
Окрім того, під час тривалої дискусії виникла думка, що облспоживспілка не дотримується умов договору оренди землі під ринком з міськрадою. А Роман Бондарук взагалі висловився щодо того, що організація повинна віддати цей ринок назад у власність громади. «Ми зробимо там комунальний ринок», - додав він.

Урешті, члени комісії вирішили звернутися до «Волиньгазу» і Держтехногенбезпеки щодо надання приписів, які виносилися у частині дотримання будівельних і пожежних норм, та схеми розташування тимчасових споруд на ринку.

А робочій групі у складі Андрія Козюри, Богдана Шиби і Романа Бондарука доручили напрацювати проект висновку комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
горгути Показати IP 16 Квітня 2013 20:58
з єхідними посмішками пресують підприємців та дивляться що буде далі.вся реконструкція за наші гроші.мало того .там обчислення потрібних сум робить інженер.чесна та порядна людина як і сам директор.рази переплат рази.а зараз вже надумали такий договір аренди скласти що навіть павільйон не мій.а те що здаєш на реконструкцію йде як добровільний матеріальний внесок в облспоживспілку.от такий "дєтдом горгута,марти,голяра".аренда зараз 60 грн.м.кв. асфальта.охорона окремо.любі роботи окремо.світло підведення біля 500 дол. взятки. заміна тих металоконструкцій тільки через фірмочку-откатчіцу.сама поганенька робота,ціна завищена до двох раз.та ще й площу ріже щоб продати.як функціонує ювант-48 грн.м.кв.з опаленням зімою.калинівський ринок (чернівці) 40 грн.в нас 60 і постійно з чудами.а зараз по тому чудо договору про який він розказував в січні місяці на зборах в мясному павільйоні буде як захоче.там все його.а так конфлікту в нього з підприємцями нема.хіба то конфлікт ,потрохи успокояться,він же ім право на труд дає..вітю запустить про алігархів які глаз положили на ринок розказати..той вміє...конфлікту нема нє..всьо па ківерцовскі в дєда...
Прохожий Показати IP 16 Квітня 2013 21:25
В Рожищах уже пробували зробити ринок комунальним, від цього тільки підприємці постраждали, і нікого із влади за це до відповідальності не притягнули. А міський голова повністю відмовляється повернути людям кошти
для того складається до Прохожий Показати IP 16 Квітня 2013 21:46
договір аренди.в любомлі,шацьку ціна аренди землі на ринку біля 200грн.м.кв. в чернівцях ринок комунальний(калинівський) один з самих більших в україні.оптовий.комунальний.40 грн.м.кв.для того і існують договори аренди.як ти думаєш "прахожий".в скільки десятків разів оборт в середнього підприємця з калинівського більший за оборот з любомля чи шацька."прахожий" ти завтра прийдеш на роботу а тобі скажуть пороби з пів року за бесплатно,а потім тобі ще зарплату вріжуть на тисячу гривень,якщо ти і ті заробляєш..ти будеш в захваті?може тобі добре коли тебе нахиляють,але то не нормально...а чого я маю любий брєд який прийде горгуту матеріалюьно спонсорувати?ти за чужі гроші савєти даєш тут.тобто за мої.чи не чужі,а які ліпнуть трохи і до тебе, то ти голяр?якщо ви не підпишете договір аренди та не виконаєте всього що обіцяли підприємцям в міськраді при віх депутатах ринок стане комунальним.тим більше скоро почнеться передвиборна компанія..мало хто на таке палєво як в тебе навіть за значні суми поведеться...юридично оформиш стосунки з арендарями(без твоїх штучок) або спокою мати не будеш..до пенсіїї,а вона наступити може скоро.."прахожий" прахаді...
лучанка Показати IP 16 Квітня 2013 22:56
Тож за ваші гроші підприємці цілу зиму бобкат чистив сніг по вул Маковського біля вілли Горгута купленої за Ваші гроші складалось таке враження що біля його вілли і зими не було!!!!!
Жора Показати IP 16 Квітня 2013 23:06
Я никак не пойму,горгут он что перец дивный или "машка" у перца,шо он так всех строит.Он кто такой вообще.
Підприємець Показати IP 16 Квітня 2013 23:45
Ми,підприємці, платимо податки.Не просимо, милостині у держави, хочемо працювати, а не бути дійною коровою,(вибачте за це слово),щоб нас примушували, робити реконструкцію по завищеним цінам,із дешевого і нізької якості матеріалу.Ставити контейнери з меншою ніж була, площею і криші,які від снігу обломлюються і падають на голову. А, чому адміністрація ринку,не дає дозвіл,на місці провести реконструкцію, Тобто, із старого діючого контейнера, переробити на новий, потрібної площі. Навіщо, старий контейнер грузити, задіювати транспорт, кудись везти,потім відреставрованний,знову повертати на ринок. А не простіше, всі зварювальні роботи зробити на місці в ринку як це робили завжди всі підприємці за згодою адміністрації.Щоб підприємець сам, за свої кошти, вибрав найкращий для себе варіант. Отож, від нас самих залежить фінал реконструкції завокзального ринку.Вічливе ставлення,і співпраця керівництва ринку до підприємців. Ми, хочемо до себе поваги, а не образливих слів, почутих при зверненні до працівників ринку,(не хочу перечисляти посади, їх набереться чималенький список),які забули,що знаходяться на роботі,за яку отримують не погану зарплату.
соня. Показати IP 17 Квітня 2013 00:32
Да, керівництво завокзального ринку не церемониться з підприємцем, може запросто послати, або нагрубити. Скільки разів було звернення до головного інженера, щоб відновили подачу світла в контейнери у Хмельницькому ряду, яке відключили літом 2012 року.І, ел.провода,(це десятки метрів з одного контейнера), які були купленні за кошти підприємців, беслідно пропали. Підприємці втомилися прохати,щоб в їх торгові місця, за які вони сплачують щомісячну орендну плату,повернулось світло.
Гоша Показати IP 17 Квітня 2013 00:51
Я, не розумію, якщо керівництво ринку, не сприяє роботі підприємця, грубить, або перекрило подачу світла, як у Хмельницькому ряду, то виникає питання,за що вони отримують заробіну плату,їм не соромно дивитись у віччі підприємцям, за свою бездіяльність???
дідо Показати IP 17 Квітня 2013 06:55
Нехай замість будок стоянку зроблять.Ринок з міських доріг зробив стоянки,що лучанам не проїхати.
стоянка є через дорогу до дідо Показати IP 17 Квітня 2013 11:02
але вона напівпуста.став машину та проблем не буде.кожен кідає машину де попало і йде.всюди так.хто стане за 30м дальше чим йому треба той вже вважає себе неудачніком.хоть та парковка може часу більше заняти чим ходьба.міськрада всі стоянки віддала в приватні руки їм це невигідно.то вони фактично зробули подарунки харошим людям.буде місце іще зроблять. ти на очереді?
123 Показати IP 17 Квітня 2013 08:31
Закрити той ринок нах, нехай до Кромберга торгувати йдуть.
Корінний лучанин до 123 Показати IP 17 Квітня 2013 10:47
За Ваш рахунок!!! Ви ж споживач і покупець, чи як? Гостро стоїть питання про перенесення СТАРОГО РИНКУ, що в старому МІСТІ. Тим би краще зайнялась споживспілка.
привіт до 123 Показати IP 17 Квітня 2013 10:55
привіт бачу вже підтягнулись "прапагандісти".8.30 ранку людина не збирається на роботу а пише де кого закрити.гєни дають взнаки або матеріальна зацікавленість.або просто опохмілля,злость на світ пробирає..
Миха Показати IP 17 Квітня 2013 09:09
Розігнати ту клоаку давно пора, товар на 98% китайський непотріб з Хмеля-Одеси з пятикратним гешефтом. Свій свого оббирає, та ще таким лайнистим крамом...
ці коментарі до Миха Показати IP 17 Квітня 2013 10:35
часто щось повторяються.то або діти пишуть,або спецідльні люди.в тебе є вибір куди піти що купляти.чи ти думаєш що єремєєви тобі будуть шмоткі возити.ти бачив роздрібні ціни на товари лег.промисловості в Польщі? там все аналогічне по якості коштує в роздріб на 20-25% дорожче.а продукти в більшості своїй навпаки.середня зарплата по області 2250.і тобі хлопчино як батькі дадуть 400-500 грн. на джинси то вони собі вже щось дешевше мусять купити.ти того не замічав?ти своїм трудом щось зароби а тоді строчи тут як спереляку "штампи" всякі."европейці" але з червоним задом..мова тут йде про воровство та безпредєл...а про свої достатки десь в генделику повєдай..ще квартиру бухнуть...
СВС Показати IP 17 Квітня 2013 09:12
Я за колгосп,тільки не в нашому селі.Долой споживспілку.
Читач Показати IP 17 Квітня 2013 09:37
А оты підприємці, всі з вищою освітою, що, собі нормальну роботу знайти не можуть? Чи дипломи за сало куплені, і ніхто, крім смердючого і гадючого ринку на газовій трубі їх взяти не хоче? На ринку продавці постійно хамлять, як тільки хочеш розгледіти товар, зразу хамство і матюки.
Корінний лучанин до Читач Показати IP 17 Квітня 2013 10:10
Шановний читачу,Ви що з Місяця впали, чи в Україні не живете? Про яку нормальну роботу в Луцьку Ви говорите - НЕ ВОЛОДІЄТЕ ситуацією!! Раджу- підіть у ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ і поцікавтеся-там вся інформація на стендах!!! Ці підприємці на ринку самі організувались і зробили свій бізнес! Я памятаю як там все починалось! І не брешіть, будь ласка, я ні разу (за 20 років) не чув,щоб хамили! Хіба може Ви довели!! Якщо маєте за що купувати, то Вас обслужать і підберуть товар! Треба знати, що хотіти.
читачеві до Читач Показати IP 17 Квітня 2013 10:49
нормальна робота для тебе як зараз по луцьку це 3-4 тис грн.і ти пєрєц.а кому треба більше хто не хоче на алігархат мєсного розлива робити ?що як в білорусії щоб кожний раз в тиждень чи участкового чи ще когось бачив.середня зарплата в міськраді менше 2000 грн.+ плюс на тих всіх чєнуш дивитись.а це ж для таких як ти вище місце роботи.пафос.амбіції незрозуміло які ,та на чому основані.бабусі біля підЇзду з повагою вітаються?ти не знаєш що вони тобі по за очі говорять..а тоді коли я учився куплених дипломів було мало-мало...і інститути були а не академії...в тебе кількість дипломів то мірило знань.а судячи з деяких коментарів ви тут елементарною логікою не володієте..нема в брошурці д8/12 відповіді на питання яке виникло по роботі і відфутболив людину з кабінета до другого токого самого..ех ви аристократія помойкі,диктує моду на мораль..
про хамство до Читач Показати IP 17 Квітня 2013 11:08
ви на ринок ходіть за покупками.для розрядки після роботи є заклади харчування,парки,розваги,в тир,коханку заведіть..не ходіть на ринки чи в магазини виплеснути все що накопилось в вас за тиждень робочий..і менше отих бізнес-тренінгів на людях проводьте..життя цікаве і без того..
це по до Читач Показати IP 17 Квітня 2013 11:55
сергію тігіпко-тезах писанно.знаний"економіст".
нині Показати IP 17 Квітня 2013 09:59
А подивіться що робиться на ФОРМУЛІ в новому ряду. Орендарі платять по 5000 грн з яких орендодавці не копійки не платять в державу. Офіційна оренда 1500 грн. Отаннє в конвертах. Всі про це знають і тиша.А держава плаче що пенсійний фонд пустий.
ГПУ Показати IP 17 Квітня 2013 11:20
Прокуратура вставай! Не треба вже спати -тут є над чим працювати!
Колижній БЕЗ Показати IP 17 Квітня 2013 11:27
Комунальний ринок принесе дохід для міста та держави, зниження оренди для підприємців, а обспоживспілківські олігархи залишаться без халявних грошей. Підприємцям буде легше чогось добиватись від комунального закладу, оскільки останній буде нести повну відповідальність за виконання умов договору щодо надання передбачених послуг або бездіяльність. Тим самим підприємці будуть захищені від тотальних зловживань облспоживспілки по вимаганню додаткових "коштів за повітря" і нарешті на тіньовому бізнесу облспоживспілки буде поставлено крапку!
Факт Показати IP 17 Квітня 2013 12:09
Щоб тут не писали Горгут буде сміятись бо питання давно вміє вирішувати на рівні Києва, Борискі. А підприємці неорганізовані перелякані з рабською ментальністю (на 80%)жодної акції нормально замутити ще не змогли.
да ти що до Факт Показати IP 17 Квітня 2013 12:30
прямий телефон в нього до самого..по акціях тут ми тільки і мутим якти називаєш.в цьому місті.да дійсно останій раз колег ввели в оману не за те пішли...то тобі дід твій казав що все вже продано на десятки років тут наперед?хароша атмазка щоб нічого не робити.завтра прийдуть до тебе якісь тьоті чи дяді подари їм квартиру,всерівно заберуть в них же связі...чи попробуєш щось зробити?ото-то совєтчікі
шо то навіть зараз до да ти що Показати IP 17 Квітня 2013 13:21
там в міськраді він псіхує.сразу надмєнність з лиця пропадає коли не по його.зато на зборах на ринку і так і сяк- аратор.бо другим або слова не дає або розмову в брєд заганяє аби стрєлкі скинути.остались навикі з тих часів ...а псіхувати почав то добре..чим більше шума буде тим краще..він розголосу боїться..ніхто в такий бруд як він умудрився тут за 2 роки створити не полізе..даже за значні кошти..сильно вже грязно..не той горгут не та область..тут наші держслужбовці вищіх рангів самі на роботі...ставкі другі...ініціатив на містях поменшало..
Гоша Показати IP 24 Квітня 2013 21:54
"Разом нас багато, нас не подолати".Підприємці! Якщо,хочемо для себе кращих умов на ринку, потрібно захищати спільно, всією громадою свої права.І, щоб керівництво ринку, з нами рахувалося,і хоч трохи поважало підприємця!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus